Nisam zadovoljna!!!!!
Nismo i ne možemo biti zadovoljni.Nema razloga za ovakvo poigravanje neplodnim parovima.Dobro se zna što je zlatni standard i što je optimalno liječenje neplodnosti.Umašoj zemlji imamo stručnajke i imamo opremu,ali nema sluha.Zakon i opet kroje dva čovjeka koji su uz pomoć onog kojeg smo jedva čekali da se makne krojili i ovaj za sada važeći,sramotan,ponižavajući i diskriminirajući.
Nikada se u životu nisam osijećala kao kokoš,da mi netko određuje na koliko ću jaja sjediti,3,5,8,a sada se na žalost tako osijećam.
Samo kokoš nema pravo glasa,a ja imam i dala sam ga onima koji su obećali,ne jedan među njima,svi.
Dižem svoj kukuriku glas za prava neplodnih pacijenata,za razmijevanje,dobru volju i htijenje,jer ne tražim ništa drugo nego biti majkom u zemlji koja mi je obećala da ću promijenom vlasti imati ,svoju šansu i svoje pravo.Da će intersi nas koji želimo postati roditelji biti ispred svih pojedinačnih,neutemeljenih,nazadnih i nedemokratskih.Tražim svoje pravo na izbor!
Tražim ispunjenje onoga što nam je obećano,a obećano nam je upravo to,PRAVO NA IZBOR!
U vremenu kada se djece rađa sve manje,zašto nas nitko ne čuje ,zašto nas nitko ne podupire ?
Radi se o 200 000 ljudi čije se pravo na roditeljstvo stavilo na kocku ovim nakaradnim Zakonom,sada se opet stavlja na kocku nekakvim ograničenjima,vladajući zar ste zaboravili da je kocka bačena?
Ne samo da nisam zadovoljna, nego sam duboko razočarana. Jedini razlog zašto sam izašla na zadnje izbore i zašto sam im dala svoj glas su isključivo predizborna obećanja vezana za promjenu zakona o potpomognutoj oplodnji. Ništa me drugo od njihovih obećanja i programa ni nije interesiralo.
Prošlom ministru smo pisali i prigovarali da stalno iznosi laži u javnosti, obmanjuje nas i vrijeđa. Iskreno sam mislila da ću novom ministru Ostojiću jednog dana samo napisati pismo zahvale što nam je konačno donio zakon kakav zaslužujemo.
Prošloj vladi barem nisam dala svoj glas, zato se sad osjećam još više izigranom. Prevareni smo, a zbog nas sjedite u toj fotelji. Zakon još nije ni promijenjen, a već ste tolika obećanja prekršili. Što nas još samo sve čeka?
Jedino pismo koje od mene trenutno možete dobiti jer vrlo slično kakvo je dobio i ministar prije vas. Sram vas bilo!
Ne, nisam zadovoljna!
Od prijašnje i ove sada vladajuće kaste ne očekujem NIŠTA sve su to isti ljudi koji se druže po ručkovima i privatno ali eto da bi im bilo zanimljivije u životu KAO razilaze se
u političkim stajalištima a u prncipu baš ih briga za sve osim za sebe tako da im je izmjena Zakona o MPO totalno trivijalna, samo mi nije jasan trust mozgova koji odlučuje o
ovome umjesto da su preuzeli neki već postojeći model ali eto neka smo mi prvi u Europi po idiotskom zakonu!
Jedino čime sam zadovoljna je činjenica da nisam uspijela izaći na izbore! I ma koliko mi je tad bilo žao, sad mi nije.
zašto te čudi ružice?
većina struke je već pokazala (ponovit ću - čast iznimkama) da nije uz pacijente i da se ne bori za najbolji interes pacijenata
NE, nismo zadovoljni.
Jer u Nacionalnom povjerenstvu sjede ljudi koji su stali iza Milinovića kod onog sramotnog zakona.
Jer nas je struka opet prevarila.
Jer nas je i nova vlast prevarila.
Jer je i mene sram što sam sve svoje nagovarala da glasaju za njih jer će nam oni pomoći da postanemo roditelji.
Jer živimo u pišljivoj državi u kojoj je svima važno da se dokopaju vlasti i onda dobiju amneziju.
Jer će pacijenti opet morati u inozemstvo po oprimalno liječenje.
Jer će oni koji nemaju mogućnosti za to ponovo biti zakinuti.
Jer neki misle da smo glupi ako smo neplodni i uvjeravaju nas da će nas cijeli svijet slijediti kao što nas je uvjeravao i Milinović.
SRAMOTA ME ŠTO ŽIVIM U OVOJ DRŽAVI!!!
NE, nismo zadovoljni.
Jer u Nacionalnom povjerenstvu sjede ljudi koji su stali iza Milinovića kod onog sramotnog zakona.
Jer nas je struka opet prevarila.
Jer nas je i nova vlast prevarila.
Jer je i mene sram što sam sve svoje nagovarala da glasaju za njih jer će nam oni pomoći da postanemo roditelji.
Jer živimo u pišljivoj državi u kojoj je svima važno da se dokopaju vlasti i onda dobiju amneziju.
Jer će pacijenti opet morati u inozemstvo po oprimalno liječenje.
Jer će oni koji nemaju mogućnosti za to ponovo biti zakinuti.
Jer neki misle da smo glupi ako smo neplodni i uvjeravaju nas da će nas cijeli svijet slijediti kao što nas je uvjeravao i Milinović.
SRAMOTA ME ŠTO ŽIVIM U OVOJ DRŽAVI!!!
Mogu samo potpisti ovo i dodati NE, nismo ni mi zadovoljni.
Ne, naravno da nismo zadovoljni!
Nisam zadovoljna zato sto smo jos jedanput posluzili kao sredstvo za postizanje politickih ciljeva! Mi, "obicni" gradani koji nase vrle samo hranimo, oblacimo i kupujemo im, u najmanju ruku, skupocjene automobile...
Poigrali su se malo sa nama kao s lopticom na golf terenu, i, jbg, upala loptica u neki grm, a sto ces, neka tamo i ostane!
MINISTRE SRAM VAS BILO! (za ove gljive sto sjede u povjerenstvu nemam rijeci, oni zasluzuju fizicku odmazdu!)
TrudyC:
Ja ne vjerujem u amandmane jer: Tko će ih dati? HDZ sigurno neće - oni su željeli više restrikcija, njihov se zakon pobija, neće ziher ovog htjeti poboljšat, a SDP - neće ziher svoj protiv svoga - to ne smiju, OSTALI - nit brige, nit pameti, nit dovoljno glasovaNisam zadovoljna. Ali vjerujem u amandmane
Kao prvo Zakon se može vratiti na doradu, kao drugo amandmane daje pojedinačan zastupnik. Dakle to može biti netko iz HDZ-a, SDP-a, Glavaševe stranke, Stranke laburista, nezavisni (čekajte samo don Grubišića)....amandmani su gušt zastupnicima i vjerujte neće samo poslušno meketati. Bit će svega. I lošeg i dobrog. Sigurna sam...
Posljednje uređivanje od TrudyC : 02.03.2012. at 10:24
drage moje ja vas samo mogu podržati i biti uz vas jer sam iz BiH paa...
p.s. ako još kako mogu pomoći pišite(osim što se prepirem sa hodajučim embrijima i sl.)
BHany znam, trebalo je zvučati ironično jer isti ovi koji se kunu i u Milinovićev i u ovaj sad su sudjelovali i u pisanju tog Zakona iz 2004-e.
NE, nismo zadovoljni i kao i većini ovdje, žao nam je što smo svoj GLAS DALI prevarantskoj opciji. Dosta nam je takvih ulizica i kompromisa s Crkvom.
Lavko, ja sam si još mogla objasniti Milinovićev zakon time što se ulizivao crkvi, ali ovaj Ostojićev ne shvaćam i nikad neću shvatiti kome se njime pogoduje?! Nit crkvi, niti liječnicima, nit hzzo-u zbog troškova, a pogotovo ne nama pacijentima.
Moram reći da mi ovaj iako je blaži od prethodnog zvuči više nebulozno nego onaj, ovo nema smisla niti veze sa zdravim razumom. Kako su došli do magične brojke 8?!?! Da nije toliko ozbiljno i tragično bilo bi presmiješno!
Mislim da je puno lakše ići sa cjelovitim Zakonom kako treba, nego neke probleme koje treba znati razumjeti progurati kroz amandmane. 8 jajnih stranica treba znati stručno razumjeti, a budimo realni, osim Bajsa i još ponekog zastupnika, malotko zna što to znači. Miletić bi jedva čekao svojih pet minuta prostitucije u medijima kad bi krenula rasprava o takvom amandmanu.
NE, NISAM ZADOVOLJNA!!!! Ali zato jesam ljuta, razočarana, prevarena, tužna....![]()
Ne, nisam zadovoljna.
Nekako sam naivno vjerovala da nas "razumiju" i da će donijeti najbolji mogući zakon za nas. Prevaranti!
NE nikako nisam zadovoljna, ali sam JAKO razočarana!!!!!
NE,nisam zadovoljna.
I neću više padati na lažna predizborna obećanja....a lijepo mi je mm rekao.....![]()
NE nisam zadovoljna. Moj su glas dobili jer su me slagali i prevarili. Takva je moja vlada. Takva je vlada države koju volim. Lažljiva i prevarantska. Hvala vam!
Nismo zadovoljni, osjećamo se izdano i prevareno!!!!
Ne, nisam zadovoljna...štoviše razočarana sam ... kao i uvijek u našu vladu![]()
ne,nisam zadovoljna...moja rezerva jajnih stanica ne može čekati da se zakon odobri..a da ne pričam o to me kako sam na vratima za doniranu js...želim stići iskoristit još svoju jedinu js...
Željela bih samo podsjetiti ministra na emisiju Hrvatska uživo u kojoj je gostovao 9.1.2012. i govorio o Novom zakonu koji nam sprema.
Između ostalog, ministar je rekao (citiram):
"Udruge pacijenata najbolje znaju svoje tegobe..."
"Tri su moje premise: 1. Pravo na optimalno liječenje"
2. Pravo na odabir
3. Bez diskriminacije
"Ja sam gastroenterolog. Moj pacijent koji ima gastritis ili čir ne mora ići po pravnu-socijalnu pomoć jer mu kažu da je to bolest modernog čovjeka... a ovi pacijenti moraju ići. To je isto diskriminacija!"
Link na emisiju - izabrati Hrvatska Uživo - datum 9.1.2012. - prilog ide od 21min
http://hrt.hr/index.php?id=enz&tx_ttnews[cat]=370&cHash=a7431c4d83
I što reći? Kako možemo biti zadovoljni?
Sramite se!
i tako je naš ministar po sve tri točke još jednom skočio sebi u usta. bravo ministre!!
najgore je što mi se od njegovih laži trenutno radi još jedan čir. a jedan već imam. Ministre, hoćete li nam zakonom ograničiti i broj čireva koje smijemo imati?
ma nema veze, budemo i čireve išli liječiti u inozemstvo, ionako smo navikli na inozemne bolnice. hvala vam od srca!
znala sam da je još negdje govorio o toj diskriminaciji s pravnim i psihološkim savjetovanjem, ali nisam znala kada točno... hvala na podsjetniku, tonili!
stvarno strašno kakav se obrat dogodio... razočaravajuće, tužno, jadno
i nije mi jasno - vrlo je lako provjeriti da li je ova...kako ju je Vrčić ono nazvao...ah, da - "preporuka" (preporuka my ass) oplodnje 8 js standard u liječenju neplodnosti u Europi, kao i postoji li i u drugim zemljama obaveza psihološkog savjetovanja. vrlo je lako doći do informacije da toga u Europi NEMA! dakle, o čemu vi pričate??!!
Svi oni puno obečavaju dok ne dodju na vlast a kad se dočepaju stolice briga njih za nas i lako zaborave sve to su rekli.Na kraju ovaj novi zakon neće biti ništa bolji od prošlog.Na žalost ali MPO pacijenti su njima na zadnjem mjestu!
Iako živim u BIH (gdje je po pitanju MPO vlada čista 0,) na lječenja sam išla u Hrvatsku, vjerujući u uspijehe hrvatskih klinika i dobre lječnike. Nadala sam se da će promjenom vlasti doći bolje vrijeme za mnoge parove, da ću i ja možda po svoju drugu bebicu opet ići u Hrvatsku, da ću imati sada više prava, u postupke ići sa više vjere i nade, da će se gledati i mišljenje para koji se bori za tako željenu bebicu.
A šta na kraju reći, tužna sam i razočarana i mogu reći samo SRAM VAS BILO.
Jučer je u Jutarnjem listu izašao članak vezan uz promjenu Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji. Nisam ga pročitala jer nisam imala novine kod kuće, ali su me drugi obavijestili. Ministar navodno "češlja" prijedlog i neće biti potpuno u obliku koji je već ranije bio u medijima. Navodno se miče obaveza p&p savjetovanja. To pozdravljam.
Ostala moja očekivanja od zakona su:
1. oplodnja svih jajnih stanica dobivenih u postupku ( priroda će sama selektirati koje će dati perspektivne embrije, dio njih se neće oploditi, dio će stati u razvoju)
2. zamrzavanje kvalitetnih zametaka
4. reguliranje viška zametaka
Donacija i uništavanje. Ne mogu se čuvati vječno. Zašto ne uništavanje pod propisanim uvjetima? Daleko je taj skup stanica od djeteta. Bez majčine utrobe nema djeteta, kad su vani, samo su stanice. Kad se uspiju implantirati u majci, e onda možemo govoriti o mogućnosti djeteta i potencijalu za život. Na našu žalost, zametak u posudici nije jednako dijete. Jer da jest, bio bi dovoljan jedan i cijele ove priče ne bi bilo.
5. mogućnost liječenja žena bez partnera ( s problemima reprodukcije)
6. mogućnost potpomognute oplodnje žena bez partnera koje su taj način začeća odabrale da bi ostvarile roditeljstvo
To su područja koja bi po mom mišljenju trebalo regilirati ovim zakonom da bi se poštovala sva načela na koja se ministar pozivao. Svakom prema odabiru, bez diskriminacije bilo koga.
Tada bih bila zadovoljna.
Posljednje uređivanje od anchie76 : 05.03.2012. at 12:27 Razlog: na zamolbu korisnice da se embrij zamijeni sa zametak
Moj glas nisu nikad imali, niti će, jer ih znam od prije kakvi su......
Ne, nikako nisam zadovoljna.
Samo jako razocarana, iako nazalost ne i previse iznenadjena![]()