Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: zavrnuto uho

paulina55 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno zavrnuto uho

imamo problema...

M.je rođen sa normalnim finim ušima, niti malo naznaka nije bilo a bi mogle postati klempave. Sada su se sve še počle odvajati od glave pogovoto gornji dio uha. Neznam da li je moguće da od ležanja ako se zavrne dok spava baš toliko može biti?

I sada naravno pitanje...svi kažu treba ga zaljepiti pa da se ne savija.

Ima li to stvarno smisla ili ne?

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

ista stvar i kod moje male.
    rodila se sa skoro priljepljenim ušima. i meni su svi rekli da je to od ležanja. što je nemoguće jer ona spava samo na leđima (mene je užasno strah od sids-a,pa ju samo na leđa stavljam).

ne vidim zbog čega je to tako. moje mišljenje je da se razvijaju uši isto kao što se razvija i cijelo tijelo.

znaš da nam uši,dlake i nos rastu čitav život?

pa vjerojatno tako i kod malih beba.

i daj molim te nemoj mu lijepiti uši ničim.

lisica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Mogu reći samo svoje iskustvo, znanstveno jednostavno ne znam.
    Obzirom da i ja i moja braća imamo klempave uši i zaležanu glavu odostraga-mama nas je držala na leđima u jastučeku pa kako smo si zaležali jastuk u toj rupi smo išli lijevo i desno glavom, mic po mic-mama mi sama rekla i naravno da smo i uši zaribali. Istu stvar je moja prijateljica svojim kćerima napravila, jednostavno nije obraćala pažnju na to.
    Ja sam svoje paranoično roštiljala i pazila na uši- iako 2 imaju moje uši-nisu klempavi.
    Kažem, stvarno pojma nemam jel to ima smisla ili ne, kod nas je tako.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

evo ja ću iz iskustva sa blizancima

nitko od nas nema klempave uši
    rođeni su naravno sa predivnim skeljenim ušima uz glavu
    mislim da sam i ja svojevremeno otvorila ovakvu temu
    spavali su na leđima, ali je glava uvijek išla u stranu, kad smo primijetili da se sa ušima nešto dešava pokušavali smo ih ispravljat, ali čim bi se dijete malo pomaknulo uho bi se opet izvrnulo
    J. ima na kraju okej uheka, onako lagano odmaknuta od glave, ništa pretjerano
    no L. si je dosta sredio uheka i dan danas se vidi na kojoj je strani više ležao, vršak lijevog uha mu strši, ustvari nisu to onda klasična klempava uheka jer bi onda cijelo uho bilo odmaknuto od glave nego samo gornji dio
    pošto su čupavi podosta više se čak ni ne primijeti, puno je više to dolazilo do izražaja dok su bili manji
    ne znam šta da ti kažem - ako bezbolnim putem možeš riješiti da onemogućiš frkanje uha, učini to, zašto ne bi
    ja bi da sam našla način, zbog djeteta
    iako moj L. ne bi bio moj L. da nema takva lagano klempasta uha - jednostavno mu pašu

paulina55 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

mislim da to nije niakava trama ako mu malo zaljepim uho, barem po noći dok spava, kada nemogu paziti je či mu uho zavrtnuto ili nije.

Probati ću, pa ću vidjeti kako reagira, ako mu bude smetalo maknuti ću.

Ako može pomoći, mislim da je bolje pomoći mu sada, nego da mu se rugaju cijeli život

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

zar stvarno misliš lijepiti djetetu uši sa "selotejp" trakom?
    bolje uzmi onaj povez za uši. imaš tankih,pamučnih za kupit,pa se neće potpariti ako mu je staviš oko uheka. al ne onak preko cijelih ušiju,nego tek taj dio koji se presavija.

paulina55 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

kakav povez? gdje to mogu kupiti?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

čini mi se da misli na običnu trakicu za glavu, kao onu kozmetičku, ali za bebe

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Promotri mu oblik uha pa onda usporedi sa svojim i muževim - velika je vjerojatnost da već ima isti oblik kao jedno od vas dvoje. Nema tog lijepljenja koje će tu pomoći! Popravi kad se sjetiš dok spava da ti bude lakše i to je to - ja ne bih nikakve trake djetetu oko glave stavljala...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

moj L. sigurno ne bi imao uheka kakva ima da sam nešto na vrijeme poduzela
    nitko kod nas nema ni mrvicu klempava uha
    točno se vidi i na jednom i na drugom blizancu razlika između njih dvoje i razlika između lijevog i desnog uha i to je, tvrdim sigurno, posljedica zaležavanja
    znam kako izgledaju genetski naslijeđena klempava uha, različito je vjeruj mi

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 29.02.2012. at 20:24

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

a jesi je iskopala
    evo sad vidim da sam počela nešto ispravljati cca 3,5-4 mjeseca nakon poroda, prekasno očito

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

dječje uši se razvijaju i pritom mijenjaju oblik.u nekom periodu posanu klempave,što ne znači da će takvima i ostati.

to što vi ili muž nemate klempave uši ne znači da dijete neće imati.genetika je puno širi spektar od mame i tate.zato trakice nemaju smisla,ali baš nikakvog.naravno,nema štete ako probate.

lijepiti uši nikako nije dobro.dječja koža je izuzetno nježna.ako flaster duže držite na bilo kojem dojelu kože na tom dijelu koža toliko omekša,da kad skinete flaster s njim ide i sloj kože.ostane nešto poput opekline.čak i kad je flaster potreban(ozljede) kod malih beba se stavlja tufer od zavoja pa na to ljepljiva trakica koja se mora često mijenjati da se to mjesto malo posuši.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj ZO prvotno napisa Vidi poruku
    a jesi je iskopala
    evo sad vidim da sam počela nešto ispravljati cca 3,5-4 mjeseca nakon poroda, prekasno očito
    Kopam vrt, kopam forum...

paulina55 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

znači sve u svemu nema smisla ništa ljepiti da bi se to spriječilo. valjda će biti ok, jer stvarno ni ja ni muž nemamo sa ušima problema, niti tko u familiji. ne bi trebao imati klempave uši ako se po tome gleda

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

da. obična lagana,tanka pamučna trakica. za bebe naravno.

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj enchi prvotno napisa Vidi poruku
    Promotri mu oblik uha pa onda usporedi sa svojim i muževim - velika je vjerojatnost da već ima isti oblik kao jedno od vas dvoje. Nema tog lijepljenja koje će tu pomoći! Popravi kad se sjetiš dok spava da ti bude lakše i to je to - ja ne bih nikakve trake djetetu oko glave stavljala...
    X

Ma kako dijete može trajno zaležati uši?

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Rivendell prvotno napisa Vidi poruku
    X

može! to je hrskavica u nastanku (kad se dijete rodi je mekana i postepeno se stvrdnjava)

evo moja sveki kad je držala E. dok je bila mala uvijek ju je držala na lijevoj ruci i E. je svojim desnim uhom strugala po njenim prsima...ostalo je klempavo uho na gornjem dijelu

znači sve u svemu nema smisla ništa ljepiti da bi se to spriječilo.
    paulina55, nema smisla lijepiti..ja sam stavljala onaj medicinski bijeli flaster i trakicu za glavu, no ništa se nije promijenilo...desno uho strši

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

i mi smo sve pokušali i trakicu i paziti kako spava i kad stavljam kapicu jako pozim, nikada ne spava na potiljku uvik mu je glava sa strane, nema zaležanu glavu, al zato ušike malo plešu.....
    mučili se mi tako sa tim ušima i onda skužili na jednoj slici gdje su bebač i svekar kako njih dvojica imaju istu glavu i iste uši... tako da genetika uradi svoje.. MM i ja nemamo klempave uši

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Rivendell prvotno napisa Vidi poruku
    X

tako da ga sfrce
    od kad mice glavicu lijevo desno, a narocito od kada se okrece, sfrce uko i lezi tako na njemu sfrkanom.
    najgore je sto se sfrce i kad ju krenem dojiti u narucju. a ako joj ga idem ispraviti, samo ju naljutim. kod nas nitko nema klempave usi, a moja mala svakim danom sve vise lici na deweya iz malcoma u sredini

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ma jeste vi baš sigurne da je to od ležanja odnosno od istog položaja?
    Sad sam otišla vidit dečke u sobu, oba imaju klempavo lijevo uho a nosila sam ih na lijevoj ruci najčešće, ili na lijevom ramenu s fino priljubljenim lijevim uhom. Po svoj logici stvari, trebali su ili imat desno klempavo ili imat savršene uši. Da ne govorim da su do nekih dvije godine imali savršene uši, ovo klempavljenje je počelo kasnije. I btw, mm također ima klempavo lijevo uho, a sigurna sam da ga sveki nije puno nanašala

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja ne mislim da je od istog polozaja...kod nas nitko fakat nema klempave i zao mi je jer ima tako lijepo skoljkasto uho. ali kad god ju pogledam, ako joj je glavica na stranu, uho joj je sfrkano i to desno vise od lijevog. tocnije, preklopljeno. ko palacinka.
    i djaba ja micala kada ona u 10 sekundi 20 puta okrene glavu i sebe lijevo desno i svaki put ispod nje ostane sfrkano uho..

bas sam neki dan razmisljala o trakici, al gledam, ocul mucit dijete sada ili sa 18 kad zatrazi plasticnu operaciju? lol

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

i jos nesto...imala je fazu kad bi se uspavljivala premorena, da bi lijevi palac bio u ustima, a desnom rukom bi povukla desno uko i poklopila dlanom desno oko...na zalost ta faza je kratko trajala i opet sam joj potrebna ja da zaspe. s druge strane, i dalje zna frkati to uho...no samnom pokraj nje, uz nju, pod njom, nad njom itd...

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj trampolina prvotno napisa Vidi poruku
    Ma jeste vi baš sigurne da je to od ležanja odnosno od istog položaja?
    Sad sam otišla vidit dečke u sobu, oba imaju klempavo lijevo uho a nosila sam ih na lijevoj ruci najčešće, ili na lijevom ramenu s fino priljubljenim lijevim uhom. Po svoj logici stvari, trebali su ili imat desno klempavo ili imat savršene uši. Da ne govorim da su do nekih dvije godine imali savršene uši, ovo klempavljenje je počelo kasnije. I btw, mm također ima klempavo lijevo uho, a sigurna sam da ga sveki nije puno nanašala
    zato i ne vjerujem u te zaležane fore. Genetika je glavni razlog, a i čudna stvar, jer ne morate ni jedno ni drugo imati klempave uši. Slična stvar je recimo sa mnom. Roditelji oboje plavi, od 4 sestre, jedino ja rođena crna (kosa i put). Tko zna od koga sam to povukla.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •