Nažalost večeras sam otkrila malenij uši u kosi...Dajte savjete za nešto djelotvorno da ne bacam novce!!
Nažalost večeras sam otkrila malenij uši u kosi...Dajte savjete za nešto djelotvorno da ne bacam novce!!
bilo je već takvih topica, potraži malo...
evo, imaš ovdje nešto:
http://forum.roda.hr/threads/7457-Uš...%C5%A1i+u+kosi
Hvala Forka,već sam napeta od samog čitanja i kad pomislim da bi se gamad mogla proširit po svima nama muka mi je..pogotovo nemam pojma mogu li se ovi češljevi koristit na bebi od godine dana-u slučaju da i ona dobije...oooo Bože ovo će biti zanimljivo!!
sad će doći magriz i apri i sve objasniti
ne brini, ništa strašno
uzmi paranit šampon
http://www.paranix.eu/site/homepage/_HR-hr/index.html
mnogi su rekli da im je on najbolji
ja sam nažalost za njega saznala kad sam uništila vlasište liceguard proizvodima
jednom ih je imala samo starija kćer, a jednom smo imale obje kćeri i ja
nismo koristili apsolutno ništa osim iščešljavanja i trijebljenja prstima
uspješno i relativno brzo smo ih se tako riješili
metalni cesalj (plavi) - jedan od najizuma za roditelje![]()
nama se konstantno vraćaju, već jedno tri mjeseca
mislim da ih mali donosi iz vrtića
svaki drugi dan ih češljam električnim češljem, a sebi iščešljavam kosu nakon pranja sa paranitovim češljićem
ljetos smo imali svo troje, i uspješno ih se riješili, jer nismo imali doticaj sa vrtićem.
Ja sam već pisala na nekim od prošlih tema o ušima. (moja mala ih je jedne godine imala sigurno mjesec dana jer ih je netko konstantno donosio u školu). Moj učinkovit recept je bio-metalni češalj za uši, staviti regeneratora na suhu kosu i isčešljavati satima. Nije nešto opuštajuće ali samo mehaničkim putem to možeš poskidati. Još jedna ok stvar koju možeš napraviti ako ti cura ima baš dugu kosu, kad vidiš gnjidu na dlaci, ne trebaš je izvlačiti da je ne čupa nego malim škaricama za nokte odrežeš tu dlaku kod korijena. I onda ispereš nekim od šampona, mi smo uvijek koristili Pedilin, druge nismo probali
majko moja, kad vidim proceduru i pomislim na gustu kosu do guze, dodje mi da ju homskulam, majkemi.
jel ima nesto za prevenciju? kao mjera predostroznosti?
neko je na drugom topicu napisao da je djelotvorno i pranje kose u coca coli
hvala Bogu nisam se susrela s tim još ,a nadam se da i neću....... čitala sam da se na kosu stavi najjeftiniji gel za kosu,dobro utrlja i ostavi koju minutu da se uljepe pa izčesljati i oprati kosu u šamponu za uši.
Paranit sprej, odličan, i što je najvažnije, neškodljiv (eterična ulja).
Evo mene.oprala joj kosu sa peranit šamponom ali kao da sve niju krepale,držala se uputa,10.min.se drži na kosi,ispere,pregladavala joj kosu sat i pol!!Svaka joj čast,trpila je izvlačenje i uši i gnjida ali mi se čini da ih nisam sve potamanila..a loša vijest je da sam upravo ubila jednu uš iz glave najmanje-ima godinu dana i jako je živa.Kako da njoj to sredim?Na paranitu piše da je za djecu od 2 god.i više!!
Ivarice,za taj plavi češalj...on se kupuje zasebno,nije sastavni dio nekog šampona protiv ušiju?Znam za električni češalj,je li to-to?
ovo trazi u ljekarni
http://www.drogerija.hr/proizvodi/usi_i_gnjide_u_kosi/liceguard-set-cesljeva/3/
zuti je za usi, plavi za gnjide
mi smo se ušiju i gnjida riješili uz pomoć regeneratora i malog plavog češlja.