Pokazuje rezultate 1 do 50 od 149

Tema: Zasto odgadjate upis u skolu?

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Svojevremeno je Agencija za odgoj i obrazovanje izdala koristan Priručnik za upis djece u prvi razred osnovne škole.
    Ne mogu naći link na AZOO, ali uspjela sam naći online prikaz pomoću pretraživača. Treba samo na Google upisati ovo gore boldano.

To je namijenjeno učiteljima i stručnim službama, ali ne škodi da i roditelji pročitaju, pa procijene da li dijete treba odgodu ili ne.

Ja sam kao dijete išla u školu godinu dana ranije i to nije bila dobra odluka (znala sam ja sve gradivo, ali nisam bila u stanju sjediti mirno bozgna do kada, najmanje cijelu prvu godinu ako ne i dulje - sjećam se tatinih priča i priča svoje učiteljice). To je sigurno bila veća tlaka učiteljici i ostalim učenicima nego meni - meni je bilo zabavno.

Moji dečki su rođeni u svibnju i kolovozu pa za odgode nije bilo potrebe, ali da je trebalo, tražila bih bez previše razmišljanja. Posebno me nikad ne bi zanimalo "što selo kaže". Taj upis nespremnog djeteta ima visoku cijenu koju dijete mora dugo dugo plaćati, a često i roditelj skupa s njime. S druge strane, vjerujem da zaista ima djece kojima odgovara i raniji upis, što je zakonski i omogućeno. Ne sazrijevaju svi istovremeno, zato i postoje testiranja spremnosti za polazak u školu.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 27.02.2012. at 09:54

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •