Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Večernji blog - Zašto PKK

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno Večernji blog - Zašto PKK

blog koji vjerojatno mnoge od vas već znaju, lijepo sažeta problematika oko pkk u RH http://blog.vecernji.hr/nikolina-nak...rada-kod-kuce/

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Nemate komentara? Autorica teksta je prisutna među nama, sigurna sam da bi joj dobro došao koji komentarčić

Meni je tekst super, baš na mjestu.

Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

ja sam se oduševila pročitanim! skroz me iznenadio ugodno! super tekst! i baš mi je drago da se o tome piše

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

moram priznat da sam jucer dosla do dijela u kojem blogerica opisuje sveopce savrsenstvo osjecaja ljubavi te njegov intenzitet i pitanje: ovo niste mogli roditi.
    na prvi dio sam se rasplakala ko mala beba jer je svaka rijec tocno pogodjena i prozivljena, a na drugi kad sam shvatila da me to opet ceka za mjesec i pol, ponovno takvo neko pitanje i strah od njega koje mi je i onda pokvarilo trenutak: 3400?? pa za to vam nije trebao carski.
    peru me hormoni, tako da cu nastaviti danas.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

meni se tekst svida, a na ovu recenicu o kojoj leonisa prica.. ma nemam rijeci, muka mi je kad tako nesto procitam. meni je neka sestra, nakon 1. poroda u merkuru donijela malog u sobu, i sad ju ja pitam oko dojenja, kako da ga stavim, nemam pojma a jako bi htjela dojiti, a ona mi s dva prsta stisne cicu i kao da drzi govno kaze--vi s ovim mislite dojiti? mislim daj, zeno, dode mi da ju sad nadem i da joj stisnem pljusku, zamisli koja moras biti gadura da tako nesto kazes nepoznatoj zeni, ma fuj, nemam rijeci za te gadosti koje si poneki dozvoljavaju

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

kaj je najbolje nisam imala (i nemam) male cice, upravo suprotno ne znam koji joj je bio, mislim ok ako si nadrkana zbog neceg, nemam problem s tim, ali daj bar odsuti a nemoj prosipati sranja

Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

istina...čitav tekst je jako emotivno nabijen...i vuče suze na oči....

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ti komentari zbilja bole u trenutku kad je žena zaista najranjivija, samo još strašnije je ono što se nekim ženama dogodi pri porodu. Ali da je autorica skrenula previše u tu stranu, vjerojatno bi to odvuklo pažnju čitatelja od poante, pa je vjerojatno bolje ovako.

Za mene je poanta onaj dio kad se uspoređujemo s Austrijom i Njemčkom - kako to da oni nisu procijenili da je pkk toliki rizik? Kako je moguće da je u tim zemljama gdje je (bar za naše pojmove) sve uređeno, sve po pravilima, pkk sasvim legalna i normalna opcija? U čemu je točno razlika između nas i Austrije?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    Ti komentari zbilja bole u trenutku kad je žena zaista najranjivija, samo još strašnije je ono što se nekim ženama dogodi pri porodu. Ali da je autorica skrenula previše u tu stranu, vjerojatno bi to odvuklo pažnju čitatelja od poante, pa je vjerojatno bolje ovako.
    Baš mi je drago da si ovo istaknula jer me je moja seka,pročitavši ovaj tekst,pitala zašto nisam spomenula i što se njoj desilo u bolnici,a bilo joj je koma i imalo bi se što pisati,no nekako sam procijenila da bi preširoko ulaženje u ružna iskustva razvodnilo tekst od onoga što sam željela reći.U tom smislu je ova crtica s mog prvog poroda prije deset godina mislim bila dovoljna.

Ovo s Austrijom i Njemačkom mi je palo na pamet kad sam i sama sebi prije nekog vremena dala priliku,sad kad su se emocije slegle,da o svemu pošteno i temeljito razmislim.Oni su toliko temeljiti i pedantni narodi da bi sigurno primjetili veću ugroženost,probleme djece i majki,pa i smrtnost,i sigurno pkk ne bi ostavili kao zakonsku opciju.A znate što,i ne vjerujem da su njemačke babice toooliko bolje od hrvatskih?Zašto bi bile?

Drago mi je da vam se tekst svidio,ja sam zadovoljna kako je ispao.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

mislim da je ta crica bila, manje vise, svima prisutna u nekom obliku. s ovim drugim bi, bas kako si rekla, otisla previse u sirinu da bi "obuhvatila" velicinu (citateljstvo).

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

ovakvi članci me uvijek rastuže, a onda se na kraju i iživciram, pa ih uglavnom izbjegavam.
    mislim da bi svakoj ženi trebalo dati pravo da sama kreira svoj porod, od mjesta i načina, uvjeta, da to bude dan gdje je sve podređeno njoj i njenim željama, a ne doktorima i njihovim procedurama.
    potpuno podržavam pkk, i rastužuje me što je kod nas to sve u stanju u kojem je, i tretira se na jedan način na koji ne bi trebalo.

zašto ženama u hrvatskoj nije omogućen pkk kao u npr.njemačkoj ili austriji?
    mogli bi zaključiti da nekome to nije u interesu, kao i mnoge druge stvari koje se tiču poroda.

vjerujem da veliku ulogu u svemu imaju upravo žene same, sve one koje su već postale majke ili namjeravaju postati.
    dok se god bude šutjelo i izjavljivalo rečenice: "nema veze što imam 20 šavova, i što sam dobila cijeli paket koji ide uz porod u bolnici, važno da je dijete živo.", ništa se neće promijeniti.
    dok se god bude poslušno šutjelo i ne zahtjevalo da žene u hrvatskoj konačno dobiju pravo na porod kakav zaslužuju, pravo da im se omogući da rađaju i izvan bolnice, neće se ništa promijeniti.

veliko pitanje je i koliko su žene u hrvatskoj složne i spremne na promjene, jer ipak nam je dugo usađivano u podsvjest da ne možemo roditi bez doktora i bolnice?
    Posljednje uređivanje od Ayan : 29.02.2012. at 10:01

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Ayan prvotno napisa Vidi poruku
    veliko pitanje je i koliko su žene u hrvatskoj složne i spremne na promjene, jer ipak nam je dugo usađivano u podsvjest da ne možemo roditi bez doktora i bolnice?
    o, pa bar je tu odgovor jasan, nismo nimalo složne niti ćemo biti
    ali ne može se ipak očekivati da se promjene o kojima je riječ dogode na način da se ujedine žene - ionako ih je mali broj svjestan uopće loših strana medikaliziranog poroda, a još manji broj želi roditi van bolnice.

Promjene u ovom slučaju mogu biti pokrenute od manje skupine informiranih i angažiranih građana/građanki, u suradnji s bar dijelom stručnjaka.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Točno,a dijelom,malim doduše,se promjene i događaju.
    u 6 godina rodila sam troje djece u istom rodilištu.Promjene u odnosu prema rodiljama bile su vidljive.
    Onu sestru iz priče maknuli su od babinjača dosta brzo...već 2004. više nije tamo radila,a onaj incident zbio se 2002.
    No baš tada kada sam rađala prvo dijete dala sam si oduška na anketnom listiću,istaknula sam baš tu sestru (znala sam joj ime i fizički je opisala) kao primjer neljudskog postupka,možda ju je spomenuo još netko,i premještena je s odjela.Bar nešto.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •