pitala me je jedna rodica jel navlačim malom kožicu na piši? Pa sam ostala malo zatečena, znam da se to uškoj djeci rdi, ali ja još nisam.
Od kada treba početi? Koliko često? Kako.....
pitala me je jedna rodica jel navlačim malom kožicu na piši? Pa sam ostala malo zatečena, znam da se to uškoj djeci rdi, ali ja još nisam.
Od kada treba početi? Koliko često? Kako.....
Najbolje ne dirati, takvo je moje iskustvo.
Posljednje uređivanje od laura29 : 25.02.2012. at 21:13
Mora se kožica navući i očistit,koliko može ne smije se nasilu samo.Ja sam svom počela od 3 mjeseca rodjenja
Dok nema problema, ništa ne diram.
Gdje je ona tema u kojoj je čini mi se slavonka2 (ako sam dobro zapamtila) stavila detaljne upute o tome? Ne kužim kako ju ne pronalazim...![]()
mora se kožica provlačit i čistit
sa starijim sam imala velikih problema jer nismo to radili od početka pa je zarasla na pola,muku smo mučili i skoro morali pod nož,al rješili uz puno muke
sa mlađim sam počela odmah provlačit i nije bilo nikakvih problema
Napisala sam svoj način. Dva sina. Nisam prevlačila. Nikakvih problema. Ali, svatko neka radi kako misli da je dobro.
evo teme
evo je http://forum.roda.hr/threads/65985-izraslina-na-penisu
(e to je ovisnost o forumu - imam kćer, a visim i na ovakvim temama)
Ni ja nisam dirala i svaki put sam to spomenula pedici (nije ju to uznemirilo). Prevukao sam s tri godine.
Ja svo nisam natezala jer mi je to bilo koma.
Koliko mu je bila otvorena rupica na vrhu toliko smo rastegnuli da operemo i to je to.
skroz prošla s godinu i par tjedana.
nikakvih problema.
od prvog dana, svaki put kod prematanja malo povučem, niš nasilno, kolko ide. preporučila pedijatrica i patronaža, a s kojom bilo mamom da sam pričala, isto je to radila. U današnje vrijeme mislim. Maama veli da se prije 30 godina to nije radilo i da je sve bilo o.k., dok je moj muž morao ići na nekakvo rezanje te kožice jer mu se slijepilo.
Starijem sam prevlacila pa je sraslo kad je dosao u dob da mi vise neda dirat, tamo negdje oko 1,5 god. Mladem ne prevlacim, samo na vrhu ocistim vodom i vatom u jednom potezu.
Nemam pojma kako ce sad zavrsit prica sa starijim, skroz mu je sraslo, on navlaci prema naprijed sam a ja se nadam da ce se s vremenom odljepit. Ne zelim ga jos davat pod noz.
Mene strah mojoj pedijatrici ista rec jer ce ga ona iste sekunde poslat na rezanje. Vrlo bi rado da ga pogleda neki kirurg koji nije sklon odmah slati pod noz.
mi povlačimo koliko ide i čistimo bijele naslage
ništa na silu
tako sam i sa starijim i sve je ok
Mi smo čistili samo onaj vidljiv dio ali po svemu je ispalo da smo trebali čistiti malo više od togaNaravno ovisi od dečka do dečka pošto je moj maleni izlučivao malo više tog ajmo nazvati bijelog pranja....pedijatrica je predložil rezuckanje ali smo sve uspjeli obaviti privatno.Doc mu je premazao pišulinca nekim gelom anestetikom i prevukao kožicu da može očistiti sve oku nevidljivo što se skupilo( a bilo je toga stvarno puno) ...kuc kuc od onda sve 5
btw