Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: dojenje i alkohol

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno dojenje i alkohol

molim vas ako netko zna kakve mogu biti posljedice dojene tromjesečne bebe ako mama svaki dan konzumira alkohol.

radi se o mojoj prijateljici koja je očito nezrela za majčinstvo,pa taj dio nema svrhe komentirati.bebu doji samo zato jer je ad preskupo.kako to obično biva,onima koje to rade prek one stvari super ide...tako i njoj.beba odlično napreduje.

njen muž me pitao što znam o posljedicama,pa pretpostavljam da im je to doma predmet rasprave.

radi se o nekoliko piva s limunom,pa se vadi na mali postotak alkohola.znam i sama da čaša vina tu i tamo neće naškoditi bebi,ali ovo je svaki dan bez iznimke.alternativa je cola.

beba nema redovitu stolicu i razdražljiva je,pa joj daje čaj za grčeve(ne znam točno koji).

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Koje su posljedice ne znam stručno navesti, ali ako mama već u ovoj fazi ima potrebu za svakodnevnim uzimanjem alkohola, postoje velike šanse da to neće ići u dobrom smjeru. I koliko to sada nije dobro za dijete, neće biti ni kasnije. Znam, nažalost, iz vlastitog iskustva s mamom. Zato mislim da je važnije nekako pokušati utjecati na nju da ne upropasti budućnost, nego se fokusirati na sadašnjost (koja također očito nije najsretnije riješena).

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

zbog toga i jesmo zabrinuti.ako je sada tako...

zato me njen muž pitao za posljedice kako bi imao dobar argument.sigurno mu nije lako.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Te pive su navlakuša, nema tu nešto strašno alkohola, ali šećer iz njih te vuće da ih piješ i ne možeš stati.
    Što njezinog muža brine? ako on misli da se ona akloholizira , pa teško sa tako malom koncentracijom , vjerojatno nije niti svijesna da je alkohol unutra jer je jedva osjeti.
    Alternativa maloj količini alkohola i šećeru je šećer i kofein... pa sad niti jedno u količinama od 1,5l nije dobro, nego je i štetno. Za nju , i za bebu .

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa dobro, jeli ona pije deset Radlera dnevno ili se ipak radi o jednoj takvoj? Jer ako je jedna u pitanju, bebi neće biti ništa. A ako je više onda nešto s mamom ne štima ipak

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mislim da čak ako se i radi o malim količinama alkohola da je zabrinjavajuća ta svakodnevna potreba za alkoholom.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da čak ako se i radi o malim količinama alkohola da je zabrinjavajuća ta svakodnevna potreba za alkoholom.
    Da, ali u tim pivica sa sokićem i šećer može biti ovisnička komponenta (hoću reći , tko tu zna da li je u pitanju baš alkohol i njegov učinak, ili se navukala na šećer koji traži pivu za pivom).

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Radi se o 2-3 svaki dan.Tijekom trudnoće je bila jako opterecena kako će izgledati kad rodi,pa je jela ko ptičica.Može biti da joj je tijelo iscrpljeno i da traži više šećera.Moj muž ima teoriju da je ona na pivo dijeti.To ju zasiti pa ne mora jesti.

Beba stvarno super napreduje što se kilica tiče,al je sirota ko balon napuhana.

lella.I.B avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Efekt alkohola na dojenu bebu direktno je povezan s količinom koju je mama konzumirala. Alkohol prelazi u mlijeko, a najveće koncentracije dostiže 30- 90 min. nakon uzimanja, ovisno o tome da li je mama jela ili nije. Ženi od 60-ak kg potrebno je 2- 3h da eliminira alkohol iz tijela nakon što je popila čašu piva ili vina, a ukoliko se radi o piću s visokim postotkom alkohola, potrebno je čak i 13h.
    Ako mama konzumira više od jednog pića dnevno, kod djeteta se može pojaviti mamurluk, pospanost, slabost i veliko dobivanje na težini. Dakle, i to je moguči razlog što se bebica deblja.
    Dr. Jack Newman kaže da razumno uzimanje alkohola mame koja doji ne bi trebalo biti problem, a razumno se smatra povremeno i svakako ne više od jednog pića dnevno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •