Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 53

Tema: ultrazvuk u 4 tjednu-vaša iskustva

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno ultrazvuk u 4 tjednu-vaša iskustva

cure,

naručena sam u srijedu na ultrazvuk, trudna sam 4 tjedna (računajući od prvog dana posljednje menstruacije)

med. sestra mi je savjetovala mda dođem tek u 6 tjednu no idem je moram pitat dr za toksoplazmu i neke druge stvari..pa ću napraviti i ulztrazvuk kad sam već tam..

što da očekujem da ću vidjeti tako rano?

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ja sam bila na redovnom pregledu dva dana prije očekivane M (trudnoća mi nije bila ni na kraj pameti) i gin je vidio samo ful zadebljan endometrij (ciklusi redovni 28 dana)
    par dana iza sam napravila test jer mi je M kasnila, a trebala sam dobiti novi posao i bio je +

slijedeći pregled je bio 5+2 vidjela se gestacijska i žumanjčana, 6+2 vidjeli su se otkucaji (naručivali su me tjedan dana iza prvog pregleda jer je bilo hitno započeti sa terapijom)

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ako racunas od prvog dana posljednje menstruacije onda si vjerovatno trudna i manje od 4 tj. Jedino ako ti je ovulacija bila bas taj prvi dan menge. Ja nebi ocekivala puno, to je puno pre pre rano da se ista vidi...

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

potpisujem koksy..

ja sam bila prvi put sa 6 tj i vidjela se samo gastacijska vrećica... naručena bila poslije u 10 tj i tek se onda vidjela žumanjčana i otkucaji..

kolimoli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Sa 4 tjedna najvjerojatnije doktor neće ništa vidjeti, možda bi mogao vidjeti gastacijsku vrećicu. Ja sam prvi puta na UZV išla sa 8+1 ili 2 i tada se jasno vidjelo srce.

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ja sam išla s 5 tjedana zbog krvarenja i bila je samo GV, tek se s 6+5 tt vidjela trudnoća, tj srce. mislim da ti je prerano za ići na uzv

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

samo pitaj dr što te zanima, zašto bi kopala dolje bezveze, zaista ne može još ništa vidjeti

kolimoli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

potpisujem ZO, čemu pregled ako se ništa nemože vidjeti!

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

ok cure, otkazat ću pregled..hvala puno na odgovorima!

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj neli1 prvotno napisa Vidi poruku
    ok cure, otkazat ću pregled..hvala puno na odgovorima!
    I ja bi, da sam na tvom mjestu. Tek u 6+ bi mogla ići, bolje 7.

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj ti je savjet da ne ideš prije 6 tt i tada će ti se vidjeti točkica od par milimetara!

miga24 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Potpisujem sve cure.

Shania avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

I ja sam bila sa 4 tjedna, ništa, zadebljan endometrij, žao mi je što sam radila tako rano

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

prije 7.tjedna ne bi isla uopce, cisto da postedim sebe neizvjesnost kuca li ili ne. jel ne kuca jer je prerano ili nesto nije u redu. iz iskustva.

galicia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

cure, sorry na neznanju. potpuno sam nova, jučer saznala da sam trudna, računajući od ZM 6+2. pa se pitam, računate li ovdje tjedne od zadnje menstruacije ili od ovulacije. pretpostavljam da je ovo prvo, ali ipak da provjerim. hvala puno!!!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Doktori racunaju od prvog dana menge, ustvari je ponekad dobro i reci im da je zadnja M bila 10 dana ranije jer inace rade drame kad se priblizi termin pa salju na indukciju i slicno. Svaki put sam tocno znala kad sam zatrudnila pa sam ja racunala od tad i uvijek se to poklapalo s UZV.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    Doktori racunaju od prvog dana menge, ustvari je ponekad dobro i reci im da je zadnja M bila 10 dana ranije jer inace rade drame kad se priblizi termin pa salju na indukciju i slicno.
    misliš kasnije? tj. 10 dana nakon što je stvarno bila?
    ja bih tako idući put...

galicia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

hvala cure. ipak ću reći istinu doktorima, osobno mislim da im nije pametno lagati. ako rade dramu, ne moramo mi popustiti. to je ipak naše tijelo i smatram da imamo pravo o njemu odlučivati. na ništa te ne mogu natjerati. a ja se namjeravam informirati (i preinformirati ) o svemu tako da bude manje zbunjenosti i podložnosti njihovim eventualnim požurivanjima ili bilo čemu drugom. namjeravam biti aktivni sudionik cijele priče, nadam se da ću i uspjeti u tome.
    još jednom, hvala na odgovorima!

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja ni jednu trudnocu nisam imala po skolskoj ovulaciji. prva je bila 20nekoji dan ciklusa i to sam im svo vrijeme isticala. pa i kad je uzv pokazivao manju bebu, nisam se opterecivala jer sam znala da je trudnoca mladja. no kad je dosao termin za CR, cekali su da mi ne ispadne sluzni cep, cekali su 39.tt (nisu smjeli sam pocetak poroda) i beba je bila procjenjena kad se rodila na 37-38 tjedana.
    ovu pak imam stariju.
    uvijek to naglasim i nisam imala problema. nije mi palo na pamet lagati, ali da, je, palo mi je na pamet trubit po svome. i jesam.
    mislim, valjda znam kad je doslo do oplodnje

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    misliš kasnije? tj. 10 dana nakon što je stvarno bila?
    ja bih tako idući put...
    Da, da, kasnije... Moja greska.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    mislim, valjda znam kad je doslo do oplodnje
    To sam im i ja govorila s oba sina ali uzalud, ko da zidu pricam. I jos im kazem da mi je muz na terenu pa valjda znam kad je bio doma ali ne...oni svoje i gotovo.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja sam im rekla, kad su trubili svoje, da sam onda blazena i da sam bezgresno zacela i da cu uci u anale. ozbiljno. ozbiljne face.
    Posljednje uređivanje od leonisa : 04.03.2012. at 13:05

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    To sam im i ja govorila s oba sina ali uzalud, ko da zidu pricam. I jos im kazem da mi je muz na terenu pa valjda znam kad je bio doma ali ne...oni svoje i gotovo.
    i ja
    točno sam znala datum začeća, ali nije se poklapao s datumom koji su oni odredili (nijednim, po ZM sam bila trudna 1tjedan više a po UZV 1 tjedan manje). Ali imala sam sreću da sam naletila na super ekipu, pa su me tješili da je sve u redu i kad sam ušla u 44. tjedan po ZM (42. po UZV)
    rodila sam s točno 42(uzv)/43(začeće)/44 (zm) tjedna

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ne znam jesam li na pravom mjestu. Molim pomoć. Danas (7+5) sam bila na UZV i ništa od otkucaja. 2 ŽV (dvije) jedan plod veličine 4,4mm (ispod 6 tjedana) i sada umirem od straha. Ima li koja curka da je srce prokucalo kasnije? Hvala

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Postoji realna šansa da si kasnije zanijela. Ja sam zanijela 24. dana ciklusa, jer do tada sam mogla samo bezgrešno, a nisam. I rodila sam sa puna 42. tjedna. Po ZM, iako na vrijeme po začeću.
    I nisam jedini primjer.
    Nema druge nego da strpljivo čekaš još desetak dana, tada će se vidjeti. Držim fige da je sve u redu.

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

hvala Beti3, malo sam deprimirana jer da postoji šansa da sam zanijela koji dan kasnije ali 2 tjedna... problem je što su se vidjele te dvije žumanj.vrećice, a da napomenem da u svojoj povijesti imam 2 bloghted ovuluma i jednu trudnoću bez ikakvog problema, zdravo pametno dijete. Htjeli smo joj dati bracu ili seku i eto... sad sam ja u totalnoj komi. Držim fige i ja!

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Potpis na beti, moraš se još malo strpiti pa ćeš znati sigurno o čemu se radi.
    Kod mene je bila slična situacija, s oko 7 tj se nisu čuli otkucaji, išla sam opet kasnije i sve je bilo ok. Imam pcos, one rijetke ovulacije koje mi se i dogode obično budu kasnije, nikad oko 14.dc, pa sam tako i ovaj put očito kasnije zanijela.
    Nadam se da će biti sve ok!

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Drage sve,
    evo sam otišla nakon 3 dana i rezulta je sljedeći:
    - jedna ŽV se povukla i vidi se samo jedna
    - jedan plod ali mali mali, narastao sa 4,4mm na 5,3mm (slabo je to... gin mi je rekla da 99% od ovoga neće biti ništa jer nema otkucaja): po veličini odgovara 6+3 a ja sam 8+1
    - rekla mi da idem u nedjelju na hitnu tako da me oni još jednom pogledaju i ako je potrebno da naprave potrebne pretrage za kretažu pod anestezijom (ne želim to još jednom radit na živo jer je bol užasna)
    Eto. Ja još uvijek imam sitnu nadu, malu malu iskricu koje se možda pretvori u čudo. Spremna sam na sve.

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ma vjerojatno je bila kasnija ovulacija, nije za zabrinjavati se. Ja imam produžene cikluse, ovulacija mi je uvijek iza 20 DC i prema tome mi je i trudnoća bila nešto kraća, uvijek mi stvarali paniku na početku trudnoće, pa nema otkucaja, pa je premali plod. Imam troje zdrave djece nakon svega.

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Zibba, ako je to u pitanju onda je čudo. Bila danas, nema pomaka u rastu, nema otkucaja ali je beta OGROMNA (prije 6 dana bila 65000 danas 99000 - nije se poduplala ali je velika). Sutra ujutro idem u bolnicu gdje mi daju konačnu "osudu". Ne nadam se više, ali čitajući tvoj odgovor... hm, samo čudo može biti u pitanju. Hvala

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ja sam danas bila na pregledu i odbila vaginalni UZV sa 5+2tt.
    Babica se cudom isudjavala i skoro da mi je rekla da to moram napraviti.

Prvo pitanje, zar je tako neobicno da zene odbiju UZV?
    Drugo, zar je svaki UZV u ranoj trudnoci vaginalni?

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj lulu-mama prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam danas bila na pregledu i odbila vaginalni UZV sa 5+2tt.
    Babica se cudom isudjavala i skoro da mi je rekla da to moram napraviti.

Prvo pitanje, zar je tako neobicno da zene odbiju UZV?
    Drugo, zar je svaki UZV u ranoj trudnoci vaginalni?
    Mislim da vecina dr abdominalnim uzv gleda tek od 12-13 tt, vjerujem da se abdominalnim kad je plod tako mali i nema jos plodne vode i ne vidi bog zna sto.
    Vjerojatno je neobicno jer po sto bi zena isla kod ginekologa/babice u tako ranom stadiju trudnoce nego da uzv potvrdi trudnocu
    Zasto si ti isla na 5+2?

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

pa i meni čudno što si odbila kako će ti drugačije ustanoviti trudnoću nego vaginalnim UZV-om?

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj maca papucarica prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da vecina dr abdominalnim uzv gleda tek od 12-13 tt, vjerujem da se abdominalnim kad je plod tako mali i nema jos plodne vode i ne vidi bog zna sto.
    Vjerojatno je neobicno jer po sto bi zena isla kod ginekologa/babice u tako ranom stadiju trudnoce nego da uzv potvrdi trudnocu
    Zasto si ti isla na 5+2?
    Pa da se porazgovaram s babicom
    Mislila sam ja ici sa najmanje 6tt, i jos kad sam se narucivala kazem zeni. A ona meni da dodjem sad. OK, mislila sam da ima neki uvod o sistemu vodjenja trudnoce i tako to ovdje u BE.

Trudnoca se moze potvrditi hcg-om. A ne samo uzv.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Slazem se da se trudnoca potvrduje i hcg testom, ali uzv se ipak potvrdi uredna, maternicna trudnoca.
    Hcg test to ne moze potvrditi.
    Doduse, vecinom prije 7-8 tt nema potrebe za uzv ako nema nikakvih problema, niti prethodnih patologija.

U svakom slucaju, vaginalnih uzv se ne moras bojati, jer nema nikakvih dokaza da su stetni ili opasni na bilo koji nacin.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Mislim, za sljedeci pregled. Ovaj te stvarno narucila rano i ne bi nesto puno vidjeli...

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj maca papucarica prvotno napisa Vidi poruku
    Slazem se da se trudnoca potvrduje i hcg testom, ali uzv se ipak potvrdi uredna, maternicna trudnoca.
    Hcg test to ne moze potvrditi.
    Doduse, vecinom prije 7-8 tt nema potrebe za uzv ako nema nikakvih problema, niti prethodnih patologija.

U svakom slucaju, vaginalnih uzv se ne moras bojati, jer nema nikakvih dokaza da su stetni ili opasni na bilo koji nacin.
    Ma...samo mi se ne da da mi cackaju dole puno. Mislim, ajde da ima indikacija za to, ili da zelimo cuti srce...
    Ne znam. Mozda sam neprimjereno odbila. Ali eto. Bas me nazivcirala babica sa svojim inzistiranjem. Cijeli dan sam spizdjena zbog toga

Nadam se da cu sa slijedecom biti u malo boljem odnosu. Ova mi je vec sad rekla da ce me prebaciti kod druge. Ja nisam nista sama trazila

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Zasto je htjela da dodes tako rano, ne znam, ali normalno je da ti je htjela napraviti uzv da potvrdi trudnocu.
    Nema se sto ljutiti ako ti odbijes uzv, tvoje pravo.
    Kad ides sljedeci put? Mislim da je bila jedna forumasica iz Be i da je pisala da je ona imala svega 3-4 uzv u trudnoci (tako da ih ne odbijas u buducnosti ako je tako )?!
    Inace, skolski su i bitna samo 3-4 uzv u trudnoci- 1. rani da se potvrdi, 2. 12-14 tt kad se mjeri nuhalni nabor i jos neki parametri u svrhu odbacivanja vjerojatnosti kromosomopatija, 3. oko 20 tt za anomaly scan, 4. oko 30 tt da se vidi napredak bebe i/ili pred kraj trudnoce.

Ne znam jesi li trebala odbiti ili prihvatiti, ali ako si ti tako odlucila vjerojatno znas zasto i nemoj se premisljati. Beba nece pobjeci.

Inace, mi smo vidjeli srceko na 5+3, nema tu pravila.

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ma nije mi zao sto sam odbila. Samo mi nije jasno zasto je ona napravila famu oko toga.
    Narucila me vec za 3 tjedna. To je isto druga prica. Zar cu tako cesto morati na kontorole???

Sjecas li se koja je cura iz BE?

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ma nije mi zao sto sam odbila. Samo mi nije jasno zasto je ona napravila famu oko toga.
    Narucila me vec za 3 tjedna. To je isto druga prica. Zar cu tako cesto morati na kontorole???

Mislim da je nick dagnja. Pisala je na temi inseminacija.

ivana83 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Prikrpat ću se i ja ovdje. Jučer sam bila na uvz, trudnoća je 7 tjedana, vidi se gestacijska vrećica s plodom od 7mm, radi srce,
    ali doktorica kaže da je gestacijska premala i da plod neće imati kud rasti. Druga stvar je ta što se pokraj te GV pojavila još jedna
    koje prije nije bilo kad sam bila na uzv s 5 tjedana. Ta GV je još mala, valjda oko 5 mm i nema ništa unutra. Jel netko imao takvo iskustvo?

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ivana, jel ti doc nesto savjetovao za dalje?
    Jel dao neku prognozu?

ivana83 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Čekam pregled koji je za tjedan dana, rekla je doktorica da ćemo dati šansu.

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Drzim fige da na slijedecem pregledu bude poboljsanje velicine!

broculla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Draga ivana83, što ne raste gestacijska skupa s plodom?
    Ja sam u prvoj trudnoći imala dvije gestacijske, u jednoj je bio plod, a u drugoj ništa.
    Na idućem pregledu je plod imao otkucaje, a drugu GV dr. više nije spominjao. Vajda je nestala?
    držim da sve bude dobro na idućem pregledu.

ja ne želim na UZV prije 6 tt, kada mogu vidjeti otkucaje srca.

ivana83 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Broculla, trebala bi rasti, ali izgleda da nešto nije dobro s njom, bar tako doktorica kaže.
    Ni ja ne bih išla ranije na uzv, ali postoji 100 problema od samog početka, prvo krvarenje,
    pa onda 1 GV, pa premala, pa se pojavi i druga.. S time da sam imala već 2 puta spontani, u 7. i 12.
    tjednu i pušem na hladno..

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Jel me netko tražio?

Ne znam gdje si u Be, mogu ti preporučiti svoju primalju ali ona radi u Briselu i okolici.

Inače, tvoje iskustvo s babicom je ful čudno. Mene je moja tražila da radim dva uzv - 12- i 22. tjedan. Za 33. tjedan mi je rekla da je opcionalan i neka sama odlučim hoću li ga raditi ili ne. I definitivno nisam išla k njoj svaka 3 tjedna.

Ako ti mogu konkretnije pomoći, javi se slobodno na pp.

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Nightswimming prvotno napisa Vidi poruku
    Jel me netko tražio?

.

pp poslan

ivana83 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ništa lijepo kod mene, prestalo je kucati srce, a druga gestacijska je isto prestala rasti..

broculla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Žao mi je ivana...

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •