Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Ekcemi - atopijski dermatitis?

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno Ekcemi - atopijski dermatitis?

Grgi su se počeli pojavljivati mali ekcemi po licu. Koža je samo kao malo ispupčena, suha i crvena na jednom malom okruglom dijelu, a kasnije se počne i ljuštiti. Osim toga ima i nekakav osip po licu, kao mnoštvo malih crvenih točkica. Ima i kao neki blagi oblik tog ekcema na pregibima nožica.
    To sve dolazi i prolazi bez ikakvog reda i pravila. Neki dan mu se je čitavo tijelo osulo, ali sam zaklljučila da je to od kikirikija koji sam jela dan prije. Nakon toga osipa Grga je odbijao dohranu i par dana samo cikio. Sad kad je osip prošao on opet papa dohranu. Na mjestu osipa ostala je malo tamnija hrapava koža.
    Sad sam izbacila i koštunjavo voće koje inače tamanim svaki dan, ali čini se da nema razlike.
    Pedijatar nam je dao neku kremicu šta se miksa u ljekarni i rakao da mažemo samo područja zahvaćena ekcemom, vro tanko i samo po par dana. Vjerojatno je to neki dermokortikoid? To nam je malo pomoglo, ali opet po starom. Pedijatar se oko toga uopće nije uzrujavao, kaže da to djeca tako znaju imati...
    Pročitala sam na forumu topic o atopijskom dermatitisu i malo na nternetu o tome pa mi se čini da bi to moglo biti to.
    Je li to to?
    Mazala sam samo pažljivo s tom kremom što mi je pedijatar dao i velike površine s bepanthenom (na preporuku pedijatra), ali to ništa ne pomaže. Da kupim exomegu?
    Koliko utječe moja prehrana na to?
    Da li da idem kod nekog drugog doktora? Možda privatnog dermatologa?

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Zaboravila sam reći da mi ne izgleda kao da ga to svrbi, ne češe se ili nešto slično.

I zaboravila sam staviti

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Zaključavam i premještam na topic atopijski dermatitis par redaka niže!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •