Biti katolikom je iznimno teško!

Ljudi, zavaravate se ako govorite:"Ja sam katolik, ja sam vjernica, ali ne vjerujem da je MPO nešto loše, ili da citiram mitovski "ja kao katolkinja smatram da je i MPO dar od Boga i da novi život nikako ne može biti grijeh i da imam problema ne bih niti sekunde razmišljala hoću li krenuti u MPO".

To nije katolicizam! Katolik ne može selektivno pristupati određenim temama.

Često čujem od onih koji se nazivaju vjernicima kako kažu Bog je jedno, a Crkva drugo. Ne postoji u katolicizmu Krist DA, a Crkva NE!!! Crkva i Krist idu zajedno!!! Crkva je "mistično tijelo Kristovo", "Ona je vinograd, a Krist je njezin vinogradar"....

Budući da ti(mitovski) ne smatraš da je MPO grijeh i da on nije nemoralan čin evo što o tome govori Katekizam Katoličke Crkve, a on je sažetak onoga što katolici vjeruju:

"2377 Ako se te tehnike (inseminacija i homologna umjetna oplodnja) primjenjuju u krilu bračnog para, možda su manje stetne, ali ostaju moralno neprihvatljive. One odvajaju spolni čin od čina rađanja. Čin zasnivanja djetetova postojanja nije više čin kojim se dvije osobe daju jedna drugoj, vec čin koji "život i identitet zametka povjerava vlasti liječnika i biologa uvodeći gospodovanje tehnike nad početkom i sudbinom ljudske osobe. Takav odnos gospodovanja u sebi je suprotan dostojanstvu i jednakosti koja mora biti zajednička roditeljima i djeci"."S moralnog stanovšta rađanje je lišeno svog vlastitog savršenstva kad nije željeno kao plod bračnog čina, to jest specificnog čina sjedinjenja supružnika (...). Samo poštujući vezu koja postoji između značenja bračnog čina i poštivanja jedinstva ljudskog bića moguće je rađanje u skladu s dostojanstvom ljudske osobe". 2378 Dijete nije neki dug, nego dar. "Najuzvišeniji dar braka" jest ljudska osoba. Dijete se ne može smatrati objektom vlasništva, čemu bi moglo voditi priznavanje nekoga tobožnjeg "prava na dijete". Na tom području samo dijete posjeduje istinska prava, to jest "da bude plod posebnog čina bračne ljubavi svojih roditelja kao i pravo da bude poštivano kao osoba od trenutka svoga začeća".

2379 Evanđelje pokazuje da fizička neplodnost nije apsolutno zlo. Nakon što su iscrpli zakonite utoke zdravstvu, supružnici koji trpe od neplodnosti pridružit će se Gospodinovu Križu, vrelu svake duhovne plodnosti. Oni mogu pokazati svoju velikodušnost usvajajući napuštenu djecu ili vršeći zahtjevne službe u korist bližnjega".

Mitovski, ako ti smatraš da je MPO dar od Boga, ti si onda u trajnom grijehu, te kao takva ne bi smjela pristupati sakramentima ispovijedi i pričesti dokle god tako razmišljaš, budući da je to za crkvu nemoralan čin. Iz istog razloga katolici u civilnom braku ne smiju primati te sakramente.

Neka se nitko od katolika ne nađe uvrijeđen, ali to je vjera koju ste izabrali i ne smijete ju krojiti po vlastitim uvjerenjima jer to je onda HEREZA!

Katolicizam nije tolerantan po pitanju vjere. On je isključiv- ili jesi ili nisi katolik.

Meni, kao što sam već prije napisala, biti katolikom je pretežak teret. Ne mogu pomiriti svoja uvjerenja i život sa zahtjevima koje katolička vjera stavlja pred mene. Smatram da je poštenije od mene ne zvati se katolikom, nego govoriti da je MPO dar od Boga-jer kao što rekoh, to katolici ne govore, a kamoli prakticiraju.