Eto, samo da u ovoj navali roditelja koji traže odgodu, imate i glas jedne koje je odgodu odbila i nakon nepovoljnog mišljenja vrtićkog psihologa, koji je dijete vidio dvaput u toku cijelog vrtića, otišla kod istog i raspitala se za razloge preporuke odgode. Dakle, mom sinu je grafomotorika bila rubna, logičko i matematičko razmišljanje nadprosječno i potpuno nepostojeća glasovna analiza i sinteza. Sin je već dvije godine ranije privatno odlazio logopedici zbog izgovora nekih slova i ona mi je rekla da je to razvojna vještina koja se u normalne djece javlja između 5 i 9 godine, da ista dijelom ovisi o nekim živcima koji se fizički trebaju spojiti u mozgu, a dijelom o vježbi. Nakon toga,jednostavno smo s negativnim mišljenjem vrtićkog psihologa došli u školu u kojoj sam ja jednostavno iznijela svoje mišljenje suprotno onom vrtićkog psihologa i dijete je upisano u školu. Glasovna analiza i sinteza, uz svu vježbu nije krenula sve do 11. mjeseca. Bilo mu je teško na hrvatskom, a sve ostalo mu je išlo bez problema. Kad je glasovna analiza i sinteza profunkcionirala, brzo je polovio i hrvatski. Otada pa do danas je odlikaš, ide na natjecanja iz matematike i općenito se odlično snalazi u školi. Sigurna sam da nismo pogriješili i da su sva ta testiranja poprilično upitna. Smatram da je vrtička psihologica u redu obavila svoj posao, ali da su i dijete i roditelj kompetentniji donijeti takvu odluku.