Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Treći krajnik

laura_001 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno Treći krajnik

moja curica imala je bakteriju heamophilus influenzae, popili odgovarajući antibiotik i nosić je prestao curiti

međutim izgleda da je treći krajnik ostao povećan, jer već evo jedno 20 dana hrče po noći
    stala je hrkati nakon antibiotika (pila je sinersul) i sad je ponovo počela
    ne hrče jako kao kad je imala infekciju, al isto ima perioda u noći kad hrče a ima i kad ne hrče, nego zatvori usta, al onda otežano diše na nos

kod otorinca nismo ni bili, i dosad nismo imali česte upale uha i grla

jel postoji ikakva mogućnost da se to smanji samo od sebe ili će ostati ovako?
    ima li netko nekakva iskustva?

slonicanelica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Moje iskustvo sljedeće.
    mi sad imamao 4 godine a mandule smo operirali prošle godine u 8 mjesecu,dakle s 3 i 7 mjeseci.
    moje dijete nije imalo česte upale 2-3 godišnje ali je hrkao stravično od kad je bio bebe.prvo ti je smiješno ali kad je to zvučalo ko kod djeda od 90 godina ja sam po preporuci naše pedijatrice otišla na pregled kod otorinca.Bilo mi je rećeno da je hrkanje također indikacija za operaciju s obzirom da ometa normalan razvoj pluća i srca.
    uglavnom kad nas je otorinac pogledao čudio se da nismo i prije došli jer su mu mandule ogromne i sve tri skoro spojene totalno.naručili nas za mjesec dana na operaciju i to smo riješili.2 dana bolnice,10 dana oporavka nakon toga 10 dana mora i moje dijete je ko novo.od tada ne hrče i nije imao ni jednu upalu.
    eto naše iskustvo je takvo a opet svi su oni vrlo individualni.

laura_001 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

mi još nismo ni bili kod otorinca, ovo je nama počelo prije jedno 20 dana
    hrkala je ona i prije jedno godinu dana al je prošlo al sad ne prolazi....nadam se da ćeproći
    zanima me jel ima netko da mu je prošlo nakon nekog vremena??
    sve se nekako nadam da će nam proći da neće ići na gore

slonicanelica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Nama nažalost ne samo se to hrkanje pogoršavalo.
    nadam se da će vama prestati.

laura_001 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ja ne znam više ni sama, sad ne hrče toliko po noći, ali samo diše na usta...
    kad pokuša disati na nos onda to teže ide i čuje se nekakvo hroptanje kroz nos a kad diše na usta onda diše lijepo, ne čuje se toliko kao prije jedno 7-8 dana

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mi smo curici u 11mj izvadili sve tri mandule i preporodili se i mi i ona i braća joj.....
    Ugl, imala je velike mandule, koje su se svakom upalom povećavale...
    Ona je hrkala, pričala "kroz nos", teško gutala, i kupila svašta u vrtiću...
    Nakon vađenja u 11mj ,prestala je hrkati, priča razgovjetnije, jede više i bolje jer je počela normalno osjećati mirise i okuse, nije bila bolesna nijednom, mirnije spava...
    a nisu ni dečki..
    Zaključak je da je ona sve kkupila u vrtiću, pa bi ili ona oboljela ili prenijela dečkima....

Dr joj je dala šansu od 6mj da vidi dal će se mandule smanjiti, pa da se vadi samo treća, ali eto nije bilo druge no operirati...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •