Stranica 3 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 157

Tema: adsl

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj lonni prvotno napisa
    Da li vi kuzite ispis spajanja Maxadsl-a? Kod mene to uopce ne odgovara stvarnosti - npr. pise da sam se spojila na internet u 5 ujutro i skinula tek navecer, neke dane pise da sam se dvaput spajala, a nisam, i slicno...

Naravno i kolicina prenesenih podataka mi nije jasna, a niti kako to da pisu razlicite IP adrese (dobro, ovo mozda ne kuzim jer nisam pazila na satu informatike )

I uvijek prekoracim taj 1GB, a nista ne skidam, surfam jednom dnevno po otprilike dva sata, pogledam filmice s youtubea i to je to.
    to ti može isto biti par megabajta!!

nama je isto tako bilo jednom, nismo bili pretjerano na internetu, a račun je došao da smo skinuli :shock: 30 MB :shock: :shock:, naravno morali smo platiti, MM popi....o. mogu se žalit upravi vodovoda :/

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Tea prvotno napisa
    htjedoh reći, da se malo po malo skupi par gigabajta!
    sve ovisi koliko je to par filmića?!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tea, imaš li bežični pristup? ako imaš, tu se zna probiti sigurnosna zaštita, pa ti susjed surfa :/ ...

Ribica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da li vi kuzite ispis spajanja Maxadsl-a? Kod mene to uopce ne odgovara stvarnosti - npr. pise da sam se spojila na internet u 5 ujutro i skinula tek navecer, neke dane pise da sam se dvaput spajala, a nisam, i slicno...

Naravno i kolicina prenesenih podataka mi nije jasna, a niti kako to da pisu razlicite IP adrese (dobro, ovo mozda ne kuzim jer nisam pazila na satu informatike )

I uvijek prekoracim taj 1GB, a nista ne skidam, surfam jednom dnevno po otprilike dva sata, pogledam filmice s youtubea i to je to.
    Ako imaš bežični modem i on ti je upaljen non-stop, onda tvoji ispis spajanja ima podatak da si spojena od XX-YY. Naš modem je upaljen cijeli dani na ispisu spajanja se redovito vidi da je spojen 24 sata. Iako neki dan uopće ne idemo na Internet vidi se neki promet i pretpostavljam da je to redovito "pinganje" aktivnosti modema.

Ako imaš otvoren neki browser za primanje pošte (Outlook) možda ti je podešeno da on svakih nekoliko sati/minuta pita server da li ima neke pošte, pa i to kreira promet.

Ali sve ovo navedeno ne može potrošiti 1GB - jer namato nikada ne uspije. Poanta je da se najviše prometa troši na skidanje/preslušavanje muzike i skidanje/pregledavanje video clipica.

Čim moji klinci dobe priliku za on-line igrice na kompjuteru (jednom ili dva puta mjesečno po 2 sata) na ispisu spajanja mogu primjetiti znatno povečanje prometa. Inače MM i ja se bavimo samo surfanjem i pregledavanjem pošte.

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    tea, imaš li bežični pristup? ako imaš, tu se zna probiti sigurnosna zaštita, pa ti susjed surfa :/ ...
    nemam imam obični adsl modem (hub).

al nije mi bilo jasno 30 GB, to sam trebala skidati filmove dan i noć- a što ću, tko zna možda sam mjesečarila pa tko zna što sam pogledala i koga sam skinula

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Naravno! Gledanje filmova na youtubeu troši hrpu, a da toga nismo niti svjesni. Eto otkud ti Tea veći račun nego što očekuješ

Napravi pokus, pa se diskonektiraj s neta....zatim se ponovno konektiraj i odi pogledaj neki filmić na youtubeu. A zatim provjeri na ispisu spajanja koliko ti je to prometa uzelo. Čisto da si predstaviš di ode lova

Mnogi ljudi uzmu adsl, misleći da će potrošiti samo ako nešta skidaju sa neta. Ali troši se i samim surfanjem po netu- tj. učitavanjem bilo koje stranice, bilo koje slike, filma, igrice,....

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a i banner na forumu je gladan :/ ... (ne jako, ali troši više nego prije ).

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

izgleda da sam ipak sve to i potrosila...

iako mi jos uvijek nije jasno zasto i meni neke dane pise da sam 24h spojena ili od jutra do mraka, a nemam bezicni? I ovo s razlicitim IP adresama, jel mozda i moj susjed voli surfati?

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Svaki put kad se diskonektiraš sa neta i ponovno konektiraš, mijenja ti se IP adresa. Tako da su to sve tvoje IP adrese. IP adresa ne ostaje ista, nego svaki put dobiješ novu.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a meni nije jasno kak se to vama događa :/ ... ako se diskonektate, ako ugasite komp kad spavate...

ja stalno provjeravam ispis spajanja, i niti jednom nije bilo prekoračenja..

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ninči, mislim da si pobrkala moje odgovore sa lonninim pitanjima!

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Sorry, Tea, tek sad vidim da sam krivo kvotala

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Cure s bežićnim internetom, još jedan savjet - namjestite mrežu na najmanju moguću jačinu, da ne "šprica" previše izvan stana jer se stvarno susjed ili neki prolaznik može spojiti i to je nevjerojatno lako. Shvatite zaštitu vrlo ozbiljno, evo sad mi je rođakinja dobila račun na 2.000 kn, neko joj se bio nakačio na mrežu. Znači, sav mogući security instalirajte, raspitajte se o njemu, plus smanjijte wireless mrežu na najmanju moguću jačinu, a da vam nije koma radit. Nama je toliko slab da npr. dobacuje iz hodnika u kuhinju, ali ne i u dnevni.

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Ninči prvotno napisa

Sorry, Tea, tek sad vidim da sam krivo kvotala

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Od 17.3 ide akcija za adsl, cijena od 5GB prelazi na promet od 10GB,super i još dva mjeseca flat-a,uuuuuuuu :D

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

jel to vrijedi i za postojece korisnike?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj filip prvotno napisa
    jel to vrijedi i za postojece korisnike?
    postojeći korisnici prelaze na 10GB, ali mislim da to ide od 1.4., i da nemaju flat ta dva mjeseca

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

za nove korisnike od prijave, a od 1.4. za postojeće... još spavam...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Evo, mi dobili prvi račun od AMIS-a. ZA razdoblje od 11.02-31.03. 144,00kn. Savršeno! A veza super super. Naskidali albuma, svega i svačega.

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Evo, mi dobili prvi račun od AMIS-a. ZA razdoblje od 11.02-31.03. 144,00kn. Savršeno! A veza super super. Naskidali albuma, svega i svačega.
    Koliku si brzinu uzela?
    Kako 144 :? to je internet i tel pretplata ili? :?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kakvo je to obračunsko razdoblje? :?

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I mene zanima :? jaaaviiii seeeeeeeeee

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ana.m čekamo odgovor

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

http://www.amis.hr/privatni_dvaujednom_cjenik.php
    Evo, mi smo uzeli paket B.
    E sada, da vas ne zbunim previše, ovo traje do 31.07. i onaj tko se sada za to odluči, više ne ulazi u akciju, akcija je trajala do 01.01.
    Ali i ovo je još uvijek jeftinije od onoga što smo plaćali prije.
    I meni je bilo malo čudno kad smo dobili račun ali objasnili su nam da tako šalju prvi račun a s obzirom da nam je mjesečno kako god okreneš 84kn, mogli su poslati i za 3. mjesec.
    Uglavnom, to je flat inetrnet, u ovoj akciji imamo neograničene pozive.
    Sve u svemu zadovoljni smo. I velim, ako gledate i ovu već cifru nakon akcije još uvijek je jeftinije i to dosta.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo se danas odlučili za promjenu operatera za neki jeftiniji i na kraju uzimamo Iskon Duo jer nam se čini da su najsigurniji, a jeftini (ne i najjeftiniji). Uzeli smo opciju Surf jer više surfamo no što telefoniramo i čini nam se da će nam to biti bolje od dosadašnjeg T-Coma na kojem smo imali astronomske račune (dobro, to je bilo i do toga što smo u iščekivanju Metroneta smanjili pretplate na minimum pa smo skupo plaćali tlf. impulse i gigabajte).

Jučer smo otkazali Metronet za koji smo se prijavili još u prosincu jer su nas do 11.2. trebali doći priključiti, ali otad ništ pa moraju vući neke kablove i sl. i još neko vrijeme neće doći do nas (dostupni su na našem broju, ali je problematična neka parica za cijelo područje, kajaznam). Također, moj tata je nedavno imao problem s njima - krepao modem i nije imao vezu (niti telefonsku, niti internet) tjedan dana dok nisu došli i konačno zamijenili modem (a on ih je zvao svaki dan da vidi što ima i kad će više).

U opciji nam je čak nakratko bio i B.net ali smo zaključili da im nekak ne vjerujemo jer nismo pretjerano zadovoljni niti kabelskom (nervira me što mi već mjesecima A kanal sniježi, što povremeno nestane veza na pojedinim programima, što nema teleteksta skoro niti na jednom programu i njihovo prijašnje povisivanje cijena).

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Evo i mi smo se odlučili za amis jer smo zaključili da su najjeftiniji i nismo čuli nekakve pritužbe na njih.
    Ova akcija besplatnih razgovora sa fixnim u Hr vrijedi jos uvijek do 31.7 :D , samo se naplaćuje uspostava poziva od 7 lipa

ana.m koliko ste čekali na uključenje, i jer bilo kakvih problema sa t-com-om ako si prije bila kod njih?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Jako su nam bili brzi i efikasni a s t-comom nismo imali nikakvih problema. Mi smo odjavili samo MAXadsl a Amis je sve ostalo riješio za nas. Čak ti ni doma ne dolaze.

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

MalaSirena joj baš si me usrećila to za Metronet.
    a zar nije Iskon t-comov?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pa normalno je da ne plaćate mjesečnu pretplatu za cijeli mjesec a uključe vas sredinom mjeseca...
    Tako je bilo i kada smo uveli telefon preko T-coma i sada kada smo se prebacili na Metronet a uključili nas, čini mi se 12.2.
    Meni je bilo lijepo iznenađenje dobiti račun od T-coma na 0kn a od Metroneta (uz flat Internet i neograničene pozive na fiksnu telefoniju) 106kn

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj **mial** prvotno napisa

Je, ali smo razmišljali kako to i nije tako bed jer je bolja podrška (možda smo u krivu?), a cijena je povoljnija (prema onome kak smo sad, pretplata, telefonski impulsi i internet koštaju nas blizu 400 kn :shock: , a preko Iskona bi nas to isto koštalo oko 250 kn.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj **mial** prvotno napisa
    Što se tiče Metroneta - moji ga imaju od 6. mjeseca prošle godine, uključili su im za oko dva tjedna po predaji zahtjeva i do prije mjesec dana, kad se dogodilo to s modemom, nije bilo nikakvih problema (doduše, oni su u Koprivnici, žive blizu Podravke koju je isto umrežio Metronet i pretpostavljam da je bilo utoliko lakše što nisu imali nikakav ADSL prije). Čini mi se da Metronet ima dosta problema s T-Comom

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

MalaSirena hvala na utjesi .

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Koliko se čeka uključenje kod amisa?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Malo više od tjedan dana.

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Super :D jedva čekam :D

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo, u ponedjeljak smo poslali zahtjev Iskonu, a danas su nas zvali da provjere odgovara li nam uključenje 31.3.

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I to je dosta brzo s obzirom da su nam u t-comu prije par dana kad smo još bili u nedoumici gdje i kako rekli da se čeka oko 3-4 tjedna :/

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Evo upravo sam potpisala ugovor za amis :D
    Dobili smo neku super ponudu za naš kvart (tako je navedeno) ,dakle za 168 kn mjesečno uključena tel pretplata,neograničeni pozivi prema fixnim u Hr, flat internet brzine do 4 Mb, s modemom za 1kn (redovita cijena je 199kn), i što je najvaznije ugovor je na neodređeno, e da ponuda vrijedi do 1.4. 2008, ne znam jel to samo za moj kvart ili inače :D

može se zvrcnuti na 0800 50 10 pa pitati :D

još nešto :DDodan je i popust od 500kn jednokratno ...popust u iznosu 500kn se ostvarujenakon 12 mjeseci neprekidnog korištenja usluge amis 2 u 1 i svoj popust ostvarujete na idućim računima za amisove usluge (ovo sam prepisala pa ne znam objasniti)

niccoleta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mi smo u roku manjem od 1tj. dobili to sve za tcom adsl.
    i sad s dial up sam se preporodila, iako ne kužim baš puno ali s vremenom....

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

niccoleta, mislim da se ipak varaš ili možda ja nemam dobru informaciju šta sve t-com nudi za tu cijenu od 168 kn što ja plaćam kod amisa :?
    daj nas prosvijetli kakva je to izuzetno povoljna ponuda kod t-coma

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ma nema šanse da t-com ima tak nekaj, a ako je takva cifra nema šanse da je flat interent. Jer tko bi onda uopće odlazio od njih?

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pa zato sam i otišla od njih..niccoleta kaže da je sve to i dobila od njihpa čekamo njen odgovor :D

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Javili se jutros da dolaze, došli u točno vrijeme i sve pet!! Juhuuu!!! :D :D

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

pa sad je i t-com smanjio cijene...moja sogi je uzela amis,pa mi se cini da nema nista manji tel.racun...kad tad ce sve to doci na isto.....

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pa bilo je i vrijame da snize cijene, iako je to još uvijek skuplje od konkurencije...još kad bi malo poboljšali i odnos prema klijentima

niccoleta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ma ne kužim ja ništa, izgleda da sam ja krivo napisala,
    dobila sa to sve što mi je potrebno za povezivanje u roku 1tj. ne za to kod amisa, a vidjet ćemo šta je na računu, nešto sniženo je.
    ja sam zadovoljna.

Nisam dobila to ko na amisu, krivo sam se izrazila, ispričavam se

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

do 13.4. traje ponuda za telefonsku liniju za 1kn. uveden je i "socijalni paket" s pretplatom od 30 kn, ali u njemu nema uračunatih impulsa.

još uvijek traje akcija za maxtv try&buy

http://www.t-com.hr/privatni/televiz...obniperiod.asp

novu liniju ne trebam, ali mi je maxtv super legao ...

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Evo nama su priključili amis za 10 dana, točnije ja sam sve instalirala :D jer je fakat super objašnjeno u uputstvima, sve ok., bili su jako profesionalni i brzi :D

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zeza veza, zeza maxtv, vama?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    zeza veza, zeza maxtv, vama?
    ne :?

kaj te zeza? jesi resetirala stb? (ištekaš iz struje, pa ponovo uštekaš...)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •