Citiraj makita prvotno napisa Vidi poruku
Ovo bi bila neka rješenja za dijete s pp.
Možete li mi reći par riječi o tome? Koliko je to "moja" stvar? Nije li to nešto što stručna služba (ili tko već) raspravlja s roditeljima djeteta s pp?

Nekako, čini mi se da bi o tome u konačnici upoznali roditelje učenika tek kad se nešto postigne/poduzme? Opet, ako kažete da je za primjerice, asistenta u nastavi, bitan stav drugih roditelja, treba ih uključiti...preko roditeljskog, kako još?
Makita, ukoliko je dijete s pp, agresivno ili njegova integracija u redovnu školu na neki način ugrožava sigurnost drugih učenika, i/ili mogućnost realizacije nastavnog programa to je pitanje i ostalih roditelja u razredu. Zato bi bilo dobro da odeš do ravnatelja na razgovor. Trebalo bi ravnatelja upozoriti/posvjestiti problem i tražiti da nešto učini (ne ovisi naravno direktno o njemu - lokalna zajednica plaća asistenta, ali ravnatelj se treba tu angažirati....)

Međutim nisam sigurna da li je (u trenutnoj fazi) najsretnije rješenje o svemu razgovarati na roditeljskom sastanku (sve ovisi zapravo kako bi se to izvelo).

Također, ja trenutno ne vidim potrebu suočavanja tebe i roditelja djeteta s pp. S tom majkom o mogućnostima rješavanja problema trebaju razgovarati učiteljica, stručna služba i ravnatelj/ica...