A voli li Fluimukan? Meni uopće nije loš, kao Cedevita, a Lea drami.
omg!!
moja, a bome ni ja, ne mozemo ni "sa zacinom i bez zacina, na gotovo sto nacina". ne ide.
cak sam guglala ona iso sportska pica da vidim dobnu granicu.
fluimukan lea voli, ja ne. al ja ne volim ni cedevitu.
Posljednje uređivanje od leonisa : 27.02.2012. at 11:09
Sad znam da treba dat i probiotik uz klavocin. Ali sam prekasno saznala, već je imao tri dana proljev kad sam mu počela davati. Evo preko godinu dana nismo pili nikakav antibiotik. Kuc kuc o drvo.
Fluimukan joj je nagrada kad se lijepo ponaša.
Prirodnu limunadu ne voli, pa joj u nju kapnem malo sirupa Amarena i kažem da je Fluimukan - onda popije bez problema.
Što ću, dijete je na tatu, voli umjetne okuse.
Posljednje uređivanje od čokolada : 27.02.2012. at 11:42
moji od Klavocida dobe iznenadne temperature par dana nakon kaj nisu imali temperaturu
sve gledam kako da preimenujem topic jer ima sada ovdje svakakvih savjeta, ali mi ništa ne pada na pamet
jedino: kako od lupoceta npraviti - kupus?
Meni samo nije jasno, zar je toliko teško/skupo napraviti sirup s okusom čokolade?
eh, i ja se stalno pitam je li ovima koji rade Milku tako teško napraviti čokoladu s kestenom?
Pa nemoj kupovati Milku...
Na Kvatriću ima jedan dućan s kavom, čajem i slasticama - zove se Franja.
Imaju čokoladu skupu ko 100 vragova, ali vrhunsku. Ako se ne varam, imali su neku francusku s kestenom. Ne sjećam se ni firme ni točnog imena, ali sadržavalo je riječ marron, što bi po mome bilo kesten.
Istina, nije to bilo jučer, možda prije 2 godine sam tamo njuškala (preskupo za svakodnevnu upotrebu) ali eto, da znaš... Možda se vrijedi počastiti povremeno.
ma ne kupujem, ali ona je jedina financijski dostupna od tih koji rade svakakva punjjenja, pa sam zato njih napisala
meni je ona pionirova bila zakon, ali kad sam je ljetos probala, nakon puno, puno godina... nije to ni blizu onome iz mojega djetinjstva
Gledam sad po internetu, ima i kršitelj koda neku s kestenom.
Ali ovo sa slasticama iz djetinjstva je debela istina.... nije to danas više to, a ne radi se samo o tome da smo stariji. Svi oni ruše cijenu koštanja na račun kvalitete, šmrc...
uskoro ćeš topic moć' prebacit na recepte.
ali me ne grickaju isti onda i sada
eto, znala sam da ću izazvat vraga čim sam pročitala ovaj topić a kamoli išla još i pitanja postavljat
mojoj mišici jutros skočila fibra tj, temperatura. sad joj je 38.5 i spava.
ja sam joj skuhala čaj i u ohlađeni stavila dozu panadol baby sirupa u nadi da će sve to popiti kad se probudi (spava od 12.30 s prekidima) ali ona je popila samo gutljaj i rekla da ne može više
i šta sad?
jel to može tako stati neko vrijeme i ima li uopće smisla da pije mic po mic?
ili da joj prolijem bočicu i ako skoči na 39 stavim čepić?
ja sam je odmah pitala hoće popit sirupić a ona ko iz topa-neću nego stavit čepić- al eto išla sam vidit mogu li je prevarit![]()
Posljednje uređivanje od astral : 27.02.2012. at 15:43
@astral, ne znam, kod mene za neke stvari nema dogovora.
Moj sin je još mlađi ali zna da će lijekić dobiti, može mirno pa nakon toga brzo popiti sokić ili vodu da ispere okus ako mu ne valja ili može na silu, uz plač i dreku.
I to mu je jedini izbor. Način na koji će popiti. A ne hoće li ili neće.
Jedino ne znam kako da ga naučim da puhne nos. Jer mi je stvarno glupo usisavati mu pun nos šmrklji jer on ne kuži pa ne kuži.
Svaki savjet je dobrodošao.
neznam ni ja više.
N zna ispuhati nos već neko vrijeme, lipo sam joj objasnila kako i ona je iz par pokušaja uspila sama
a ovo za sirup, ma mogu ja njoj i objašnjavat i govorit, i na silu al ona neće da ga proguta nego ga pljune, a da ne govorim kako se otima i vrti ako joj ga idem dat na silu ( u trojicu smo je držali na cjepljenju) a meni trbuh do zuba pa me još i udari
nego , stvarno nema smisla da pije malo po malo taj čaj s sirupom, jel tako?
Posljednje uređivanje od astral : 27.02.2012. at 16:23
mi kao cubana
o's fino, o's uz dreku, al pijes
i oboje su vrlo brzo prihvatili :sirup_nazi:
cubana, mi smo palili svjecicu pa pokusavali ugasit bez usta, pa kako slon puse kroz surlu i tako, kroz igru
sad pusu dobro oboje, mala je jedno vrime redovito udisala kad bi rekli da puse
astral, ja bih rekla da nema
tako pomalo, cisto sumnjam da ce uopce djelovati :/
a i kako ces tempirati eventualnu drugu dozu?
Posljednje uređivanje od summer : 27.02.2012. at 16:25
nisi trebala staviti u cijelu šalicu čaja
nego u samo malo čaja ili soka
ova fora sa čašicom za rakiju je super
moja puno rađe popije sirup iz čašice, npr. iz one za prospan sirup
pomješaj sa gustim sokom od jagode, sličan je okus, ali ne malo soka, samo da je prevari
i pripremi nešto što voli, čokoladu, sladoled, bilo što, nakon toga
I zna li netko kakav je taj Ibuprofenov sirup naspram Lupocet-ovog ili Panadol baby?
Koja je razlika osim u okusu i proizvođaču?
Zašto je netko napisao da možda taj Ibuprofenov treba uzimati s oprezom, da je bolji paracetamol?
nije razlika u proizvodjacu, vec u lijeku
ibuprofen - paracetamol
dalsy je ibuprofen, a panadol i lupocet su paracetamol
@mayato, Dalsy je ibuprofen kao što je Lupocet paracetamol - Dalsy ili Lupocet su nazivi sirupa. Znači, Dalsy je ibuprofenski sirup, a postoji i sirup koji se baš zove Ibuprofen.
Ibuprofen (dakle sirup koje se zove Ibuprofen) je isto vrlo učinkovit za snižavanje temperature, no bolje je uvijek početi snižavati temperaturu paracetamolom, dakle Lupocetom ili nekim drugim paracetamolskim sirupom; samo trebaš paziti na doziranje, tj. da ne daš premalo tog lijeka.
Trebaš dato 10-20 mg paracetamola po kili težine djeteta. 5 ml Lupoceta sadrži 120 mg paracetamola, pa izračunaš koliko ti dijete treba dobiti sirupa obzirom na težinu.
Ja imam taj IBUPROFEN jer ona povraća Lupocet-ov, a inače davala sam čepiće.
Nismo često, hvala Bogu bolesni pa mi sad taj sirup stoji doma, kupio muž u ljekarni kad smo zadnji put imali temp.,ali nisam stigla dati jer je temp. pala uz čepiće.
I meni je žao gurati joj čepiće pa sam mislila da ima nekaj kaj ne bude povratila.
To za paracetamol nisam znala, da je uvijek bolje prvo dati njega, a tek onda, ako ne djeluje nastaviti sa ibuprofenom.
Hvala
Probaj onda radije kupiti neki drugi paracetamolski sirup koji nije Lupocet (Panadol?) pa ga možda neće povraćati.
Ja do 39 uopce ne slušam temperaturu. A ako vidim da je temperatura umara dajem/davala sam ferrum phosphoricum prah ili globule. To samo kao mogućnost ako vam se ne da muciti sa raznoraznim ukusima i mirisma.![]()
Posljednje uređivanje od seni : 27.02.2012. at 18:04
ali topic uopće nije o temperaturi nego kako uvaliti bilo kakav lijek u usta djetetu
malom djetetu
koje ne želi u usta ništa osim onoga što je samo odlučilo da hoće
Ma ne odgovaram tebi apri, nego astral gore, koja se žali da dijete ima 38.5
Po mom iskustvu - tako da ga ne pitaš, da mu ne daš mogućnost izbora, nego da mu kažeš: PIJ! Moraš popiti lijek. I da to stvarno misliš.
ne spuštam ni ja ako nije 39 ali evo danas sam napravila iznimku jer nije ništa ni jela ni pila (par gutljaja vode i taj gutljaj čaja) cijeli dan pa se nadam kad se probudi i akd joj padne temp da će bar malo juhice pojest.
ona doji još uvijek ali kako ja nemam mlijeka već par mjeseci nije mi svejedno što neće da pije barem.
prolila sam taj čaj sa sirupom i u 5 joj stavila čepić, sama se namjestila i nije ni zucnula.
ali seni je ozbiljna
i ona ne oftopičari
Da, baš čitam te dileme...moja je mlađa rano krenula s bolestima i isto je nisam pitala hoće li ili neće, otpor je bio između 1,5. i 2. g., tad bih joj lijek špricnula u kut usana malo po malo bez razgovora. Ako bi malo i pljunula toliko bih nadoknadila.
Ja dobro znam što znači ako dijete nešto neće jer mi i dan danas sa mnogim stvarima imamo takvih problema, npr. Lea neće brisati nos i izvodi scene oko brisanja i špricanja nosa, a da ne spominjem neke druge stvari koje smo morali raditi a koje je ona žestoko odbijala - e pa kad usporedim svoj stav prema tim postupcima (neodlučnost ili strah) i prema recimo uzimanju lijeka ili inhaliranju, onda stvarno mogu reći da je stvar u stavu i načinu kako se pristupi djetetu. Davno mi je jedna doktorica na Srebrnjaku kad je vidjela kako nudim Lei vodu (bila je u visokoj temperaturi i skoro dehidrirala dok smo čekali na Hitnoj) rekla - nemojte joj reći "hoćeš li?" nego "PIJ!".
Slazem se sa Mimom.
Oko lekova, inhalacije, i svega sto se tice zdravlja/bolesti nema hoces-neces.
Naravno uvek cu na sto nacina probati da bude milom pre nego silom.
Mi od neke druge godine ovako razgovaramo, kad god nece lek (a sad pije neki lek koji ce verovatno morati da pije jako dugo, a odvratnog je ukusa u jos treba popiti 15ml). Dakle kazem joj: mozes lepo da dodjes, brzo popijes (moze da bira kasika ili spric), dam ti sok/vodu/sisu (dok je sisala) pa da onda gledamo crtani. Ili mozemo na silu a to ce onda biti ovako: ti bezis, ja te jurim, tata te drzi, otvorimo ti usta, na silu ti sipamo u grlo, places, i nama nije lepo i svi smo na kraju nervozni i tuzni.
I ona naravno izabere prvu opciju. Jos nikad nije omanula ta metoda.
kad se sjetim hrvackih zahvata oko ciscenja i usisavanja nosa, prisilno davanje lijeka (onako opisano na prosloj strani sa spricom) za nas je bio macji kasalj.
nema tu trc mrc, ocu necu. i tu sam stroga. bolesno stroga![]()