Pokazuje rezultate 1 do 50 od 88

Tema: Zašto neplodnim parovima treba psihološko savjetovanje

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Jesmo mare Iako sam se zafrkavala da će me nakon razgovora sigurno zadržat u ustanovi...

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

POtpisujem te prima u potpunosti - mislim da sam u uvodnom postu jasno naglasila da me zanimaju mišljenja o savjetovanju/testiranju kao ulaznici za postupak.

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj tonili prvotno napisa Vidi poruku
    mislim da sam u uvodnom postu jasno naglasila da me zanimaju mišljenja o savjetovanju/testiranju kao ulaznici za postupak.
    jesi, jesi, velikim i masnim slovima , nije mi promaklo

nego sam željela još jednom naglasiti razliku između pomoći i nametnute obveze koja se pretvori u "odmoć"

marincezg avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj prima prvotno napisa Vidi poruku
    jesi, jesi, velikim i masnim slovima , nije mi promaklo

nego sam željela još jednom naglasiti razliku između pomoći i nametnute obveze koja se pretvori u "odmoć"
    ja bi samo dodala da psiholosko savjetovanje mozda nekom i je pomoglo a mozda nekom i nije..
    recimo sve zavisi od psihologa do psihologa kak ti objasni neke stvari....
    meni bas nije nista posebno to psiholos. savjetovanje prestavljalo jer zenskica niti sama nije znala kaj bi nam rekla
    vise se svega i ne sijecam bilo je skoro prije 2 god.
    pricala je nekih 15-20 min. i mjerila je mene i muza od glave do pete, istina je da smo sijedili ali skuzila sam njezin pogled
    vise mi bi mozda sad trebalo psiholosko savjetov. nego na samom pocetku

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj sejla prvotno napisa Vidi poruku
    Jesmo mare Iako sam se zafrkavala da će me nakon razgovora sigurno zadržat u ustanovi...
    a nisi jedina koja je tako mislila

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Prima neznam - ali ako je ono uvjet da bi par uopće mogao u postupak, onda bi morala postojati i takva varijanta, zar ne?
    Zašto onda moramo biti procijenjeni? Ako će svatko tu procjenu proći - onda to nema smisla, zar ne?
    Ili ćemo svi dobiti prolaz, plaćat ćemo nečije specijalizacije, imat ćemo pismenu potvrdu uredne mentalne dinamike, ali NEĆEMO biti psihijatrijski slučajevi - bar tako kaže dr. Vrčić

Čini mi se da je ovo samo dobra platforma za branje love, zapošljavanje onih koje pojedini žele zaposliti, plaćanje specijalizacija, pisanje znanstvenih radova... Ovo je sve, samo NE pomoć pacijentima kojima je pomoć potrebna.
    Posljednje uređivanje od tonili : 26.02.2012. at 13:25

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj tonili prvotno napisa Vidi poruku
    ...zapošljavanje onih koje pojedini žele zaposliti...
    Mlada, i po godinama i po stažu, psihologica, kći moje prijateljice, me molila da joj objasnim MPO i kako treba izgledat TO savjetovanje, jer je preko veze upala u jednu kliniku... a o MPO ne zna baš ništa osim pojma "beba iz epruvete".
    Objasnila sam joj, molila ju da ne gnjavi parove koji joj dođu... a tek poslje mi je palo na pamet što nije pitala poslodavca da joj da instrukcije... što nije pitala psihološku komoru. Koliko znam oni skupljaju bodove na račun ovih i onih edukacija, ne znam da li moraju proći i edukaciju za obavljanje savjetovanja za parove koji ulaze u MPO. A bilo bi logično, zar ne?
    I onda, vjerujem da dijelom zbog neznanja, a dijelom zbog njihove arogancije obave testiranje, što niti je zakon propisao, niti je legalno, niti je ljudski.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Moje psiholosko savjetovanje je odradeno kod psihologa na poslu, obzirom da mi je MPO ginekolog reko da moramo rijesiti tu formalnost za ulazak u postupak, tako da smo to odradili, prvo ja, pa dragi i dobila sam potvrdu. Pravno smo odradili na isti nacin odnosno prijateljica koja ima odvjetnicki ured nam ju je napisala. Iskreno psiholosko savjetovanje u cijeloj MPO prici mi je trebalo kada mi je dragi dobio nalaz da ima akutnu infekciju hepatitisom C, sto se za mjesec i pol pokazalo kao lazno pozitivan nalaz. Tada sam bila na rubu zivcanog sloma, a sto se tice upoznavanja s postupkom taj dio je bio najbolje obavljen u Pragu kada smo kod dr. L proveli 2 sata i kada je moj dragi konacno tretiran kao osoba koja takoder sudjeluje u postupku, sto kod nas do tada nije bilo. Obicno bi mu dali casicu i to je to. Dakle psiholosko savjetovanje kao potpora parovima u postupku kada to zatraze da, obavezno savjetovanje cista diskriminacija neplodnih parova.
    Posljednje uređivanje od Ona koja nije pisala : 26.02.2012. at 15:10

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •