-
bol u čelu
N. mi se u zadnje vrijeme (ne znam točno koliko) povremeno žali na bol u području čela. Nekad je boli po sredini, nekad cijelom dužinom, a nekad na jednoj strani. Ne boli je unutra u glavi nego površinski, tj. po čelu, i ne ništa drugo po glavi. Odmah sam pretpostavila da su to sinusi i mislila valjda kako će to proći i kako ću se jednom sjetiti to napomenuti doktorici. Imamo dosta problema sa nosom, imala je i operaciju krajnika u 12 mj. Naravno da sam sad već nervozna i ljuta jer nisam ništa poduzela i priznajem da sam isprva olako shvatila. Svakako moram doktorici. Jel imao netko slično iskustvo?
-
Nemama pojma koliko ti je dijete staro , ali djeca glavobolju obično opisuju kao da ih boli čelo.
Moj sin ima migrenu , a dok je bio mlađi dugo je govorio da ga boli čelo jer nije to znao kako bi objasnio
tu vrstu boli.To mi je rekao neuropedijatar da djeca govore da ih boli čelo..
-
Ima 6 i pol godina. Ispitala sam ju jel ju boli ukrug, u glavi, ne jednom mjestu, sve, ali ona kaže čelo. E sad, ja sam to povezala sa sinusima, ali možda griješim.
-
hm,možda da joj odete prekontolirati vid. :/
ja sam baš u toj dobi svojoj mami stalno govorila da me boli čelo i slali su me na raznorazne preglede.
na kraju se ispostavilo da mi trebaju naočale.
-
moju curu znaju boliti sinusi u celu tj. cesce jedan nego drugi i to se uvijek dogada u virozi kad joj procuri nos. cak mislimo da se to dogodi kad prejako puse nos i napuse si zrak u sinuse. karakteristicno za bol u sinusima je da se jako pojaca ako prstom kucnes po tom mjestu na celu i da se pojaca ako dijete stoji i spusti glavu skroz prema dolje do nogu. od pritiska se onda i ta bol jako pojaca. kod nas ta bol nikad nije bila jaka niti dugotrajna pa nismo nista poduzimali po tom pitanju.
-
hvala cure, dragocjena su vaša iskustva.
...ribica, vidiš, to mi nije palo napamet, sjetit ću se i toga kad budem išla pedici.
-
meni najprije pada na pamet ovo:
jel pije dovoljno vode?
jel ima redovitu i normalnu stolicu?
navodno, nedostatak vode u tijelu (očituje se na jako krutoj ili neredovitoj stolici) može uzrokovati između ostalog i glavobolje, jer se toksini gomilaju u crijevima
djeca često zaborave piti vodu, ja svoju curku stalno podsjećam
ponekad kažu kako su gladni, a u pitanju je u stvari samo žeđ
-
eh, da... previše kompjutera ili tv-a također uzrokuje glavobolje
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma