Pokazuje rezultate 1 do 50 od 149

Tema: Zasto odgadjate upis u skolu?

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

kad smo mi tražili odgodu na moj zahtjev, morali smo proći komisiju koja je to odobrila. Što više, dvije komisije. Prva : psiholog, defektolog, psihaijatar. Druga u školi :pedagog, dr. opće prakse, učiteljica, ali ova druga je bila više fomalna i postupala je preporuci ove prve.
    Ja sam za M. znala godinu dana prije nego je bio školski obveznik da ću tražiti odgodu, bilo mi je potpuno jasno da on ima problem , samo tada nismo znali kakav. Na vrtičkim testovima je naravno prošao, ali to nikada nisam smatrala presudnim jer on sa logikom nije imao problema. Razlog za odgodu je bio nedostatak koncentracije, emocionalna i socijalana nezrelost, loša grafomotorika, plus rođen je u 36 tj. na dan 30.03., i tako ne bi bio obavezan ići u školu da se držao barem malo bolje termina. Osobno smatram da roditelj najbolje poznaje dijete, pa tako nemam nikakav problem sa tim što sam tražila odgodu, mislim da je to bio odličan potez.
    Što sam ja očekivala, ne znam, samo sam ZNALA da moje dijete nije spremno za školu . Kasnije smo saznali da su problemi sa koncentracijom i grafomotorikom prilično realni (ADHD), ali je emocionalna i socijalna zrelost dostigla vršnjake (iako tek krajem drugog polugodišta drugog razreda).
    Posljednje uređivanje od sirius : 26.02.2012. at 14:03

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •