Nena-Jabuka
nisam mislila pokrenuti masovno otkrštavanje, doduše nisam mislila ni da će RG proširiti zajednicu, a što se može

već sam prije citirala baš iz tog teksta koji si i ti linkala , baš mi je problematičan, iako sam sigurna da će ga puno ljudi pročitati kako tekst koji odiše ljubavlju i razumijevanjem i potporom...
ja ću (opet ) istaknuti par stvari
1. mpo-u nije svrha eksperimentiranje, zamrzavanje ni "ubijanje", i to se apsolutno može izbjeći, i zločesto je mpo svoditi na to
2.
Prema Katoličkoj crkvi dijete ima pravo da bude začeto spolnim putem u braku, nošeno s ljubavlju u majčinoj utrobi, rođeno i odgajano u krugu bračne zajednice svojih roditelja. Ako se dijete začne kao rezultat tehničkog, medicinskog ili biološkog zahvata, time mu se narušavaju prava i dostojanstvo.
ovo mi je tako čudno sročeno, zar MPO djeca nisu nošena u majčinoj utobi? kako mpo isključuje bračnu zajednicu? (nije da ja ne podržavam i začeće van braka)
ovo zadnje boldano mi je naročito opasno. u praksi dovodi do toga da se mpo djecu gleda kao nekoga tko zahtijeva nekakvu posebnu pozornost, obilježava ih se kao zakinute od početka, i to ni manje ni više nego od svojih roditelja.opasnost vidim u odnosu drugih prema meni i mom djetetu, onih koji će ovakve stavove čuti na pol uha i registrirati ko zna što u svojoj glavi.
a neko dublje teološko obrazloženje kako su to narušena prava i dostojanstvo čovjeku koji koji je začet vantjelesno, nikako ne čujem. dakle ne radi se ni o zamrzavanju (koje ja 100% podržavam, ali u cilju ne širenja previše teme, ovdje zaobilazim) ni eksperimentiranju ni ubojstvu. meni je ovo u rangu "lupne i ostane živ". a uopće nije bezazleno.
meni je recimo skroz zamisliva situacija da za 15-ak godina neka bakica posavjetuje svoju unuku da se mani mog sina jer je "umjetan" .
3.
Pri tome biološki otac nije u bračnoj vezi s majkom, a najčešće je i stranac.

zašto je ovdje biologija važna, a kod posvojenja nije?
stranac? ovo možda ne bi ni kužila da nisam razgovarala sa parom (vjernika) kojem je bila potrebna donacija sperme, i koji su odbili otići u Prag, jer su sve šanse da donor sperme nije Hrvat.
pa stvarno, koje je vjersko obrazloženje ksenofobije?

ja što više čitam ove tekstove , to mi jasnije sam veći katolik od pape