Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Hipotireoza i trudnoća

Melem33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno Hipotireoza i trudnoća

Imam pitanje ,ako imate iskustva.
    Kada sam po nalogu ginekologa radila sve pretrage, otkriven mi je povišen TSH, gotovo 6.što je loše za trudnoću.
    Dobila sam euthyrox 25mg i to je bilo početkom 11mj.
    TSH je od tada bio u konstantnom padu na 2,89, pa 2,11 pa 2,09 i tada su mi povecali dozu na 37,5.
    20 dana po povećanju doze eto i plusića .
    Kako smo se dogovorili, da kontrola za 6mj, osim u slučaju trudnoće, naručila sam se za sutra i vadila krv danas.

Po prvi put mi se TSH digao,a cak mi je i povecana terapija s tablete na tabletu i pol, mislila sam da ce biti dolje, a ono penje se i to u mjesec dana samo tako,a padao je sporo.
    Sada mi je TSH 2,19 a, ft4 17,8.(zadnjih 3mj.FT4 mi je bio oko 14.)

Ima tko iskustva s hipotireozom u trudnoći?

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

kod hipotireoze u trudnoci ti je normalno da ti se poremeti tsh i da ti se povecava doza lijeka. ja sam u ovoj trudnoci sa 75 postepeno do kraja dosla na 125 mcg. bitno je to drzati pod kontrolom i redovito odlaziti kod specjaliste koji ce ti korigirati dozu. nakon poroda ce ti se opet postepeno smanjivati potreba za lijekom (tako je bilo i meni u prvoj trudnoci, i sad su me narucili na kontrolu odmah nakon poroda znaci da ocekuju da ce biti isto tako), pa ce ti smanjivati dozu, ovisno kako ce tvoj organizam reagirati.

thinkpink avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Melem33 prvotno napisa Vidi poruku
    Imam pitanje ,ako imate iskustva.
    Kada sam po nalogu ginekologa radila sve pretrage, otkriven mi je povišen TSH, gotovo 6.što je loše za trudnoću.
    Dobila sam euthyrox 25mg i to je bilo početkom 11mj.
    TSH je od tada bio u konstantnom padu na 2,89, pa 2,11 pa 2,09 i tada su mi povecali dozu na 37,5.
    20 dana po povećanju doze eto i plusića .
    Kako smo se dogovorili, da kontrola za 6mj, osim u slučaju trudnoće, naručila sam se za sutra i vadila krv danas.

Po prvi put mi se TSH digao,a cak mi je i povecana terapija s tablete na tabletu i pol, mislila sam da ce biti dolje, a ono penje se i to u mjesec dana samo tako,a padao je sporo.
    Sada mi je TSH 2,19 a, ft4 17,8.(zadnjih 3mj.FT4 mi je bio oko 14.)

Ima tko iskustva s hipotireozom u trudnoći?
    pa sada ti je tsh odličan! ja sam ti već 5 godina na euthyroxu i blaženi taj lijek, stvarno me vratio među žive. imala sam jedan spontani i jednu biokemijsku gdje bi mi u par dana tsh skočio sa npr 3 na 15. tako da ovo tvoje stvarno nije neki zabrinjavajući porast.
    sada mi je sa 3 u mjesec dana skočio na 6 i nešto pa su mi opet digli dozu...sa 100 mikrograma na 125. kontrole i vađenje krvi imam svakih mjesec dana. inače kod mene se porast tsh odmah manifestira na način da spavam 20 sati dnevno...nakon takva 3 dana znam da moram hitno raditi nalaze i svaki put isto.
    sada sam stvarno odlično, u pravoj top formi, trudna sam 15 tjedana.
    ne brini ništa, ako već moraš imati neku bolest ovo nije ništa strašno...bitno je da je pod kontrolom.

Melem33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Hvala ti,
    Znaci povecava se u trudnoci, znala sam da da, ali nisam znala da tako brzo.
    Po prvi put mi se dize, od kada sam na euthyroxu,a jos mi je povecao terapiju.
    Idem sada kod doka pa da vidim sto ce mi reci.
    Thnx, jos jednom.

Melem33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Evo bila kod doka i povećao mi dozu euthyroxa na 50, objasnio mi sve i rekao mi da se vidimo za 2 mjeseca, da je sve u redu.
    Inače štitnjača mi je ok strukture i antitijela su negativna.

MALECKA avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Hej drage moje imam pitanje. Danas sam vadila prvu betu i velika pozitiva Inače bolujem od hipoterioze već 4 godine i od tog perioda sam na euthyrox -u 50 mg. Endokrinolog mi je rekao da mu se javim čim saznam za trudnoću da izvadim krv, pa onda pregled da mi poveća dozu. Neki vele da treba ići u 4 tjednu neki kasnije pa me sad zanima dali da odem odmah ili nakon prvog UZV-a? Kakva su vaša iskustva?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

malecka ja sam na eutyroxu 5-6 godina, TSH sam u trudnoći 1.put vadila sa 7tt i odmah mi je iz uobičajenih 2-3 pod terapijom skočio na 7 ; dr mi je promijenio dozu sa 75 na ´100 i još sam 1 x vadila tijekom T; TSH se zadržao na 3 .

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

i meni je dok rekao cim saznam da sam trudna. tako sam i napravila. odmah nakon pozitivnog testa i prije prvog uzv-a ja sam otisla i vec mi je trebalo povecati dozu. idi, moraju te primiti i bez narucivanja cim kazes da si trudna.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj *meri* prvotno napisa Vidi poruku
    i meni je dok rekao cim saznam da sam trudna. tako sam i napravila. odmah nakon pozitivnog testa i prije prvog uzv-a ja sam otisla i vec mi je trebalo povecati dozu. idi, moraju te primiti i bez narucivanja cim kazes da si trudna.
    X
    Tako je i meni dr. rekao, odmah po pozitivnom testu, bez naručivanja, moraju te primiti.

MALECKA avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Hej drage nije me bilo nekoliko dana na netu pa nisam vidla sve vaše postove - hvala vam puno na pomoći....eto izvadila sam krv i TSH je 0,93.... na toj sam terapiji već više od godinu dana i nikad nebi padao ispod 3,3 sa tom terapijom....a kaj se sad dešava??....kod mene očito sve suprutno ..... sutra idem kod dr. pa ćemo vidit...u biti je to ok nalaz, ali ono malo me štrecnulo jer nikad mi nije bio tako nizak!

bojana27 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

pozdrav!!
    ja sam na euthyrocsu 2,5 godine, a na kontrolu sam otišla u 10tt i sve je bilo ok, ali moram obavezno svaka 4 tjedna kontolirat hormone. doktoica kaze da je uobičajen postupak i nema razloga za brigu!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •