-
Pozdrav Hope1210,
Kada sam videla tvoje postove, morala sam da se registrujem i da ti dam malo nade. Moja devojčica, koja sada ima 2,5 godine, je dobila IS (ili West) kada je imala nepunih 6 meseci (kada malo bolje razmislim, ovih dana nam je baš dvogodišnjica od tog nemilog događaja). Kod nje je u pitanju idiopatski tip (uzrok nepoznat - magnet, kao i svi drugi nalazi su bili OK, osim naravno eeg-a koji je pokazao tu odvratnu hipsaritmiju. Kod nas se sumnja na nasleđenu sklonost ka epiju, jer i ja povremeno imam napade) i njoj je odmah nakon uspostavljene dijagnoze uključen vigabatrin od 500mg. Pila ga je tri puta dnevno po pola tablete. Napadi su prestali momentalno, i ona je hvala Bogu, nastavila tamo gde je zbog napada stala. A stala je, baš je stala ... zaboravila je mnogo toga što je pre napada znala, prestala je da se smeje, da gleda u oči, histerično plakala bez razloga po pola sata ... uh kad se samo setim toga, jeza me uhvati. Pod terapijom je bila nepuna 4 meseca, i danas mogu da kažem da, hvala dragom Bogu i leku koji je pila, imam zdravo, pametno i srećno dete na koje West nije ostavio posledice (čak je i naprednija u kongitivnom razvoju i govoru od vršnjaka, potvrdio psiholog
). Pošto je tvoj poslednji post iz februara meseca, nadam se da ste u međuvremenu uspeli da popravite eeg, a ako niste ... ne znam šta da ti kažem - odradite magnet na prvom mestu, ako niste do sada, to je i najvažnija stvar da se sigurno zna da ne postoji neki fizički uzrok napada ... promenite neurologa, tražite drugo mišljenje... Ne pominješ fizijatra ... on je takođe u ovim slučajevima jako važan ... Jako mi je čudno to što kažeš da nema napade, a eeg užasan?? Da li ste uradili video eeg jer to je metoda koja se koristi kada napadi nisu vidljivi golim okom, ili ih mi roditelji prosto ne umemo da prepoznamo. Puno pozdrava iz Novog Sada i držim fige da sve bude ok.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma