Neće se opet dogoditi sigurno. Mislim se pojaviti još jednom da pokupim svoje stvari. Zaposlila sam jednu prijateljicu (pravnicu) da se raspita kod svojih kolega kako dalje i šta bi bilo najbolje za mene i dijete. On je tip koji će bez problema "odjeb...." ženu, a moguće i dijete. Starah me odmazde. Mogao bi se zainatiti pa me malo čisto onako iz osvete vući po sudu i kao tražiti nešto bez želje da to i dobije. Previše voli sebe i svoje gušte. Dijete samome bi mu bilo čak i nar dana preveliki teret. Samo nije mi jasno- pokušavam se staviti u kožu svog djeteteta, da li ga upisati kao oca ili ne. Da li dijete može imati koristi od takvog oca? I da li dijete zakidam za pravo da bude uz oca, zbunjeno, ostavljano, možda lupito.... Da li se boriti za dijetetova prava i obaveze koje ima otac prema njemu, ili to mijenjati za kompletnu slobodu. Da li je "sebično" od oca djeteta tražiti mir i slobodu da se ode i dijete bude moje , u zamijenu za ne plačanje alimentacije (novac mu je jako bitan i ima ga, ali nikad dosta). Vjerujem da bi puno njih bilo jako zadovoljno tom pogodbom ALI, šta mi vrijede novci ako nemam mir.
Malo puno sam zbunjena, ali za koji dan ću morat razgovarat s njim i moram mu se javit s nekim planom kako dalje. Ili samo otići i kontaktirati ga kad rodim....