Stranica 2 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 172

Tema: smijem li lupocet umiješati u nešto?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    A kakvi su ti, nisam ih nikad probala dati klincima?
    Neofen nismo probali,Nurofen je isti kao Dalsy

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

s tim da ipak treba reći da se do temperature 39 daje paracetamol,a iznad ibuprofenski. mi smo nažalost davali Nurofen uslijed opeklina,jer joj je Lupocet jednostavno bio preslab

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa Vidi poruku
    Neofen nismo probali,Nurofen je isti kao Dalsy
    nama nurofen drzi manje od dalsya.
    s tim da ja nikad ne dajem nista do 38,5.
    a onda kombiniram lupocet i nurofen/dalsy jer ako joj ide do 38,5 ide joj i do 40 i to naglo.
    doma uvijek imam 2 vrste.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mislila sam na okus

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    za davanje sirupa na silu postoji zahvat koji uvijek pali. Naravno samo ako nema druge. Malo se glavica zabaci iza, oni stišću zube, a ti prstom otovriš usne bočno i špricom niz zagriz postepeno izliješ sadržaj. Ja vidjela u klaićevoj sestru koja je to izvelau 30 sekundi, mali je više plakao prije nego poslje. No ja idalje ne mog dovoljno nahvaliti prelazak na tablete, ne daj Bože ljek koji se ne može izdozirati u tableti...
    da, bas tako.
    na taj nacin sam davala i antibiotik.

mislila sam na okus
    sori
    Posljednje uređivanje od leonisa : 26.02.2012. at 12:43

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moj se nikad nije zalio na okus Lupoceta. Isto imamo casicu, onu od Prospana, u nju mogu stavit sta hocu, on ce to popit. Sa zlice nebi, nema sanse.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

moji povrate Lupocet sirup (a to sam čula od više mama), pa koristimo Dalcy...ako treba još nešto onda ih tuširam...

inače evo i mi sad prošli kozice...kćer (5,5 god) je super prošla sa nekih 30-ak kozica po tijelu bez temperature
    sin (15mj) je bio pun ko šipak, temp 38,7-39,4 pet dana
    oboje su ih imali i na jeziku i u ždrijelu pa su jako slabo jeli...upravo zbog ovih u ustima je malac dobio Fenistil kapi, a kćer Rinolan sirup

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

s tim da ipak treba reći da se do temperature 39 daje paracetamol,a iznad ibuprofenski. mi smo nažalost davali Nurofen uslijed opeklina,jer joj je Lupocet jednostavno bio preslab
    zanimljiv tekst o paracetamolu, ibuprofenu i kombinacijama....http://www.paedcro.com/clanak.asp?id=252
    Posljednje uređivanje od tua : 26.02.2012. at 14:56

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

moja mrzi lupocet i ibuprofen, ali sve puno lakše popije kad smije vikati "fuj, bljak, odvratno". To inače ne smije govoriti za hranu pa je cijela oduševljena što u ovoj prilici smije. čak je i Zinnat pila bez problema, a to je nešto najodvratnije što sam ikad probala

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i margita pije samo panadol (jako joj je fini i skroz je razočarana kad nije dovoljno bolesna da ga pije...)
    zara je već par godina na lupocet tabletama, mrzi sirupe.

btw, zara ti je imala kozice u ustima, po ždrijelu i u očima. nije bilo nikakvih problema niti komplikacija. ove u očima su izgledale najodvratnije, ali joj uopće nisu smetale...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja sam sada totalno šokirana tom paletom lijekova o kojima vi govorite
    ja znam za lupocet i za ibuprofen
    a ni za ovaj drugi ne bih znala da nisam morala kupiti nešto kad smo bili u inozemstvu

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Sve je to isto, samo druga imena, drugi proizvođači i drugi okusi. I druge cijene.
    Što finiiji to skuplji.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Lupocet,Panadol,Plicet-paracetamoli
    Dalsy,Ibuprofen,Nurofen,Neofen-ibuprofenski sirupi

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

A smije li se antibiotik s icim pomijesati? Moj mlađi ima 2 god i nema sanse da popije antibiotik. Prosli tjedan je pio drugi u zivotu i ja sam mu ga mijesala s malo soka.
    I kad ima temp ponudim sirup i cepic i on nece sirup nikad

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nemoj nuditi.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam sada totalno šokirana tom paletom lijekova o kojima vi govorite
    ja znam za lupocet i za ibuprofen
    a ni za ovaj drugi ne bih znala da nisam morala kupiti nešto kad smo bili u inozemstvu
    ja znam za dalsy jer sam trazila nesto sto je jacer jer joj lupocet ne djeluje. pa sam dobila dalsy.
    onda je on postao lijek koji se izdaje uz recept i u ljekarni mi ga nisu htjeli dati vec su mi umjesto njega dali nurofen.
    ostale ni ja ne znam

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ma dajte molim vas prosvijetlite me!
    zašto negativan stav prema čepićima?
    ne provociram, nego ozbiljno pitam, jeli imate nekakve razloge za to, jer onda očito nisam upućena.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa čuj, kao prvo mislim da guranje čepića u guzu nije baš ugodno djetetu, a drugo, iz pedagoških razloga, jer ne postoji svaki lijek u obliku čepića.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj mali karlo prvotno napisa Vidi poruku
    A smije li se antibiotik s icim pomijesati? Moj mlađi ima 2 god i nema sanse da popije antibiotik. Prosli tjedan je pio drugi u zivotu i ja sam mu ga mijesala s malo soka.
    I kad ima temp ponudim sirup i cepic i on nece sirup nikad
    ti si roditelj, ti odlučuješ o lijeku
    nudiš bananu ,ili jabuku

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Pa čuj, kao prvo mislim da guranje čepića u guzu nije baš ugodno djetetu, a drugo, iz pedagoških razloga, jer ne postoji svaki lijek u obliku čepića.
    ok,shvaćam da nije ugodno ali nije ugodno ni kad ti netko stavlja nešto u usta da na silu progutaš, zar ne?
    kad sam joj zadnji put pokušala na silu sa špricom dati sirup ona je bila tako prestrašena
    na kraju je sama izabrala čepić

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

I moja povraća lupocet i to u jakom mlazu, čim gucne odmah sve povrati.
    Čepiće smo stavljali ova 2 puta kaj je bila bolesna, nismo probali ništa drugo.
    Imam doma taj neki sirup Ibuprofen, ali nismo ga još isprobale.
    kakav je on?

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

krkin daleron je isto paracetamol i sasvim ok okusa,
    lupocet je i meni grozan, brrrr.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj astral prvotno napisa Vidi poruku
    ok,shvaćam da nije ugodno ali nije ugodno ni kad ti netko stavlja nešto u usta da na silu progutaš, zar ne?
    kad sam joj zadnji put pokušala na silu sa špricom dati sirup ona je bila tako prestrašena
    na kraju je sama izabrala čepić
    Pa sad, da moram birati između te dvije opcije uopće ne bih razmišljala - no moguće stvarno da je nekome djetetu ugodnije primiti čepić nego gutati na silu. No, kao što rekoh, sutra možete dobiti antibiotski sirup kakav ne postoji u čepićima i onda će ga jednostavno morati progutati, to su pedagoški razlozi protiv čepića. Normalno, ako dijete ima temperaturu a povraća čepić je jedino rješenje.

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

pa ok, to mogu shvatiti

mislila sam da postoje neki drugi razlozi za to

moja je prije nove godine dobila za piti sumamed sirup (sumnjalo se na upalu uha, bio je vikend i naša obiteljska doktorica nam je to dala iako mislim bespotrebno, al eto, mama u panici pristala-to joj je bio prvi antibiotik) i jedva smo je nekako nagovorili da popije, jedva..
    od tada nije imala temperaturu pa ću drugi put opet pokušati sa sirupom-ako mu nije prošao rok trajanja

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

sumamed sirup je stvarno strašan, pa eto ako dijete to proguta onda mislim da može i sve drugo.

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

pa nemam pojma, eto to je zadnje što je pila...možda je sad sazrela za sirupe, pa odsad bude bolje
    isto se nadam da nam još duuugo neće trebat ni sirupi ni čepići

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Nasa pedijatrica kaze da ibuprofen uopste nije naivan, i da uvek prvo pokusamo sa paracetamolom da skinemo temperaturu.
    Samo jednom do sad smo posegli za ibuprofenom, prosle godine kod svinjskog gripa, tad paracetamol uopste nije skidao temperaturu.
    Tako da ja ne bih davala ibuprofenske sirupe samo zbog ukusa.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

procitah ja temu i ono sto me zainteresiralo kako vi znate sve okuse?
    ok i moji popiju lupocet, panadol sirup, ne sa nekih odusevljenjem, ali popiju. nit jedan nisam probala.
    niti sam probala iti jedan antibiotik koji su oni dobili.
    sad se pitam da ki sam ja cudnovata?

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

nisam ni ja nikad probala

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo lupocet mješali sa svim i svačim u pokušajima da ga bez znoja i suza popije

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

sumamed sirup je stvarno strašan, pa eto ako dijete to proguta onda mislim da može i sve drugo.
    Pih, probaj Zinnat. Sumamed je samo karbofix, a zinnat... .

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja poližem žličicu nakon nje. Znatiželjna.

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Inače, za šta je taj zinnat? Za to nisam nikad čula.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    procitah ja temu i ono sto me zainteresiralo kako vi znate sve okuse?
    ok i moji popiju lupocet, panadol sirup, ne sa nekih odusevljenjem, ali popiju. nit jedan nisam probala.
    niti sam probala iti jedan antibiotik koji su oni dobili.
    sad se pitam da ki sam ja cudnovata?
    ja sam probala samo lupocet. i to jer sam imala temperaturu, a nisam imala nista drugo sto bi u trudnoci smjela piti.
    inace ne bi.
    no jesam mirisala i na dobru vecinu mi se okrece zeludac

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj luci07 prvotno napisa Vidi poruku
    Inače, za šta je taj zinnat? Za to nisam nikad čula.
    Antibiotik, iz reda cefalosporina.

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Hvala.
    Srećom, nismo se sreli s njim. Popila je dva antibiotika u životu, oba za divno čudo bez problema, bili su joj fini.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Nek' vam na tome i ostane!
    :iskusna:

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa Vidi poruku
    Nasa pedijatrica kaze da ibuprofen uopste nije naivan, i da uvek prvo pokusamo sa paracetamolom da skinemo temperaturu.
    Tako da ja ne bih davala ibuprofenske sirupe samo zbog ukusa.
    X

A ako ćemo već o okusu, Panadol za paracetamol, Nurofen za ibuprofen (prođe i Dalsy, ali je kiselkastiji). A moji stvarno imaju osjetljive želuce. Panadol im je u rangu slatkiša - samo daj. Jedino kad je dijete veće, kratko traje ta bočica.

Zinnat je nešto prestrašno, moj je jedva znao govoriti kad je preklinjao pedijatricu da mu ne da zinnat (to je antibiotik, netko je pitao). Odmah povrati.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Meni je i obični Belupov Ibuprofen sirup jako ukusan, ima okus po čokoladi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kad smo kod okusa ... moj najstariji je bio lud za Cimolanom, od milja ga je zvao cimolanček. Niti jedan mu nije bio ravan.
    Srednji voli Silapen, a tek boja ...mmmm ... bez problema ga pije tri put dnevno 10 dana.

Ja sam počela probavat dječje sirupe nakon što je J jednom povratio sumamed i tvrdio da je gorko. Otada probavam i vjerujem im. NIje problem da neće popiti nego što povrati odmah nakon sumameda i lupoceta, oni su nam najgori.

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Moja je kod pedijatra jednom dobila ibuprofen, sestra joj je izmjerila u čekaonici temperaturu 39 pa su joj ga dali. Popila ga je bez problema.
    Ma zapravo smo jedino s lupocetom imali takve drame, da sam ranije znala za panadol, puno muke bih si uštedila.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je i obični Belupov Ibuprofen sirup jako ukusan, ima okus po čokoladi.
    Istina, samo smo njega prestali kupovati kad smo jednom naletjeli na lošu seriju (nakon koje je na neko vrijeme bio povučen s tržišta) koja nije imala učinka pa smo zbog togamožda iskusili jedne konvulzije više nego što bi to možda bilo da je lijek djelovao. nažalost, da je to bilo tako saznali smo dosta kasnije kad ga nije bilo u ljekarnama. Naravno, to se može dogoditi sa svakim lijekom, ali eto, nekako smo se poslije tog iskustva prešaltali prvo na Dalsy, a u zadnje dvije godine na Nurofen.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj Freja prvotno napisa Vidi poruku
    X

A ako ćemo već o okusu, Panadol za paracetamol, Nurofen za ibuprofen (prođe i Dalsy, ali je kiselkastiji). A moji stvarno imaju osjetljive želuce. Panadol im je u rangu slatkiša - samo daj. Jedino kad je dijete veće, kratko traje ta bočica.

Zinnat je nešto prestrašno, moj je jedva znao govoriti kad je preklinjao pedijatricu da mu ne da zinnat (to je antibiotik, netko je pitao). Odmah povrati.
    ja samo ponekad probam ono što ona pije, ali zinnat sam išla probati jer su mi i doktorica i apotekarica rekle da je užasan, da djeca povraćaju i da joj ga pažljivo dajem malo po malo. Pa sam morala probati, nešto prestrašno. kažu da je sad navodno i poboljšan okus, da je prije bio još gori
    Ali kod nas "fuj, bljak odvratno" i odmah čaša vode pale pa pije i zinnat (srećom, samo jednom)

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Freja prvotno napisa Vidi poruku
    Istina, samo smo njega prestali kupovati kad smo jednom naletjeli na lošu seriju (nakon koje je na neko vrijeme bio povučen s tržišta) koja nije imala učinka pa smo zbog togamožda iskusili jedne konvulzije više nego što bi to možda bilo da je lijek djelovao. nažalost, da je to bilo tako saznali smo dosta kasnije kad ga nije bilo u ljekarnama. Naravno, to se može dogoditi sa svakim lijekom, ali eto, nekako smo se poslije tog iskustva prešaltali prvo na Dalsy, a u zadnje dvije godine na Nurofen.
    sad si me sjetila da ono ljeto kad je L. imala, po meni, konvulzije, pila je ibuprofen. bili smo na moru i to su joj dali.
    jos se sjecam "ko na struju prikopcana" treskavice i pjene. to je prvi i zadnji put da ga je pila.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Jednom je moj, a već je bio veći i dao se uvjeriti da popije svakakve sirupe, dobio sirup Sumamed. Ja ga upozorim da je ružan, i dam mu žličicu sirupa, a on se samo okrene i sve pljune u sudoper!
    A znate kako je sa Sumamedom, ima ga točno za 3 dana (ajde, koja kap više).
    Samo sam mu rekla - sine moj, upravo si pljunuo sedamdeset kuna

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sumamed je grozan jer je strašno gorak - jako je zaslađen ali ostavlja gorki okus u ustima.
    (ja probam svaki lijek koji dajem djetetu).
    Mi smo inače možda dva puta Lei dali solumedrol tabletu kod jakog napada laringitisa, i tu tabletu treba smrviti i dati djetetu da popije, a preporučili su nam da je miješamo sa jako zaslađenom vodicom jer je strašno gorka - i to je stvarno grozan okus, Lea to zove grozolijek i jadna čim počne kašalj odmah pita hoće li morati piti grozolijek - e pa, Sumamed nas je sve okusom podsjetio na grozolijek, stvarno je odvratan.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

nema do rehidromixa....a treba ga piti u puno vecim kolicinama od zlicice.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ja L. dajem Panadol baby i Dalsy.
    Do njegove 2,5 godine davala sam mu čepiće Lupocet. Tada smo prešli na sirup i dobili konvulzije - mislim da to sigurno ima veze sa bržom apsorpcijom ili nešto slično. Na sirup smo prešli jer više nije dao da mu stavljam čepiće, što mi je žao jer bi mu i sad davala samo da mogu, ali on se toliko baca i brani da to više ne mogu. Na svu sreću od svibnja prošle god. nismo imali visoke temperature, pa ni konvulzija. Ali da sam stalno u strahu, jesam.....
    Lupocet sam mu prestala davati jer je stvarno odvratnog okusa bez obzira što sam ga uvijek mješala sa gustim sokom (marelica), često mu se dizao želudac, a znao je i povratiti. Sada imam Panadol baby u zamjenu.
    Od antibiotika smo do sad pili Sumamed i Klavocin. Sumamed je pio bez problema. Od Klavocina je dobio proljev, ali smo ga ipak popili zbog teške upale uha.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Rehidromix uopće neće piti. I meni je odvratan. Mi pijemo šipkov čaj blago zaslađen.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Vidiš, ja sam Sumamed samo pomirisala, a M. ga je (nedavno prvi put) pila bez primjedbi. Doduše, konstatirala je da je ukusniji onaj za barbikasti (Silapen).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •