Evo ja ću vam reći što se događa u mojoj školi-nasilje je na svakom koraku,što verbalno,što fizičko.Sustav ne funkcionira od vrha i tu je glavni problem.danas smo imali predavanja o nasilju u školi-koje su vrste i kako ih navodno riješiti.Vjerujte da smo nemoćni jer osim brige za onog tko je napadnut moramo brinuti i za onog koji je napao-otud sve kreće!Ovaj tvoj primjer je hvala bogu još i dobro prošao jer su posljedice mogle biti grozne..strah me i misliti kakve.. Proceduru znaš-razrednik,pedagoška služba,ravnatelj s tim da moraš biti jasna i čvrsta i ne odustati kad ti se ponude neka plovična rješenja!To je tvoje dijete i ti ga trebaš braniti.Stručna služba je zaribala svoj posao,ovakvi učenici trebaju biti po prilagođenom programu,s njima se više radi na socijalnim vještinama,češće se individualno razgovara,sa učenicima se dogovara način ophođenja prema učeniku...sve se ovo moglo spriječiti na vrijeme.mislim da se ovakvom učeniku čak ne može dati ukor jer od njega nema koristi-ako on ne kuži što je napravio i da je to nešto loše onda nema svrhe.Školu treba stisnuti jer im redovito bude frka-boje se roditelja,škola dolazi na loš glas..imam primjer kad sam trebala djetetu zaključiti jedinicu stručna služba mi je rekla da ga pustim jer da će imati previše papirologije za ispunjati-to sve govori!!Moj ti je savjet da čuvaš svoje dijete i da se izboriš za njega1Sretno!!