ja sam na početku školske godine rekla da ću pustiti stručnim službama da ocijene što je za moje dijete bolje i da ću poslušati savjet (jer ja onda nisam bila načisto što je bolje budući da apsolutno cijela njena grupa ide u školu)

sad imamo papire od psihologinje i logopedinje u kojima preporučuju odgodu, kao i mišljenje njene obje tete da ima lošu koncentraciju kad je u pitanju grupni rad (jedan-na jedan funkcionira odlično)

ja sam se zapravo na početku godine nadala da neće biti razloga za odgodu, ali kako je vrijeme odmicalo vidjelo se da joj ta odgoda treba
sve stručne službe u vrtiću su još prije par mjeseci obaviještene o našim dvojbama i pratili su je pojačano, baš zato da vide što je za nju bolje
odluka o odgodi je donešena sve samo ne olako (i s njihove i s moje strane)

i zato smatram da je njihova procjena bolja od procjene doktorice koja će je vidjeti prvi put u životu i zaključiti da ona dobro rješava testove...
ona je ne vidi kakva je u grupi, kakva je njena koncentracija i kako podnosi frustracije

i smetaju me generalizacije da roditelji odgađaju jer im se ne da baviti djetetom i pisati s zadaće ili da odgađaju zato što je to in
meni se uglavnom ne da objašnjavati susjedima koji su sve razlozi zbog kojih tražimo odgodu pa samo kažem "ma još je prezaigrana"
ali razlozi su puno dublji i mislim da većina roditelja takve odluke ne donosi olako iako možda "na van" tako djeluju

eh da, da je rođena kad je trebala biti rođena, ne bi sve ovo ni morali prolaziti (rođena je 2 mjeseca prerano)