Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Nece dorucak

Betty avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno Nece dorucak

Moj djecak od 13 mjeseci odbija dorucak u svim oblicima . Od djecaka koji je jeo sve zivo, sad moram da ga ganjam po citav dan . Sada u 5-6 ujutro , dok jos spava, mu onako nesvjesnom tutnem flasicu i to popije . Nakon toga jede u 11 . Ali nekad ja prespavam tih 5-6 ujutro i on se probudi i naravno nece nista da jede do 11 sati .
    On vec odavno hoda , sada vec trci i treba mu puno energije a i voljela bih da ga pustim mirno da spava , pa kada se probudi da jede dorucak ...
    Da li je neko imao slicnih muka ???

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ni moje dijete ne jede doručak skoro nikad.... ja je pustim i jede kad ogladni

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Da, ima toga, takav im je organizam.

Moj mlađi ne može puno pojesti ujutro, od najranije dobi. Sad je u 4. razredu i bitno je da pojede bilo što jer ne dozvoljavam da ide s praznim želucem u školu. Prestala sam inzistirati na velikim količinama hrane, a ono što odabere mora pojesti. Lakše mu je popiti nešto, pa je dobro rješenje frape od banane ili mlijeko + muffin ili neki sličan kolač. To prolazi. I palenta prolazi, bitno da nije suho.

S druge strane, navečer će taj isti klinac pojesti hrpetinu svega i svačega i nije mu problem. Stariji sin radi obrnuto - taj pojede za doručak i ručak, a za večeru mu više odgovara laganiji obrok.

duma avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Nisam htjela otvarati novu temu,pa sam pod ovom željela saznati Vaše mišljenje Naime, moja bubica od 14 mjeseci papa kao lud :D i mi smo jako happy zbog toga.Jelovnik baziramo na voću, povrću, kuhanom..uglavnom,zdravo se hranimo.Dajemo mu kozje mlijeko,i sve mliječne prerađevine..ali bi htjela pokušati izbjegavati čokolino,medolino i dr. gotove stvari (to nam zna jesti za večeru). Dajte mi ideje što da mu dajem za večeru-a da mogu koristiti mlijeko. Griz OK. Još??

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

palenta, kajgana s mlijekom,

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

jogurt s kruhom, gusta povrtna juha.....

imaš
    sreću kaj smije mlijeko.

duma avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    jogurt s kruhom, gusta povrtna juha.....

imaš
    sreću kaj smije mlijeko.
    Kako gusta povrtna juha s mlijekom ??

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj duma prvotno napisa Vidi poruku
    Kako gusta povrtna juha s mlijekom ??
    A zakaj okrećeš oči? Juha od tikvica sa vrhnjem za kuhanje (može i s mlijekom ako nema vrhnja), zagorska juha i slično... Moji i u prežganu juhu vole staviti vrhnje ili mlijeko.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

.
    Posljednje uređivanje od Cheerilee : 17.09.2012. at 12:58

duma avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    A zakaj okrećeš oči? Juha od tikvica sa vrhnjem za kuhanje (može i s mlijekom ako nema vrhnja), zagorska juha i slično... Moji i u prežganu juhu vole staviti vrhnje ili mlijeko.
    Zato što ne znam da se u gustu povrtnu juhu dodaje KOZJE mlijeko..i lijepo sam pitala Ja ju radim sa vrhnjem,ili pričinom (brašno i voda)
    Posljednje uređivanje od duma : 17.09.2012. at 13:34

Tattoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Kod nas je uvijek bila kombinacija povrća, npr. tikvice, poriluk, buća, mrkva isl, malo krumpira ili kombinacija povrća i uvijek s mlijekom jer ja organski ne podnosim vrhnje. Meni je tako finije. I nema potrebe za brašnom, zgusne se od krumpira.
    Može i riža na mlijeku ili proso na mlijeku, ja svom radim slanu verziju. Palenta se može ukuhati u mlijeko ili kao žganci u mlijeku ili s jogurtom (3 verzije). Kad imamo pravi kukuruzni kruh "drobimo" u mlijeku ili jogurtu.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj duma prvotno napisa Vidi poruku
    ali bi htjela pokušati izbjegavati čokolino,medolino i dr. gotove stvari (to nam zna jesti za večeru). Dajte mi ideje što da mu dajem za večeru-a da mogu koristiti mlijeko. Griz OK. Još??
    imaš na podforumu dohrane gomilu primjera čime hranimo djecu

a, ako govoriš o zdravom hranjenju, onda ti čokolino, medolino i slično ne bi trebale ni na pamet padati.

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Kod nas u posljednje vrijeme šteka doručak. Nisam tip koji bi molio dijete da jede, ali mi jako ide na živce što oko 11:30 počnu žicati raznorazne gluposti, a ručak je taman na pola. Ako im dam da jedu - loše ručaju, a ako ne dam ništa konkretno nego recimo voće - ujedaju mene i sebe međusobno

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

cvijetak i ostale, moja isto steka na dorucku
    provalila sam da je najbolje da joj dam da pojede nesto cim otvori oci
    ako prodje pola sata, sat, posle nece nista
    nije mi se jednom desilo da je samo vode pila do rucka

kad ide u vrtic, posto tamo ne doruckuje, probudim je sa cedjenim sokom (mora zbog zatvora, po savetu dr), pa odmah uvaljam nesto za pregristi
    obicno ne pojede kolicinski vise od pola parceta hleba, ali bar nesto pojede

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj cvijetak prvotno napisa Vidi poruku
    Kod nas u posljednje vrijeme šteka doručak. Nisam tip koji bi molio dijete da jede, ali mi jako ide na živce što oko 11:30 počnu žicati raznorazne gluposti, a ručak je taman na pola. Ako im dam da jedu - loše ručaju, a ako ne dam ništa konkretno nego recimo voće - ujedaju mene i sebe međusobno
    Moji su oboje takvi. Skužila sam da ih 1 dl običnog jogurta zasiti taman tolko da mogu normalno ručati. Problem mi je bio dok Z. nije kužila što znači da je "ručak za čas gotov", sad je puno lakše.

afrodita avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

možda ti neće jesti upravo zato jer mu ti u 5 ili 6 ujutro staviš flašicu? Probaj mu ne davati pa ćeš vidjeti kroz tjedan dana, navikni ga na drugu rutinu. Ako će ti pojest nešto oko 9-10, pa to je O.K. A kad bude trebao više, bude više i jeo, njegovo tijelo najbolje zna koliko mu treba energije tako da ne trebaš brinuti da ne dobiva dovoljno. Prave, životne energije sigurno ima i za posuditi

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

i ovo moram pratiti

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Moj je pravi zdera, ali dorucak je najteze prihvatio i uvek slabo jede ujutro. Jedino sto bi uvek jeo je kiselo mleko (ne znam kako se kaze kod vas) i neka kifla uz to. Inace - slabo, jaja hteo jedno vreme, sad nece. U vritcu cesto imaju namazano nesto na hleb, to ne bi nikako - hleb sam da, namaz na hlebu da, ali zajedno ne - gadi se i pljuje.
    Za veceru je palenta omiljena ili jogurt sa zitaricama, pita neka, nekad pravim palacinke - njih obozava.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •