znači gripa!
mojoj smeta svijetlo i stalno govori da je boli čelo
ne znam šta bi joj ponudila da jede. kupila sam dukatino svježi sir s voćem iako to baš i nije puno jela a nekako mislim da bi joj pasalo, šta mislite?
ima i juhe, jučer je malo pojela ali baš malo. nije mi drago što neće ništa da jede, mislim znam da ne može ali eto, barem nešto![]()
pa neka ne jede, ništa joj biti neće
neka pije
hvala, apri, trebalo mi je da mi to netko sad kaže jer već pomalo ludim
još kad to dolazi iz tvojih usta![]()
pa uvijek su govorili da ako organizam u bolesti ne traži hranu. da ne treba siliti
neka svu energiju troši na obranu od primarne bolesti, a ne na probavljanje hrane
tekućina je puno važnija
ako uspije pojesti nešto lagano, super...
ma vjeruj mi sve ja to u podsvjesti znam ali ova tudnoća i hormoni me izluđuju, sva sam nekako smotana i u panici pogotovo kako idem prema kraju
razumijem te. prosli smo prije koja 3 tjedna.
i morala sam sebe smirivat. i kad je pala temperatura nije bas bila od gladi. pa ni prvi dan kad je "ozdravila".
pila je salice caja, vode, soka, fluimukana, jela juhe kad bi pristala...i onda odjednom, ko i uvijek, otvori se apetit i ti sve sto radis je pripremas joj jesti jer samo vice da je gladna.
drzite se :hug;
ma bit ce astral ne brini se.
ovo ako sojetis neki cudan miris, onako po kemikaliji, probaj je nagovoriti da uzme nesto slatko, malo ne treba puno, nemoj je gnjaviti. sad joj treba mir, da se bori s bestijom. drzite se.
miris acetona u zadahu i urinu ne znaci uvijek da je pao secer, narocito ako dijete ima temperaturu ili povraca/ima proljev.
moja uvijek al uvijek ima taj zadah kad ima temperaturu ili povraca, a secer joj je u tom trenu ok.
Posljednje uređivanje od leonisa : 28.02.2012. at 18:32
u svakom slučaju cure, hvala na info, ali mislim da joj šećer nije pao a i popila je mrvicu oka od naranče s šećerom (domaći, friško cijeđeni)
nego temp opet 39
mislim da sam dosta offtopic- neću više
![]()
Moja je isto u komi, temp skoro 40 već dva dana.
Snižavamo s panadolom i padne joj temp bez problema, ali se brzo ponovno digne preko 39. Moramo joj davati sirup svaka cca 4 h. Vidim da dosta vas daje klincima ibuprofenske sirupe- jel bi bilo učinkovitije da nešto takvo nabavim?
I ne jede, a čini mi se da bi i piti trebala malo više.
e ovako i mi, osim šta joj ja stavljam čepiće, i nakon 4-5 sati opet isto. i slabo pije, možda dec dnevno
Nije 100%-tno pravilo, ali ibupofenski obično ipak nešto dulje drže. Kod nas u ovoj trenutačnoj bolesti i skoro i dvostruko duže (danas je Nurofen držao skoro 8 sati, panadol sinoć oko 3). No mi smo imali i iskustva kad su držali podjednako, samo oko 2 sata (obično kad je bila riječ o streptokoku) i onda smo naizmjenice davali jedan pa drugi. Koma, ali nema druge kad su konvulzije već u povijesti bolesti.
Ibuprofen nešto brže djeluje, zato imamo osjećaj da je efikasniji.
lucy, ako daješ paracetamol svaka 4 sata, pazi da ne prekoračiš ukupnu maksimalnu dozu u 24 sata, ona je 60 miligrama po kilogramu tjelesne težine djeteta. U 1 mililitru sirupa ima 24 miligrama paracetamola, barem je tako u Lupocetu i Panadolu.
Bez recepta ide Nurofen i mislm i Neofen.
Posljednje uređivanje od Danka_ : 28.02.2012. at 20:41
mi na preporuku dr rehidromix umješamo u ohlađeni čaj od šipka lagano zaslađen. Ta kombinacija pali, ne maskira naročito okus, ali nekako paše, tako stavimo u malu janinu bočicu pa cuclaju uz štapiće i ide....
Hvala, cure!
Nabavit ću i nešto od toga za slučaj da se ovako nastavi.
Pokušavam joj dati što rjeđe, ali čim popusti panadol, skoči joj na 39,7-39,8.