-
Kaj da delam s malom vise???
Ima 3 i pol mjeseca sada...ok,kuzim bebe si giraju rukice u usta i sve je to ok ali moja malecka to radi non stop,a sto mi je najcudnije i sto me brine je da je jako zivcana dok to radi,kao da je nesto smeta ili u nosu ili u ustima i samo gura ruke cijeli dan..a najgore je kaj ne moze ni spavati radi toga jel cim malo zaspe vec joj je ruka pak u ustima i to je razbudi.onak je jako iritativna.neznam koji je povod toga problema..zube ne vidim,neznam kak izgledaju desni prije nego zubici izbiju,njeni su normalni i donji i gornji..ali to sa rukama je abnormalno i pomalo me strasi...jel ima neko slican problem ili zna o tome sto bi bio uzrok i kolko dugo to traje-ovo ide sve na gorje...kak da to prekinem?????????bar nocu da spava?
-
bok,
meni ovo zvuči kao slična situacija sa mojim malim u toj dobi...isto je radio (ali nije uvijek plakao)...iritirale su ga desni zbog izbijanja zubića...a mislim da su mu prva 2 izašla tek sa 6 mj....toliko je gurao u usta rukice da mi se tad činilo da će to trajati vječno....čak sam jednom bila na rubu da pedijatra pitam za to-... (hahaha-sad mi je smiješno - tebi naravno nije, jer dijete plače...)
ne znam što možeš učinit...pusti dijete da gura rukice - prestat će sam(a)....a kad to prestane vjerojatno će počet radit nešto drugo....kažem vjerojatno
neke mame su koristile neku pastu protiv te iritacije sa zubićima- ja nisam - pa tu opet nisam od pomoći...
-
ma ne place ona,ali cmoljka zivcano,iritira jako.stavim joj pastu i kapi za zubice ali nekak ne pomaze.mislim,ko bu to zdrzal do 6 mj..moje prve dve nisu imale ni mrve problema sa zubima pa mi je ovo uzas...
-
-
-
Mojca prvotno napisa
Da nije soor?
ne ne.sve cisto...nema nista u ustima,super sve osim guranja ruku u usta i nervoziranja..u biti sve szivo gura u usta do cega dode,hahaha ali posto joj ne dajem drugo onda ruke.nije sor.
-
Ne znam.. i moja gura sve u usta. Svoje prste, moje prste, tatine prste... igračke, danas je otkrila flašicu s vodom koju držim u krevetu (da se ne moram po noći dizati piti vode) i nju je zgrabila i strpala u usta... ali nije nervozna.
Istina, ponekad premeće slinu po ustima, izgleda ko da žvače žvaku, ponekad napravi balončiće pa joj ih uspijem oteti... ali učas ona isproducira novu količinu.
-
Jel uredno jede? mojim prijateljima mala je bila jako nervozna i konstantno gurala ruke u usta, sa negdje 2 mjeseca, i doktori su posumnjali na ger.
-
-
laura29 prvotno napisa
thaia28, što je ger?
želučani refluks?
-
jede normalno..nema reflux...
-
Moram biti malo ironična, ali što se zbilja raspravljate kako dijete od 3 i po mjeseca natjerati da prestane gurati ruke u usta??? To mi je isto kao da ga sad hoćeš naučit da kaže mama.
-
Moja gura živčano ruke u usta i meni je to super, kako se sva jadna nažicira, usplahiri, uživi u to guranje ručica. Ona je to frajerica naučila i nitko joj nije ravan ali nema pretjeranu kontrolu nad njima. Par puta je i raskrvarila desni noktićima. Ne znam što te tu buni i ljuti..bebe to rade. Moja uči i oči trljati, pa zna i kapak rskrvariti, ima noktiće ko žilete male.
-
Dajte im nešto u ruke,one grickalice za bebe, ili neku igračkicu, objesite im nešto na kinderbet, neki mobil, ili im dajte zvečkice, ili one male bočice od bioaktiva napunite rižom pa šuškajte bebi dok se ne zainteresira da to sama uzme. Jedino, nekad treba danima bebi pokazivati dok ona ukopča da i ona to može uzeti, gledati, šuškati.
-
Moj sad ima 4 mjeseca. Već prije 2 mjeseca otkrio je čari rukice, sočna, mekana, ma prefina.
Njupa ko veliki, i ponekad se isto živcira s njom valjda nekaj hoće a sam nezna kaj. Dajem mu dudu varalicu i razne gumene igračke koje isto stavlja u usta, tak da malo zaboravi na rukicu i posebno palčić. Ma sve pet, to je faza i prolazi, tak oni istražuju sebe, još malo pa će i none papati. Mislim da nema smisla paničariti, ali ako te baš jako smeta pitaj pedijatricu.
-
i mi smo u toj dobi i u itroj fazi. Nema te igračke koja će ga zanimat duže od 1 minute. Sve ostavi i obe ruke u usta. I kada ima dudu pokušava uvaliti palac u usta.
kupila sam gel za desni, ali iskreno ne primjećujem baš neku razliku kada mu to namažem i kada ne. Isto tako se unervozi kada gur ruke u usta.
Mislim da je to ok...proći će
-
samo faza.
moja je toliko obožavala stavljati rukice u usta da joj u jednom trenutku nije bila dovoljna samo jedna.
pa si je frajerica stavljala obje rukice u usta.
ja sam ju pustila i nisam se previše obazirala na to,jer ja osobno ne znam ni jednu bebu koja to nije radila.
zašto uopće dijete sprječavati,pa pusti ju neka uživa!
-
moja ima svakakve igrackice i suska sa njima i gura i njih u usta..mene to ne ljuti ali mi nije svejedno da je to nocu budi a uredno je spavala do sada...
-
možda joj noću "fali nešto u ustima".
ja sam protiv duda varalica,ali ako ti nisi probaj jo dati dudicu.
mom nećaku je pomogla jedna mala pamučna krpica/tješilica,pa je to žvakao....
-
Možda je samo faza. Pokušaj se strpiti. Smjehuljica je dosad imala bar 7-8 različitih noćnih ritmova i navika, jedno vrijeme se budila svakih sat i pol do dva, trajlo je 10-15 dana i prošlo.... Kažu da se tek sa 6 mjeseci to ustabili.
-
Sa 6 mjeseci se ustabili spavanje? Ako si na to mislila...krivo si čula
-
Bebice, pitaš kaj da delaš s malom više? Mazi ju, uživaj u zdravom djetetu, stavi pokraj sebe, nosaj i igraj se s njom, i ti i tata i starija braća/sestre.
Nemoj me krivo shvatiti, ali kako te može iritirati 3,5 mjesečna beba? Ona je bespomoćna.
A to da je uredno spavala do sada, meni je znanstvena fantastika. Bebe nisu stvorene za uredno spavanje. I ne trebaju biti, narast će i naučiti spavati.
Posljednje uređivanje od Beti3 : 26.02.2012. at 10:02
-
Probaj joj prstom malo izmasirati desne, ako vidiš da joj je neugodno znači da su zubići. Svejedno joj malo izmasiraj desni, to bi joj trebalo bar neko vrijeme malo olakšati.
-
Moj mlađi je bio takav, neke elemente toga ima i dan danas u 11. godini - još uvijek spava sa svojim najdražim cuckom.
Od pretjeranog glodanja ruku u dojenačkoj dobi spasio ga je taj mali krpeni pas. Ružniju igračku nismo imali u kući, ali on ga obožava i to mu je tješilica. Već dugo ponekad prenoći i bez njega, ali više voli da ga ima pri ruci. Zezamo ga da će natezati pesa dok se ovaj ne raspadne ili do ženidbe, he he he...
A sad još malo ozbiljno - ako djetetu idu zubi, možda pomogne neko od sredstava za premazivanje desni (Calgel ili Miradent - ima u svakoj ljekarni). Sretno!
-
dudu nece,pljuje...od krpice se izivcira jako...velim,neznam kaj vise...samo ruke glode ali jako zivcano,ne od miline..
-
imam traumu od prosle bebe koja zbog rodenja sa 25 tjedni nije 2 god oka sklopila pa sam malko vise iritativna...inace mala je zbrinuta ko prinnceza kaj je,je.moja prva beba je spavala celu noc od mesec na dalje-sretna sam bila-rijetko sretna...pa bi valjda da je i ova tak...neznam...
-
Svaka beba za sebe. Ne opterećuj se.
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma