Je li itko koristio Puregon u penu?
Nazalost izgleda da doktor nece popustiti i da mi nece dozvoliti ampule i mijesanje vlastitih doza pa bih morala pronaci Puregon u penu. Vidim na netu da postoji, ali nemam pojma gdje ga nabaviti. Ampule mogu naruciti u Zagrebu (moj najdrazi IVF guru se raspitao za mene), no pen, izgleda, bas i nije neka poznata stvar, barem sto se Puregona tice.
Zapravo trazim Follistim, ali vjerujem da toga stvarno nema u nasim krajevima (ili cak opcenito u Europi). Puregon mu je ekvivalent, a i GonalF je blizu (razlikuje se samo u nekim meni nerazumljivim alfama i betama). Prema onome sto su mi do sad rekli, kompletan tim na nasoj klinici ne voli ampule jer ljudi zeznu doze, a doktor himself ne voli lijekove iz Kanade, Europe, Kine ili Azije, no ne namjeravam sve skupa tako lako pustiti jer mi je razlika u cijeni mjerljiva u tisucama dolara.
Iako imam medicinsku sestru u obitelji koja bi mogla pomoci s bilo kakvim problemima oko ampula i mijesanja (ajd, ajd, svi smo jednom pocetnici), cini mi se da nema teoretske sanse da proguram Puregon umjesto Follistima, osim ako nadjem prokletu olovku.
Dakle, zna li netko gdje da dodjem do tog pena? :/
Vidim u potpisima nekih cura da, uglavnom u slovenskim postupcima, koriste bas Puregon.