Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: da li ga prijavit, kako ga prijavit, što u suprotnom očekivat?

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno da li ga prijavit, kako ga prijavit, što u suprotnom očekivat?

Trudna sam tri mjeseca. Nakon što sam u prisutsvu bliže rodbine (i on je bio u prisutan) vidjela na slikama s putovanja da se vratio u stvari sa sex turizma (slike golih djevojaka, obrijana međunožja, guzice i sise, čudim se da nije snimio snošaj) i njegove izjave da se NE osjeća krivim jer od života uzima sve što mu život pruža, ja sam poludila, i on me da bi me "smirio" ošamario a zatim davio. Dan poslje sam ja otišla samo sa osnovnim stvarima. Na meni se ne vide tragovi davljenja ni šamaranja. Živili smo skupa tri godine. Kao opciju (ako ne mogu preko toga,a on je takav kakav je) dao mi je prekid.Kako se ponjeti dalje? Jasno mi je da se njemu ne vraćam. Šta mislite- da li on može dobiti dijete ako se zainati da ga traži kao skrbnik? Voli ulaziti u sukobe.

Osjećam se kao budala. Do pred osam sati sam se mislila vratiti "kući"....

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

možeš otići na policiju i tražiti da policija napravi zapisnik. tzv. zapisničku prijavu. i zatražiti (to moraš ti zatražiti) odmah uz to zaštitne mjere po čl. 11 zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. (recimo zabranu približavanja i uznemiravanja). navedi ime te rodbine koji su bili prisutni kao svjedoke barem onome što je prethodilo.

nitko neće odvajati tek rođeno dijete koje doji od majke, tako da možeš biti potpuno mirna prvih nekoliko godina. ako je on takav bonvivan kakvim se predstavlja možda neće nikad ni poželjeti preuzeti skrb za dijete jer nije blesav, zna koja bi to bila obaveza pa ne bi mogao uzimati sve od života što mu pruža ako bi imao podočnjake do koljena od nespavanja.

zlu ne trebalo, nek stoji ova prijava kao dokaz njegovog nasilnog ponašanja ako jednog dana bude pravio dodatne probleme.

sretno!

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

p.s. ako pitanje nije previše indiskretno... što ti znači 09.12.2011. u potpisu ?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    možeš otići na policiju i tražiti da policija napravi zapisnik. tzv. zapisničku prijavu. i zatražiti (to moraš ti zatražiti) odmah uz to zaštitne mjere po čl. 11 zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. (recimo zabranu približavanja i uznemiravanja). navedi ime te rodbine koji su bili prisutni kao svjedoke barem onome što je prethodilo.

nitko neće odvajati tek rođeno dijete koje doji od majke, tako da možeš biti potpuno mirna prvih nekoliko godina. ako je on takav bonvivan kakvim se predstavlja možda neće nikad ni poželjeti preuzeti skrb za dijete jer nije blesav, zna koja bi to bila obaveza pa ne bi mogao uzimati sve od života što mu pruža ako bi imao podočnjake do koljena od nespavanja.

zlu ne trebalo, nek stoji ova prijava kao dokaz njegovog nasilnog ponašanja ako jednog dana bude pravio dodatne probleme.

sretno!
    Potpis! Pogotovo za boldani dio.

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

pozitivan test na trudnoću. Ovo nam je bio treći pokušaj da osnujemo obitelj. Prije toga sam imala dva spontana.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

čuvaj živce onda i odmakni se što dalje od njega!

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

mislim da do godine dana djeteta on ne može dobiti dijete.
    a to je dovoljno vremena da ti skupiš stvarne dokaze kakv je on ustvari, pa ga neće moći dobiti nikako, osim viđanja određenog od strane suda.

ono što sigurno znam je da te čeka jako puno mučnih dana, uz ostalo i od hrvatske vrle nam birokracije (prošla sam i prolazim kroz nju već 10 godina)

u svakom slučaju, želim ti puno sreće i snage

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako ti s eto opet dogodi PRVO otidji na hitnu vidjelo se sta ne vidjelo, ali idi doktoru
    lijecnik po sluzbenoj duznosti mora prijaviti nasilje u obitelji
    a onda ce ga murja dalje rjesavat, sad imaju skroz o.k. protokole za to

nasilje treba UVIJEK prijaviti bez iobzira vjerujes li u to da se nece ponoviti ili ne vjerujes
    ali uvijek prijavi - nije zrtba kriva sto je zlostavljana

ja ti pricam iz iskustva, ne teoretiziram bezveze

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Neće se opet dogoditi sigurno. Mislim se pojaviti još jednom da pokupim svoje stvari. Zaposlila sam jednu prijateljicu (pravnicu) da se raspita kod svojih kolega kako dalje i šta bi bilo najbolje za mene i dijete. On je tip koji će bez problema "odjeb...." ženu, a moguće i dijete. Starah me odmazde. Mogao bi se zainatiti pa me malo čisto onako iz osvete vući po sudu i kao tražiti nešto bez želje da to i dobije. Previše voli sebe i svoje gušte. Dijete samome bi mu bilo čak i nar dana preveliki teret. Samo nije mi jasno- pokušavam se staviti u kožu svog djeteteta, da li ga upisati kao oca ili ne. Da li dijete može imati koristi od takvog oca? I da li dijete zakidam za pravo da bude uz oca, zbunjeno, ostavljano, možda lupito.... Da li se boriti za dijetetova prava i obaveze koje ima otac prema njemu, ili to mijenjati za kompletnu slobodu. Da li je "sebično" od oca djeteta tražiti mir i slobodu da se ode i dijete bude moje , u zamijenu za ne plačanje alimentacije (novac mu je jako bitan i ima ga, ali nikad dosta). Vjerujem da bi puno njih bilo jako zadovoljno tom pogodbom ALI, šta mi vrijede novci ako nemam mir.

Malo puno sam zbunjena, ali za koji dan ću morat razgovarat s njim i moram mu se javit s nekim planom kako dalje. Ili samo otići i kontaktirati ga kad rodim....

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Optimistična prvotno napisa Vidi poruku
    Malo puno sam zbunjena, ali za koji dan ću morat razgovarat s njim i moram mu se javit s nekim planom kako dalje. Ili samo otići i kontaktirati ga kad rodim....
    otkud ti to da se moraš javiti s planom? gdje žuriš? imaš tisuću pitanja, uzmi si vremena da pronađeš odgovore. nije nikakva hića, barem ne do poroda. dala bih ti prijedlog da se sada potpuno makneš od njega. ništa time ne gubiš niti dijete zakidaš. imaš još pola godine do poroda i dovoljno vremena da razmišliš i vidiš i sama što ćeš i kako će se on u tih pola godine ponašati. ako je takav konfliktan kakvim ga predstavljaš, možda i nije loše potpuno se povući. ali o tom po tom. odi po svoje stvari i ako treba u jednoj rečenici mu daj do znanja da ti treba odmaka i da ćeš mu se TI javiti kad budeš mislila da treba. nemoj ulaziti u nikakve rasprave s njim i ne odavaj nikakve svoje planove. a onda se smiri i za koji tjedan počni polako odgovarati na gore si postavljena pitanja.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

imate li vi neke zajedničke imovine (stan)? ako i imate, daj to advokatu da rješava. za takve stvari je uvijek dobro da ti rješava netko treći, ti se ne moraš ni pojavljivati. moj najdobronamjerniji prijedlog je da jednostavno nestaneš iz njegovog vidokruga (pod uvjetom da naravno želiš potpun prekid s njim).

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Živili smo skupa 3 godine, ali nemamo zejedničke imovine, ja sam živila u njegovoj kući. Imam srećom vlastiti stan koji je trenutačno iznajmljen. Kvragu, sad sam se sjetila, podstanarka mi je isto zlostavljana žena iz sigurne kuće s dvije curice.... sranj. ....... kako s njima?? snaći se dok njene curice ne završe s ovom školskom godinom.....

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

optimistična, to ti sama moraš vidjeti kako i gdje... tebi je sada potreba za stanom, ne za najamninom nego za stanom. ne znam plaća li ti ta žena nešto i možeš li možda negdje drugdje naći smještaj? svakako ženi dovoljno rano reci da mora ići, ako se odlučiš za tu opciju. kako god, želim ti samo reći da ne moraš imati moralnih dvojbi - tebi treba stan i imaš pravo vratiti se u vlastiti stan (to pravo ti nitko ne može oduzeti). a ako tebi uspije neka druga mogućnost, tim bolje.

mrgica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Živili smo skupa 3 godine, ali nemamo zejedničke imovine, ja sam živila u njegovoj kući. Imam srećom vlastiti stan koji je trenutačno iznajmljen. Kvragu, sad sam se sjetila, podstanarka mi je isto zlostavljana žena iz sigurne kuće s dvije curice.... sranj. ....... kako s njima?? snaći se dok njene curice ne završe s ovom školskom godinom.....
    Ako možda imaš neku od rodbine koji bi te htjeli primiti barem dok ti dijete ne navrši godinu dana!!
    Mislim da će ti trebati pomoć oko djeteta a i u trudnoći, a isto tako barem bi imala kakvu takvu zaštitu od njegovog uznemiravanja, jel tebi je sad potreban mir i hladna glava!!

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Neće on mene uznemiravat, dapače, možda me i izbjegavat. Njegov plan se nije ispunio i jednostavno će me "dilitat". On će izgleda samo ono što mora. Plačati i to je to.
    A moj stančić ću koristiti. Moj mir i moj namještaj. Stvari za moju bebu. Moram malo razmisliti što i kako ipak imam garsonjeru. Ali za nas dvoje će biti ok. Pomoć ću imati. Možda ne 24-7, ali mislim da neću biti prva koja skrbi za bebu. Sad mi malo počinju ići na živce sve te priče o tome kako se tate brinu za svoje trudnice.... Moram malo pogledati na netu, naći neke savjete žena koje su u prvim danima bile solo. Imam samo dalju rodbinu, ali smo svi jako bliski. Par mjeseci ću biti kod njih, a onda do kraja trudnoće u svom stanu i dalje.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

samo ti želim reći sretno, čuvaj bebicu i sebe, a sve ostalo pametno su ti rekle cure gore...

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Eto pokupila sam svoje stvari.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

aj neka si.... i ne vracaj se ni pod kojim uvjetima.
    sretno.
    mozes ti to.

svaki kraj je neki novi pocetak.

sigurno imas neku frendicu ili nekoga tko ti moze uletit kad tii beba budete same... i ne ustrucavaj se pitati za pomoc. istina je da ljudi imaju neke svoje zivote, svoje probleme, svoje muke, ali su unatoc tome, ak se sami ne sjete pomoci, spremni pomoci ako ih se pita.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Draga moja zelim ti svu srecu ovoga svijeta i kao sto ti nick kaze samo optimisticno naprijed

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Nisam sama, imam potporu. I kad dođe beba (nadam se hoće) imat ću ko će mi pomoći. To je nevjerovatno koliko mi se ljudi ponudilo da mi pomogne, koliko prijatelja je zabrinuto, i da ne spominjem dobre žene sa foruma koji su mi u trenucima straha i bijega ponudile skloniše, svoja otvorena vrata. PUNO PUNO PUNO HVALA SVIMA!!!!!!!!
    mi ćemo biti dobro.

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Draga ,samo hrabro naprid. cuvaj ti sebe i svoju bebicu. bitno je da ste vas dvoje sada dobro, a najbitnije od svega je da ti budes smirena i mirna.. eto ,srecom, imas svoj krov na glavom.
    nisi ni prva a ni zadnja koja ce biti sama s ditetom.
    i ako ista bude trebati, vidi koliko nas je koje smo ti spremene pomoci.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Neće on mene uznemiravat, dapače, možda me i izbjegavat. Njegov plan se nije ispunio i jednostavno će me "dilitat". On će izgleda samo ono što mora. Plačati i to je to.
    A moj stančić ću koristiti. Moj mir i moj namještaj. Stvari za moju bebu. Moram malo razmisliti što i kako ipak imam garsonjeru. Ali za nas dvoje će biti ok. Pomoć ću imati. Možda ne 24-7, ali mislim da neću biti prva koja skrbi za bebu. Sad mi malo počinju ići na živce sve te priče o tome kako se tate brinu za svoje trudnice.... Moram malo pogledati na netu, naći neke savjete žena koje su u prvim danima bile solo. Imam samo dalju rodbinu, ali smo svi jako bliski. Par mjeseci ću biti kod njih, a onda do kraja trudnoće u svom stanu i dalje.
    nije ti trudnoca bolest da ti treba pomoc

ako ti se bas zalomi odlezavanje trudnoce uvijek se otvore neka vrata i nesto ti se pomakne u pravcu u kojem trebas ici. kao zadnje imas konzum koji dostavlja hranu u kucu pa ne moras ni do ducana. secer isto dostavlja organsku hranu na kucnu adresu

hrpu robice, kolica i svasta nesto mozes kupiti preko rodinog foruma, isto ce ti dostaviti doma. http://www.roda.hr/v2/index.php?opti...5028&Itemid=29 i ako hoces uzmes i platnene pelene bez da izadjes iz kuce do samog poroda

donatora sperme necu komentirati, mukica ti je rekla sto si trebala cuti

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •