Drage cure,
na jesen bi trebali krenuti u vrtić... ima li tko iskustva sa lokacijom Kaptol ili Nova Ves vrtića Različak.
hvala puno
Drage cure,
na jesen bi trebali krenuti u vrtić... ima li tko iskustva sa lokacijom Kaptol ili Nova Ves vrtića Različak.
hvala puno
Mene također zanimaju iskustva mama koje imaju djecu u nekom od ova dva vrtića. Ono što sam ja čula je da je ovaj vrtić na Novj vesi super, samo što je to grupa od tri godine i engleska grupa, ali tete su navodno super. Ja bi taj izabrala, ali moja Julija će u rujnu imati dvije i pol godine tako da ne vjerujem da će ju primiti. Što se tiče ovog vrtića na Kaptolu oni imaju jaslićku grupu, ali kako sam čula oni jaslićku djecu uopće ne vode van što mi je užas. No svejedno bi mi super došla neka iskustva.
mi smo išli na kaptol. dobili tu lokaciju kad se oslobodilo mjesto, ali tražili premještaj (i dobili) na drugu jer nam je više odgovarala. tako da imamo samo iskustvo privikavanja na jaslice. dakle, upisalo nam se dijete u jasličku skupinu, u kojoj su djeca od 1 do 3 godine. prostorija je ogromna, oko 90 kvadrata, što je super. istina, njih ne vode van jer im je dvorište / parkić preko puta ceste, što je otegotna okolnost.
ono što se meni nije nikako svidjelo je to da na privikavanju nisu roditelji. tj. dijete vam uzmu na vratima (jer samo neće ući, barem ne većina djece). naš je imao godinu dana, inače nije nepovjerljiv, ali ovo mu je bio šok. preuzela ga na vratima nepoznata osoba, vrata se zatvorila i mama i tata ostali izvan prostorije. moram priznati da je to i nama bio šok, nismo to očekivali. mislili smo (prema iskustvima drugih roditelja u drugim vrtićima) da ćemo neko vrijeme biti unutra s djetetom, upoznati prostor (i mi i on), upoznati tako i tete i način rada. ali ne, rekla nam je da je ovo bolja metoda. naravno da je tih prvih 20-akm minuta preplakao (a bome i ja u obližnjem kafiću).
tamo smo bili 2 tjedna prije premještaja (tražili smo ga odmah, čim smo dobili ovu lokaciju, jer nam je nešto dalje od prve koju smo tražili). i nije baš bilo naj.
na drugoj lokaciji smo provodili vrijeme s djetetom na privikavanju, što je super.
u razgovoru s prijateljima, nisam čula iskustvo poput ovog našeg. svi su s djecom prvih nekoliko dana unutra, u grupi.
eto, meni je to najveća zamjerka. ne mogu čak ni reći kakve su tete, kad nismo proveli neko vrijeme s njima.
prostorija je ogromna. tako da je ta lokacija u prednosti pred drugima.
eto, ako vas još nešto zanima, pitajte![]()
nama je različak na kaptolu bio najbliži vrtić, ali ne bih tamo dala dijete nizašto. i zbog neizlaženja van, i zbog takvog načina adaptacije. i još kad sam kroz prozor vidjela one metalne kinderbete za jasličarce, ma užas.
ovaj u novoj vesi ima strme stepenice do parka, tako da mi ta varijanta nije niti za predškolsko dijete, a kamoli za trogodišnjaka. odustali smo od različka...