Pokazuje rezultate 1 do 50 od 296

Tema: Je li papa u pravu...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    nina32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

RozaGroza,tridentski koncil je upravo i sazvan da bi razriješio pitanje: Može li se kršćanin spasiti dobrim djelima? Protestanti su tvrdili da ne može! Koncil je potvrdio Pavlove riječi- vjera bez djela je mrtva.
    Također, moram citirati tvoju izjavu koja glasi: "Misliš kao pastir i učitelj svih Katolika?! Ja sam kršćanka, al nije on moj pastir ni blizu!"
    Tako ne govore katolici, već protestanti ili pravoslavci kojima on nije vrhovni poglavar. Ukoliko si ti katolkinja, onda te ova izjava jako degradira kao vjernicu.

Na Primino pitanje upućeno vjernicima: Je li papa u pravu.... od katolika očekujem samo jedan odgovor- Naravno da je u pravu!

Katolici nisu u nekom supermarketu pa uzimaju s polica po sistemu: Ovo bih, a ovo ne bih, već uzimaju cijeli paket kojeg katolička crkva nudi. .

Oni ne idu na MPO.¸Ukoliko imaju problema s neplodnošću to je križ kojeg trebaju nositi. Nemaju odnose prije braka. Ne koriste zaštitu. Ne vjenčavaju se u crkvi zbog lijepog ambijenta i ne krste dijete jer im tako nalaže tradicija.

I da se razumijemo na kraju- upravo iz razloga što želim živjeti po svojoj savjesti, a ne po tuđem diktatu, i što ne želim biti licemjerna prema sebi i drugima, ne želim i ne mogu se smatrati članom te zajednice. A budući da sam tako izabrala, imam slobodu koji katolici nemaju reći da papa nije u pravu kada želi zabraniti MPO. Pravi katolik ne može ići protiv pape jer je to kvazi katolik.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj nina32 prvotno napisa Vidi poruku
    RozaGroza,tridentski koncil je upravo i sazvan da bi razriješio pitanje: Može li se kršćanin spasiti dobrim djelima? Protestanti su tvrdili da ne može! Koncil je potvrdio Pavlove riječi- vjera bez djela je mrtva.
    Također, moram citirati tvoju izjavu koja glasi: "Misliš kao pastir i učitelj svih Katolika?! Ja sam kršćanka, al nije on moj pastir ni blizu!"
    Tako ne govore katolici, već protestanti ili pravoslavci kojima on nije vrhovni poglavar. Ukoliko si ti katolkinja, onda te ova izjava jako degradira kao vjernicu.

Na Primino pitanje upućeno vjernicima: Je li papa u pravu.... od katolika očekujem samo jedan odgovor- Naravno da je u pravu!

Katolici nisu u nekom supermarketu pa uzimaju s polica po sistemu: Ovo bih, a ovo ne bih, već uzimaju cijeli paket kojeg katolička crkva nudi. .

Oni ne idu na MPO.¸Ukoliko imaju problema s neplodnošću to je križ kojeg trebaju nositi. Nemaju odnose prije braka. Ne koriste zaštitu. Ne vjenčavaju se u crkvi zbog lijepog ambijenta i ne krste dijete jer im tako nalaže tradicija.

I da se razumijemo na kraju- upravo iz razloga što želim živjeti po svojoj savjesti, a ne po tuđem diktatu, i što ne želim biti licemjerna prema sebi i drugima, ne želim i ne mogu se smatrati članom te zajednice. A budući da sam tako izabrala, imam slobodu koji katolici nemaju reći da papa nije u pravu kada želi zabraniti MPO. Pravi katolik ne može ići protiv pape jer je to kvazi katolik.
    Nisam Katolkinja, i mislim da je papa antikrist. Ali nisam ni adventist sedmog dana, jednostavno držim do originalnog nauka reformacije.
    Debata o ovome nema smisla sa nekim ko nema standard po kojem bi se debatiralo.
    Sve ovo što si navela da Katolici rade je bajka za malu djecu, to bi oni htjeli da je tako, ali su toliko slabi i oni i njihova vjera, njihova je doktrina kriva, pa to što ti pričaš je riječ na papiru koja velikoj večini katolika ne znači ništa (čast iznimkama jer i takvih ima i sretna sam da ih poznajem).
    Ja sam rekla da se niko neće spasiti djelima, a to da je vjera bez djela mrtva, što je JAKOV rekao, je istina jer se vjera mora manifestirati u nečemu, ali to ne znači da se djelima spašavamo; npr mene neće spasiti nošenje pokrivala za glavu ali se kroz njega manifestira moja poslušnost Bogu i mužu. Bog je to tako odredio da se niko ne bi hvalio svojim djelima pred Njim, imamo primjer Abrahama. Spasenje po djelima negira istočni grijeh, čak je i katolička crkva u prošlosti takvo razmišljanje proglasila herezom.

Eto Mitovski je dala još jedan dobar primjer, ljubljenje ruke papi, pa dodirivanje "moći" svetaca, uopće moljenje svetcima, sve je to idolopoklonstvo, i iako će katolici reči da je to zagovor, to je idolopoklonstvo, jer ako klečiš pred isklesanim kipom i moliš mu se to je ono što je Bog proglasio jednim od največih grijeha. Anyway preduboka je to tema, ovo pišem iz jednog razloga, jer mislim da je RKC debelo otpala, i da su prepuni kontradikcija u svojim stavovima koji su prvenstveno vođeni tim da se žele dodvoriti puku a ne služiti Bogu onako kako nam je On to naložio.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja razumijem zašto se teži obuhvatiti sve - zato jer se želi "spasiti" i one koji "ne znaju da im treba spas". A i zato jer je u prirodi svakog svjetonazora da si "širi bazu". Ja sam čvrsto kod toga da "nespašenima" ne treba "spašavanje", i da se "spašava" one koji to dobrovoljno žele i tako vjeruju - u smislu da domet religijskih stavova ostane na vjernicima, da lasom ne zahvaća i ove druge, koji to ne bi ali baš nikako (primjerice, mene, i slične meni).

U tom smislu mislim da ti postulati, izjave itd. trebaju ostat primjenjivi samo na vjernike, nikako na cijelo društvo i državu, jer mislim da se ta dva skupa kod nas ne preklapaju.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 28.02.2012. at 08:39

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam Katolkinja, i mislim da je papa antikrist. Ali nisam ni adventist sedmog dana, jednostavno držim do originalnog nauka reformacije.
    Debata o ovome nema smisla sa nekim ko nema standard po kojem bi se debatiralo.
    Sve ovo što si navela da Katolici rade je bajka za malu djecu, to bi oni htjeli da je tako, ali su toliko slabi i oni i njihova vjera, njihova je doktrina kriva, pa to što ti pričaš je riječ na papiru koja velikoj večini katolika ne znači ništa (čast iznimkama jer i takvih ima i sretna sam da ih poznajem).
    Eto Mitovski je dala još jedan dobar primjer, ljubljenje ruke papi, pa dodirivanje "moći" svetaca, uopće moljenje svetcima, sve je to idolopoklonstvo, i iako će katolici reči da je to zagovor, to je idolopoklonstvo, jer ako klečiš pred isklesanim kipom i moliš mu se to je ono što je Bog proglasio jednim od največih grijeha. Anyway preduboka je to tema, ovo pišem iz jednog razloga, jer mislim da je RKC debelo otpala, i da su prepuni kontradikcija u svojim stavovima koji su prvenstveno vođeni tim da se žele dodvoriti puku a ne služiti Bogu onako kako nam je On to naložio
    .
    Zapravo sam ovo htjela citirati. KC je debelo zastranila, da nije, ne bi se u Zapadnoj Europi masovno zatvarale crkve, a zatvaraju se jer ljudi u njima ne nalaze ono što bi htjeli naći. No, da je put u bolju vjeru analiza druge i pljuvanje druge i drugačije, nije.
    Samo pometanje pred svojim vratima i rad na samome sebi. Tko ti želi doći, tada će ti doći. Ako ne valjaš, džaba ti propovijedanje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •