-
Jesam li ja kriva ???
Dakle...dugo čekana beba, ja se u trudnoći već pripremila (litretura,tečajevi) da ću dojiti bar do njene druge godine. I uz puno truda uhodali se ,rođena je 25 dana ranije s 2,800 ali je u već u prvih mj.dana dobila 1,350g i dalje se nastavilo slično..Isključivo dojena prvih 6 mj. i obožavala cicu i previše..zato sam svako malo imala problema (ragade,zastoji,blister),ali sve sam stoički izdržala. Ona je znala cicati i po sat vremena,spavala s cicom u ustima...i to je nakon 6.mj postajao sve veći problem...Nakon godine dana došli smo do toga da se budila po noći i desetak puta i ustvari cijele noći sam dojila...sna ni otkud. Uz to kad su joj izbile gornje jedinice počela me gristi, ja bi odreagirala automatski jer me bolilo,ispustila neki zvuk i rekla ne. Svaki put bi se uplašila,zaplakala,ali nastavila sisati. Dva puta se dogodilo da nakon toga nije htjela nazad dojku,ali čim bi odspavala,sve je bilo zaboravljeno.. Sada ima 14mj. i 11,150g ,ima je ..čitajući forum i knjigu od E.Pently pokušala sam poboljšati to njeno spavanje i ponekad je uspavljivati i ljuljajući na rukama (naravno prije bi ona dojila) čisto da nije ta bradavica stalno u ustima, da ne glumi dudu.I ne davati joj dojku na svaki kmek..I uspjeli smo doći do toga da navečer i ujutro normalno sisa,a između bi (opet ovisno o njoj) dojila 1-3 puta noću. Danju koliko želi,ali obično je to bilo 2 puta. Sada već 2-3 tjedna probijaju dvojke i ona kad sisa toliko mi zabije gornje zubiće u bradavicu da nakon podoja imam njene otiske još 15 min i uz to me povremeno i namjerno gricne. Iako sam već par puta bila na rubu da sve prekinem (zadnji zastoj mi je bio pred 3 tjedna),ipak mi je žao i željela bih usprkos svemu je i dalje dojiti... E,al sad ona neće !!! Prekjučer ujutro me opet ugrizla i kad sam opet rekla ne,rasplakala se i od tad neće dojku.. odguruje me.. Kad je vrijeme za spavanje počinje horor...ona plače, neće dojku,neće da je ljuljam, neće da je grlim..samo se baca po krevetu i plače... Da ne pričam da su mi cice koma, uspjela sam malo s izdajalicom nešto izdojit da ne eksplodiraju i uspjela sam joj danas nakon popodnevnog spavanja ugurat jednu cicu dok je još bila pospana i sisala je, al opet dalje neće.. Jesam li ja kriva što sam govorila ne pa sada povezuje i pamti taj ne da ne smije sisati ili što joj noću nisam davala svaki puta ? Ili je muče zubići... Ne mogu vjerovati da bi ovo bio kraj.. i kako ću ja sad riješiti svoje cice ako ona više uopće neće... Mama me tješi da sam joj najbitnije dala, da možda i bolje da se više ne mučim, al opet meni je žao, i stalno me proganja misao da sam to sama skrivila...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma