Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 78

Tema: Jedu li vaša djeca u kazalištu?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Jedu li vaša djeca u kazalištu?

Jučer smo bili u ZKL i... nismo čuli ni pola rečenice od hrskanja kokica u ustima djeteta iznad nas te od šuškanja bananko - omota po cijelom kazalištu?
    Je li moguće da djeca ne mogu preživjeti, a da ne žvaču tih 45 minuta?!
    Ili je to način da ih roditelji zadrže u kazalištu? (Onda, valjda, nisu ni spremna za to)?!

Tjedan dana prije smo bili u Trešnji - tamo prije predstave puštaju snimku u kojoj, između ostalog, zabranjuju konzumaciju hrane i pića tijekom predstave.
    Zar je izričita zabrana jedino što nas drži donekle pristojnima?

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne jedu (za razliku od kina )

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne jede

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne jede. On je previše zaokupljen predstavom za bilo što drugo, a meni ne pada na pamet da mu išta nudim.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Jedu li vaša djeca u kazalištu?

Ne jede.

Citiraj apricot prvotno napisa
    Zar je izričita zabrana jedino što nas drži donekle pristojnima?
    Da. U kinima prije filmova ide molba da se isključe mobiteli, pa uvijek zazvoni barem jednom.

branka0112 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam mama babaroga i ne dozvoljavam jedenje u kinu, kazalištu niti u autobusima.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

priznajem skruseno da D jede...ali ne grickalice, najcesce pije jogurt ili jede vocku - bananu ili jabuku...
    ne suskamo uopce...

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Kad je M išao u kazalište, nikad nije jeo, ponekad je samo pio, ali to ne šuška.
    Nisam ni ja nikad kužila potrebu za grickanjem i hranom u kazalištu. :/

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

E, svaka čast! Par puta sam se već dvoumila da li postaviti tu temu ili ne...čak sam mislila da neka djeca možda ne mogu bez hrane 45 minuta?
    A onda sam vidjela da je najčešće u pitanju čips, smoki, štapići....
    Ali i ZKL to potiče jer imaju automat s "delikatesama"!
    (Mi, za slučaj žeđi nosimo bočicu vode, ali malena nikad nije stigla ni pitati vode, koliko je fascinirana pozornicom.)

Da ne govorim da mi i u kinu (za odrasle) idu na živce ta hrskanja...

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

bez komentara

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

m. ne jede, ali moram priznati da smo jednom pred sam kraj pretstave dojili

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

naravno da da.

cicu.

al moja ne suska jos

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

ne jedu u kazalištu i ja pod obavezno na glas komentiram kak su neki roditelji neodgojeni pa ne znaju da se u kazalištu ne šuška

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne
    ni ukinu
    sjedimo i gledamo film
    kokice mlatimo poslje

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne jedemo.

U kinu si kupimo kokice, ali one jedva da dočekaju početak filma.

I kad svoje učenike vodim u kazalište, ne smiju imati nikakve grickalice, sokove i sl., zabranjujem im i žvakaču u ustima. I moraju biti pristojno odjeveni i ulaziti dva po dva bez guranja (čak i ovi u 8. r. poslušaju).

Nadam se da ih dobro odgajam i učim kazališnom bontonu.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Izgleda da sam od rijetkih koji u kinima vole ona dobacivanja, hrumanje i sl. Meni je to bas super. Opustajuca atmosfera
    U suprotnom se osjecam neprirodno i ustogljeno. Doduse, ja ne dobacujem akterima filma, ali volim nesto grickat i piti colu.
    Sta cu, valjda sam papak.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

nisam napisala da sam jednom vrisnula u pozoristu
    U sklopu predstave je bilo da se glumac naglo okrene i iz dzepa izvuce pistolj. A ja sjedila u prvom redu. Pofino sam viknula "JOJ"
    Srecom, glumac je reagovao sasvim profesionalno. Nije ni trepunu.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj snorki prvotno napisa
    Izgleda da sam od rijetkih koji u kinima vole ona dobacivanja, hrumanje i sl. Meni je to bas super. Opustajuca atmosfera
    U suprotnom se osjecam neprirodno i ustogljeno. Doduse, ja ne dobacujem akterima filma, ali volim nesto grickat i piti colu.
    Sta cu, valjda sam papak.
    Kino bez kokica, kole (nekad i jos tone grickalica) ne mogu ni zamisliti. Mi i kuci pecemo kokice kad gledamo filmove. Kad gustam volim da su mi sva cula ukljucena. Jedino sam (nazalost) prerasla ljubakanje u kinu.

Meni smetaju samo glasni komentari tipa: "Ovo je Legolas"-ma ajde, tu si knjigu samo ti procitao

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ne jede. eventualno imam u torbi bočicu vode za svaki slučaj

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi smo baš juče prisustvovali takvom šuškanju i mljackanju iza nas u pozorištu. Meni to smeta i čini mi se nekulturnim. I ometa slušanje. Još je mama kesu bacila na pod i gurnula je pod naša sedišta. Kad smo ustajali ja sam joj ljubazno rekla: " Izvinite, ispalo vam je nešto". U bioskopu jedemo kokice, prosto ne mogu da zamislim film bez toga.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jedu do početka predstave. Tijekom predstave eventualno piju.

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

da-ciku. i jednom je do sada dobila keks jer je skužila da ga imam-ali keks nije niti šuškao niti hruskao.

inače, ne odobravam i sama nemam naviku konzumiranja hrane ili pića u kinu ili kazalištu.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Naravno da ne jede.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

naravno ne. ipak je ona jedno fino odgojena cura.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj seni prvotno napisa
    naravno ne. ipak je ona jedno fino odgojena cura.
    kako, onda, odgojiti roditelje?!

nedavno sam direktoru pisala pismo vezano za pušenje u prostoru povezanim s hallom... možda bi bilo previše da opet JA protestiram 8)

volunteer?

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

napisi pa potpisi mene
    i btrw. jel bilo kakve koristi od onog pisma tj. jel se pusi jos uvijek u ZKL-u??

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja u subotu nisam osjetila dim iako nisu stavili nikakvu fizičku pregradu.
    a zaboravila proviriti.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ne vidim zašto bi klinci morali grickati u kazalištu. Potpuno je pogrešno učiti ih grickanju u kazalištu, kinu, pred televizorom. Tako im stvaramo lošu naviku koju će vjerojatno zadržati cijeli život. Gledala sam nedavno klince na bazenu. Jedno dvadesetak djece, 5-10 godina, i bilo je tako puno debele djece. To je vjerojatno posljedica hrpe grickalica i nekretanja.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

U kazalistu naravo da ne treba grickati, dovikivati, pusiti...
    To je stvarno grozno, jer treba imati postovanja prema glumcima na sceni.

U kinu mi je nekako normalno grickat , piti sok...
    pa ne gledamo svaki cas nekakav film na tv-u, ili u kinu.
    Ja i mm imamo obicaj jedan put sedmicno lec na pod, ubacit kasetu i odgledati film. Grickamo kokice nekih 10, 15 min. Ne znam ko moze grickat dva sata uz film

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Grga niti jede niti pije ni u kinu ni u kazalištu, samo po cesti
    Meni ide na živce i klopanje u parkiću, mame donose smeća maltene za svu djecu u parku, i onda svi jedu onak s prljavim rukama... e, ja bih uvela zabranu jedenja u parkovima.

Ja u kinu obavezno jedem kokice i pijem colu, ali kad sam bez djece.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj MamaAna prvotno napisa
    Meni ide na živce i klopanje u parkiću, mame donose smeća maltene za svu djecu u parku, i onda svi jedu onak s prljavim rukama... e, ja bih uvela zabranu jedenja u parkovima.
    Joj, MamaAna i meni je to strašno.
    Čak mi i nije toliko zbog prljavih ruku, već zbog imperativa hranjenja uvijek i svugdje.
    Dijete se penje na tobogan, u ustima banana, još se nije ni spustilo... već je sokić u pripremi.
    Nema li ništa drugo čime bismo izrazili "brigu" prema djetetu?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

moram priznati da ja to radim u trgovinu. Postoje situacije kad jednostavno sa djecom moram ici u trgovinu. Tad podmicujem :/

nana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne, ni mi ne jedemo u kazalištu, kada smo zadnji puta bili u Trešnji do nas je sjedila mama sa dečkićem sa punim ruksakom slatkiša, nije mi bilo jasno zašto.............od cijele predstave maleni je više od pola vremena jeo, pio, bacao smoki i tako .

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Bili i mi u subotu u ZKL-u na Praščićima. Sjedili u 3. redu i stvarno ništa nismo čuli od šuškanja vrećica smokija i čipsa.
    Doduše i glumci su svi redom imali izgrebane glasove...zašto nemaju male mikrofone kao u Trešnji?

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Citiraj MamaAna prvotno napisa
    Joj, MamaAna i meni je to strašno.
    Čak mi i nije toliko zbog prljavih ruku, već zbog imperativa hranjenja uvijek i svugdje.
    Dijete se penje na tobogan, u ustima banana, još se nije ni spustilo... već je sokić u pripremi.
    ne znam, možda im klinci inače neće jesti, pa im uvaljuju dok su vani, zaigraju se, pa pojedu

tu mislim na parkove i sl., ne na kazališta, ofkors

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni to nije bilo iskazivanje brige vec cista nuzda. Imali smo fazu kad je dobro jela jedino vani, na svjezem zraku. Tada sam u Tupperwareu nosila i jednostavniji rucak za nju. Ofkors, nije jela dok se spustala niz toboga, ali bi prije/nakon tobogana sjele uz more i pojela bi klopu.
    I danas nosimo obavezno barem jednu vocku, a nekad vise.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa
    Meni to nije bilo iskazivanje brige vec cista nuzda. Imali smo fazu kad je dobro jela jedino vani, na svjezem zraku. Tada sam u Tupperwareu nosila i jednostavniji rucak za nju. Ofkors, nije jela dok se spustala niz toboga, ali bi prije/nakon tobogana sjele uz more i pojela bi klopu.
    I danas nosimo obavezno barem jednu vocku, a nekad vise.
    To je sasvim druga stvar!
    Ako je park mjesto na kojemu dijete jede, onda to doživljavaš kao ručak u prirodi (piknik) - kao nama odraslima restoran.
    Ali ono trčanje s vrećicama smokija i torticama između ljulj-gore i ljulj-dolje, a dijete okreće glavu toliko da sliči na Mariolina...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da sliči na Mariolina

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

joj,taman isto napisah na topiku o Trešnji,jedenje u kazalištu mi je tolko nekulturno da bi ih dotukla kad djeci guraju grickalice.Cica,voda i sl,to naravno ne računam.U kinu mi je jedenje kokica nešto skroz drugo.

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ne jede, ne pije - samo diše i sluša predstavu(3.g.) No nama su zadnji puta iznad glave sjedile mame - tri, svaka sa djetetom u krilu. Taj "veseli" trojac je jeo SENDVIČE sa poli salamom, od kojih je sve smrdilo tri reda naprijed i iza - ne kužim kako ih nisu izbacili van, a o skakanju na naše naslone sa masnim prstima da ne govorim...
    A i predstava nam nije sjela - Slavuj..
    Prvi puta su također iza nas svi jeli, no mi smo bili prvi red pa smo sve ćuli i vidjeli! Tada smo gledali Miffy i jedva čekam da opet idemo sa našim dragim prijateljima - pusa Mony!

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Moji ne jedu, nit su ikad i pozeljeli (da su pozeljeli, ne bi im dali).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne jede, mame ispred nas su klincima davale slatkiše, a moja je samo milo gledala, međutim, nije mi palo napamet nikakvu hranu unosit unutra!

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ne jede ni ne pije. Do sada sam vidjela na Miffy mamu koja je nudila grickalice djeci, bila upozorena od osoblja, i opet nastavila, kada je djelatnice nisu gledale.

Zanima me sta mislite o dojenju za vrijeme predstave. Vece djece, oko 2-3g? Vidjela sam to na Miffy i na Prici o oblaku. Mame su na taj nacin smirile djecu koja su izgubila interes za predstavu ili htjela na pozornicu. Mislim, i moja H bi se smirila da joj dam sok ili nesto za pojesti. Ali to nije prihvatljivo. :/

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Ne jede ni ne pije. Do sada sam vidjela na Miffy mamu koja je nudila grickalice djeci, bila upozorena od osoblja, i opet nastavila, kada je djelatnice nisu gledale.

Zanima me sta mislite o dojenju za vrijeme predstave. Vece djece, oko 2-3g? Vidjela sam to na Miffy i na Prici o oblaku. Mame su na taj nacin smirile djecu koja su izgubila interes za predstavu ili htjela na pozornicu. Mislim, i moja H bi se smirila da joj dam sok ili nesto za pojesti. Ali to nije prihvatljivo. :/
    PO meni je problem u klopanju u kazalistu prije svega u buci (grickanje, sustanje skarnicla i vrecica) te smecu koje cesto ostaje nakon toga. Kod dojenja nema niti buke niti smeca, dakle ne vidim bas ni jedan razlog za suzdrzavanje od dojenja tokom predstave (ako je to mami i djetetu prihvatljivo).

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj tatek prvotno napisa
    PO meni je problem u klopanju u kazalistu prije svega u buci (grickanje, sustanje skarnicla i vrecica) te smecu koje cesto ostaje nakon toga. Kod dojenja nema niti buke niti smeca, dakle ne vidim bas ni jedan razlog za suzdrzavanje od dojenja tokom predstave (ako je to mami i djetetu prihvatljivo).
    Pa dobro, dakle ako dijete jede tiho i ne ostavlja smece (a mi spadamo u tu kategoriju), dakle, onda bi moglo jesti i piti.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Citiraj tatek prvotno napisa
    Pa dobro, dakle ako dijete jede tiho i ne ostavlja smece (a mi spadamo u tu kategoriju), dakle, onda bi moglo jesti i piti.
    Mene recimo ne smeta ako netko zvace zvakacu gumu u kazalistu dok to radi tiho i ne ostavlja smece na podu (i ne lijepi gumu na stolice ili pak na pod). Isto tako me ne bi smetalo kad bi netko tako tiho jeo kokice i kad iza njega ne bi ostao ni jedan trag tih kokica ... obzirom da to ipak nije tako lako, onda preferiram nejedenje icega u kazalistu.

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ako dijete treba podmićivati grickalicama i slatkišima da bi u kazalištu bilo mirno onda, po meni, još nije ni vrijeme da ga se vodi u kazalište. Ne znam zašto treba forsirati odlazak u kazalište ako dijete još nije spremno za to-mi smo uzeli samo vodu i to mi je bilo malo neugodno, a jesti mi je i u kinu bez veze, a kamo li u kazalištu.
    U svakom slučaju svoje ne mislim voditi na predstave za malu djecu bez da na vrijeme rezerviramo karte u nekom od prva tri reda, jer mi se čini da je za sve dalje od toga jednostavno prebučno.
    I ne treba nas žalostiti što samo zabrane djeluju, već to što ih nema tamo gdje bi ih trebali.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj suncokret prvotno napisa
    Ne znam zašto treba forsirati odlazak u kazalište ako dijete još nije spremno za to-mi smo uzeli samo vodu i to mi je bilo malo neugodno, a jesti mi je i u kinu bez veze, a kamo li u kazalištu.
    X

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne jede i u stvari mi to nikad nije palo na kraj pameti da bi joj išta ponjela za jesti
    nekako mi se to samo po sebi razumije da se u kazalištu ne jede
    kao što nam je ritual u kinu jesti kokice
    ali su mi u kinu bezveze oni tacosi ili kako se već zovu sa umacima i slična klopa
    za kino su mi samo kokice i voda

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    ne jede i u stvari mi to nikad nije palo na kraj pameti da bi joj išta ponjela za jesti
    nekako mi se to samo po sebi razumije da se u kazalištu ne jede
    kao što nam je ritual u kinu jesti kokice
    ali su mi u kinu bezveze oni tacosi ili kako se već zovu sa umacima i slična klopa
    za kino su mi samo kokice i voda
    Skoro pa ovak, osim što su mi kokice u kinu relativno novostvoreni ritual - nisam prakticirala hranjenje u kinu sve do prije par godina i MMa

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •