Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: glicerinski čepići

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno glicerinski čepići

Koliko se god trudim s pravilnom prehranom djeca mi povremeno imaju jako tvrdu stolicu i tada su prave scene s kakanjem uz puno suza. Nedavno sam sinu stavila glicerinski čepić i užasno je plakao, doslovno ,vrištao dok nije nakon desetak minuta (ili se meni samo činilo da je prošlo toliko vremena) taj čepić istisnuo van čitavog kakvog sam mu stavila. Isti scenario se sinoć ponovio s curicom. Ne bi li se taj čepić trebao otopiti ubrzo nakon što se stavi u guzu, a ne da izađe potpuno čitav. Ne vjerujem da ću više pokušavati ali stvarno mi je teško gledat ih kako se muče. Da li ste vi probali s čepićima, kako je kod vas?

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

meni je pedica rekla ovako: "kada staviš čepić u guzu stisni ju i drži ju tako oko 5-10 minuta kako bi se čepić brže otopio".
    ako se dijete digne nije ni čudno što ti čepić izađe čitav. trebali bi ostati ležati.

imaš i neku kremicu koja se špricne u guzu. ne znam točno kako se zove.

jesi li probala sa sokovima?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moj stariji je imao problema sa stolicom. Nikakvi čepići nisu bili rješenje.

Dugo smo tražili nešto prikladno. On je ljubitelj škroba i slatkog i rješenje se tako našlo u kompotu od suhih šljiva, sa ili bez jabuka, svakodnevno barem 1 do 2 zdjelice. To je riješilo problem tvrde stolice. Može i kompot od jabuka sa šakom brusnica. Može i kompot od jabuka sa šakom smrznutih višanja ili trešanja ili bilo čega crvenog (imamo svoje voće u ledu). Puno povrća, juhe, puno tekućine. Jogurt (probiotici) svaki dan. Sretno!

Samo da napomenem, kuham ja te kompote i danas, ne baš svakodnevno, ali više puta tjedno.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 27.02.2012. at 12:42

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Hvala na odgovorima. Problem je što ne vole jesti voće pa im dajem sok od marelice ili šljive kada imaju problema sa stolicom ali to očito nije dovoljno.
    Što se tiče čepića nisam znala da moraju ležati nakon što se stavi čepić iako ne znam kako bi ih zadržala da ne ustanu 10 minuta.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Kimi prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala na odgovorima. Problem je što ne vole jesti voće pa im dajem sok od marelice ili šljive kada imaju problema sa stolicom ali to očito nije dovoljno.
    Što se tiče čepića nisam znala da moraju ležati nakon što se stavi čepić iako ne znam kako bi ih zadržala da ne ustanu 10 minuta.
    Masiraš im leđa ili noge, češkaš i slično. Kod mojih je uvijek palilo ako bi trebali biti mirni. Ili im čitaj nešto, ali kod mojih je fizički dodir puno bolje palio.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

ako se u organizam ne unese dovoljno tekućine, onda stolica nema od čega biti mekana.
    treba piti što više vode (najidealnije), kupovni sokovi su pak nezdravi u drugom smislu, ali kad je stolica u pitanju, dobri su i oni.
    kupovne kašice od šljiva su brzinski način za pomoć kad nemaš vremena za kompote ili dijete neće jesti suhe šljive natopljene preko noći u vodi, pa i tu vodu popiti...
    mojoj curki je jedna ili dvije kašice od šljive uvijek nakon najviše sat vremena potjerala stolicu. obično nam probleme pravi previše čokoladnih slatkiša (drage naše bake i strike ) ili kruta hrana.
    ako za ručak jede krutu hranu npr meso, krumpir... onda joj napravim juhicu oko 5 ili 6 popodne i sve ok.
    povremeno dobije natašte probiotik (prolife ampule), i stalno ju podsjećam da pije vodu
    mora imati stolicu svaki dan, a kod nje je ponekad slučaj i dva put dnevno.
    tu mi kao roditelji ne smijemo zakazati, redovita i normalna stolica je jako bitan čimbenik zdravlja, a poremetiti ju može samo loša prehrana, barem ja tako kao laik smatram

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

mi smo se s filipom dugo mučili i na kraju na preporuku gastroenetologice pio je sirup portolak oko dvije godine. s potrolakom smo se preporodili. savjetovala nas je da ne brinemo jer neka djeca jednostavno ne reagiraju na uobičajene metode(kompot, gusti sok, zašećerena kamilica) i kontrola stolice im je više psihički nego fizički problem. prije gastoenerologice i njene terapije čak smo bili završili i na hitnoj gdje je dobio neki drugi (ne mogu se sjetiti imena) puno agresivniji čepić jer glicerinski nije pomogao.

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Jel zna netko nakon koliko pocne djelovati cepic? ne pise u uputstvima

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

u pravilu nakon što se otopi. Ali ako je jaki zatvor, možda jedan ćepić (ili samo ćepići) neće biti dovoljno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •