TinnaZ prvotno napisa
A ne znam kaj bih rekla. Grozno je uopće pomišljati da se u našem zdravstvenom sustavu osoblje služi lažima, pa se iskreno nadam da je kod mene na prvom porodu to bio usamljeni slučaj. Primalja je rekla da će mi sada dati malo infuzije, ja sam rekla dobro, a tek nakon pola sata sam sramežljivo pitala, uvjerena da pitam glupo pitanje - kaj je u toj infuziji. nekako me kopkalo kako sada meni entko nešto daje, a ne znam u stvari što mi daje. Mislila sam da je neki koktel da se bolje osjećam, protiv iscrpljenosti i slično. Kada sam nakon pola sata dobila odgovor da je to drip, ma kaj da ti velim ... osjećaj iskorištenosti, prijevare, izmanipuliranosti; fuj. Ali odmah nakon toga, počeli su me tako trgati trudovi, da sam lovila zraka, a prije svakog sljedećeg truda dolazila mi je navala panike; što od nedostatka zraka, što od osjećaja da ne mogu kontrolirati niti svoje tijelo, niti misli, kao da je to nešto što nije dio mene i ne može se kontrolirati.
A sada neki dan čitam još jedan sličan post; vidim nisam jedina, mada se nadam da su to ustvari jako rijetki slučaejvi i izuzeci da se netko u jednoj zdravstvenoj instituciji služi lažima.
Ako su ti trudovi počeli tek kada su ti prokinuli vodenjak - ne znam, možda je ipak bila samo infuzija obične glukoze.
Ja sam u strahu od ponovne podvale, odbila i infuziju, i valjda bih ju odbila da sam skapavala od iscrpljenosti. Jest da sam bila na prvom porodu naivna i dobronamjerna budala koja je vjerovala u humanost našeg zdravstvenog sustava, ali ne može me nitko 2 puta navući na istu foru, i prevesti žednu preko vode.
ne sjećam se točno, ali mislim da sam i prvi puta pitala supruga da mi pročita što piše, to što je on pročitao nije me zabrinjavalo - da li je pisalo glukoza ili nešto drugo ne znam. Ali očito da je unutra bio još i naš dragi dodatak drip.