Citiraj mali laf prvotno napisa Vidi poruku
moja prijateljica i njen muž su išli na psihološko savjetovanje koje je u sklopu postupka.ona kaže da je njoj to stvarno puno momoglo,posebno mužu.objasnila im je dr što ih čeka i prpiremila na mogućnost neuspjeha.oni nisu informirani kao većina cura na ovom forumu...
ajme baš me zanima što su im to rekli. nadam se da se radi o nekom psihologu koji ili ima osobno iskustvo ili je jako detaljno proučio tematiku. a plašim se da im je netko natrkeljao bezvezarije, a njima kao neinformiranima se to učinilo OK. dobro, očito je pozitivno da su oni nakon tog razgovora umireni. ali ja zaista ne mogu zamisliti kako bi to savjetovanje uopće trebalo izgledati da ima ikakvu svrhu .
jedna od najglupljih ideja ikad.
bili smo na tom famoznom savjetovanju, bilo je živa smijurija, psihologica ( u Obiteljskom centru) se nešto potrudila pripremiti ( mi smo joj bili prvi), a sve pripreme su joj pale u vodu kad smo se mi pojavili sa djetetom ( iz IVF-a iz doba prije zakona), jedno 5x počela nešto čitati sa papira, pa pogleda u A., pa kaže "a vi to već znate", pa opet papir, pa opet A...
meni je bilo neugodno koliko je njoj neugodno.
nakraju sam ja njoj pokušala pomoći da sastavi pripremu za parove koji još nikad nisu bili u postupku. i ništa pametno nisam smislila, rekla sam joj da ih ne gnjavi.
ponavljam, ne mogu predočiti neke koristi obaveznog psihološkog/psihijatrijskog savjetovanja, testiranje neću ni spominjati.