-
RozaGroza,tridentski koncil je upravo i sazvan da bi razriješio pitanje: Može li se kršćanin spasiti dobrim djelima? Protestanti su tvrdili da ne može! Koncil je potvrdio Pavlove riječi- vjera bez djela je mrtva.
Također, moram citirati tvoju izjavu koja glasi: "Misliš kao pastir i učitelj svih Katolika?! Ja sam kršćanka, al nije on moj pastir ni blizu!"
Tako ne govore katolici, već protestanti ili pravoslavci kojima on nije vrhovni poglavar. Ukoliko si ti katolkinja, onda te ova izjava jako degradira kao vjernicu.
Na Primino pitanje upućeno vjernicima: Je li papa u pravu.... od katolika očekujem samo jedan odgovor- Naravno da je u pravu!
Katolici nisu u nekom supermarketu pa uzimaju s polica po sistemu: Ovo bih, a ovo ne bih, već uzimaju cijeli paket kojeg katolička crkva nudi. .
Oni ne idu na MPO.¸Ukoliko imaju problema s neplodnošću to je križ kojeg trebaju nositi. Nemaju odnose prije braka. Ne koriste zaštitu. Ne vjenčavaju se u crkvi zbog lijepog ambijenta i ne krste dijete jer im tako nalaže tradicija.
I da se razumijemo na kraju- upravo iz razloga što želim živjeti po svojoj savjesti, a ne po tuđem diktatu, i što ne želim biti licemjerna prema sebi i drugima, ne želim i ne mogu se smatrati članom te zajednice. A budući da sam tako izabrala, imam slobodu koji katolici nemaju reći da papa nije u pravu kada želi zabraniti MPO. Pravi katolik ne može ići protiv pape jer je to kvazi katolik.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma