RozaGroza prvotno napisa
Nisam Katolkinja, i mislim da je papa antikrist. Ali nisam ni adventist sedmog dana, jednostavno držim do originalnog nauka reformacije.
Debata o ovome nema smisla sa nekim ko nema standard po kojem bi se debatiralo.
Sve ovo što si navela da Katolici rade je bajka za malu djecu, to bi oni htjeli da je tako, ali su toliko slabi i oni i njihova vjera, njihova je doktrina kriva, pa to što ti pričaš je riječ na papiru koja velikoj večini katolika ne znači ništa (čast iznimkama jer i takvih ima i sretna sam da ih poznajem).
Eto Mitovski je dala još jedan dobar primjer, ljubljenje ruke papi, pa dodirivanje "moći" svetaca, uopće moljenje svetcima, sve je to idolopoklonstvo, i iako će katolici reči da je to zagovor, to je idolopoklonstvo, jer ako klečiš pred isklesanim kipom i moliš mu se to je ono što je Bog proglasio jednim od največih grijeha. Anyway preduboka je to tema, ovo pišem iz jednog razloga, jer mislim da je RKC debelo otpala, i da su prepuni kontradikcija u svojim stavovima koji su prvenstveno vođeni tim da se žele dodvoriti puku a ne služiti Bogu onako kako nam je On to naložio.