Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
Ta priča oko manjka mjesta u vrtićima bila je aktualna i lani (a možda i još koje od prethodnih godina, ne znam), od samih teta sam čula da prema uputama moraju "isprazniti" vrtić. One su na kraju bile i pomalo ogorčene na odgode jer im je Grad sljedeću jesen slao inspekciju koja je istraživala njihov rad i sugerirala im da su maltene nesposobne kad nisu odgođenu djecu uspjele "pripremiti" za školu. Za "kaznu" su im uvalili gomilu papirologije jer su se morale posebno "pripremati" za rad s odgođenima, voditi evidenciju njihovih dnevnih aktivnosti i pratiti napredak, sve to nositi svaki dan na uvid i potpis stručnoj službi i slične takve gluposti.
Znam za dvoje djece koji su prošle godine dobili odgodu i to je prošlo bez ikakvih problema. Zato sam ove godine ostala u čudu kad mi je čak spomenuta mogućnost da će ih ispisivati iz vrtića. Jasno mi je da je to šuplja prijetnja bez zakonske osnove, ali ipak uplaši čovjeka.

Ovo boldano je stvarno gadost. Ja sam našim tetama zahvalna do groba za neke stvari koje su napravile s mojim sinom. Pa nisu one krive za njegove određene probleme. One su ih rješile masu. I sad nakon svega bi ih još trebalo i maltretirati zbog toga jer on nije spreman za školu.