Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 78 od 78

Tema: Jedu li vaša djeca u kazalištu?

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

javljam da smo prerasli fazu jedenja u kazalistu

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Slažem se s tatekom, mislim da je glavni problem jedenja u kazalištu buka i smeće (koje iza nekih roditelja i djece neminovno ostaje).
    Ne znam zašto bi dojenje u kazalištu ikoga smetalo. Pa i dati vode ili soka žednom djetetu. Ali grickalice su nešto drugo, nema šanse da vrećica smokija, čipsa, kokica ili koječega ne šuška ili da se ne čuje krckanje.
    Meni nije nikad ni palo na pamet vaditi hranu u kazalištu niti me je Kristina ikad tražila.
    Gladan se ne ide u kazalište, baš u slučaju akutne gladi može se nešto prigristi prije predstave, baš nikakvog razloga nema da se jede na samoj predstavi.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Protivim se jedenju u kazalištu (u kinu toleriram kokice), ali imam dilemu, s obzirom na specifičnost situacije. U petak idemo u HNK na balet, koji će trajati par sati. Kad tome pribrojim vrijeme za spremanje i putovanje, još ako ne bude za ručak nešto što je mojoj šefici po volji, vrlo vjerojatno će biti gladna za vrijeme predstave. Iz tog razloga sam ipak odlučila uzeti nešto za gricnuti (npr. bananu ili pecivo), vodu obavezno i dati joj, ako bude tražila, za vrijeme pauza. Jel' to OK?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

voda je ok, al baš da se jede..
    netko je napisao da ne daje smokiće, ali daje jogurt ili voćke..sad kao smokići su nezdravi, a jogurt je zdrav pa je to ok..mislim, jogurt u kazalištu..ako dijete nije u stanju 35-40 minuta pratiti predstavu bez da skače/plače/viče ili eto jede onda možda još nije za kazalište

što se tiče kina, očito je u kinu ok jesti jer onda ne bi sami kino operateri prodavali enormne porcije kokica, umaka, tortilla, sokova pa i piva ispred domalo svakog ulaza u kino dvoranu..možda je to prije bio nepristojan običaj, ali nas je američka kultura multipleks kino dvorana uvjerila u suprotno..a ako već tako prodaju onda im valjda i nije bed čistiti

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Linda prvotno napisa
    Protivim se jedenju u kazalištu (u kinu toleriram kokice), ali imam dilemu, s obzirom na specifičnost situacije. U petak idemo u HNK na balet, koji će trajati par sati. Kad tome pribrojim vrijeme za spremanje i putovanje, još ako ne bude za ručak nešto što je mojoj šefici po volji, vrlo vjerojatno će biti gladna za vrijeme predstave. Iz tog razloga sam ipak odlučila uzeti nešto za gricnuti (npr. bananu ili pecivo), vodu obavezno i dati joj, ako bude tražila, za vrijeme pauza. Jel' to OK?
    Ovo sam morala komentirati. Ivana i ja smo u HNK (tkđ.balet) zadnji put dijelile ložu s još dvije, inače jako susretljive i ljubazne, starije gospođe i one su bile pod "punom ratnom spremom": imale su žvakaće, dvije vrećice bombona i jumbo čoksu s lješnjacima, ali bile su pristojne pa su svoje fiziološke potrebe zadovoljavale samo tijekom pauze Moram reći da je moje dijete uzelo jedan ponuđeni bombončić prije početka predstave a ostale ponude pristojno odbilo (jest da sam na to odbijanje ostala :shock: , ali ...svaka čast), iako ju je cijeli treći čin frkalo u crijevima od gladi ...

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

vrlo vjerojatno će biti gladna za vrijeme predstave.
    Odvedi ti nju na ćevape prije predstave, neš trebati ništa osim Jane, vjeruj!

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mi smo vodili Zrinku na predstave i kad je imala samo godinu dana i tih 30-40 minuta dijete bude zaokupljeno predstavom tako da i ja ne vidim nikakvu potrebu za klopom. Naravno, uvijek postoji mogucnost da se na predstavu dojuri u zadnji cas i djeca budu gladna, no to mi je nekak ... ja volim i od kina i od kazalista napraviti event i u miru doci barem 15 minuta ranije, bez zurbe, sit ...

Kaj se tice klope i pica, mene osobno zaista smeta iskljucivo buka za vrijeme predstave i smece - tko to ne radi, moze, sto se mene tice, mirno jesti i piti i za vrijeme predstave. A za vrijeme pauze - naravno, no problem.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čitajući ovaj topic, sve mi je jasnije zašto ne odlazim na kulturna mjesta. Meni je najveći gušt jesti kad gledam nešto zanimljivo i napeto... Kino bez kokica mi nije kino.

Znači, ako ću voditi K. u kazalište, ne smijemo tamo jesti. Ajde, i ja sam nešto novo naučila.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Čitajući ovaj topic, sve mi je jasnije zašto ne odlazim na kulturna mjesta. Meni je najveći gušt jesti kad gledam nešto zanimljivo i napeto... Kino bez kokica mi nije kino.

Znači, ako ću voditi K. u kazalište, ne smijemo tamo jesti. Ajde, i ja sam nešto novo naučila.
    Kol'ko ljudi, tol'ko obicaja - meni je uvijek bio gust pojest nesto prije i nesto poslije kina (recimo, kokice prije, slatkac poslije), a u kinu samo gledat i uzivat (uzivit se).

Izvjezbaj necujno jedenje i mene neces smetati u kazalistu.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja kao tatek.

za jedenje mene inspiriraju prijevozna sredstva. Čim krenem na put, ogladnim

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Što se mene tiče možeš ako ne krckaš zubima, šuškaš vrečicom ili puckaš balone dok žvačeš žvaku.
    Meni kao i tateku smeta isključivo buka koja se stvara, a osobno bih radije riknula od gladi nego jela u kazalištu.
    U kinu sam se ljubila, ali eto, opet nikad nisam jela

Izvježbaj nečujno jedenje ili može banana, kad malo bolje razmislim - ne čuje se ako ne mljackaš.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e sada ste me sjetili jednog odlaska u kino - mislim da je bio Mosor - čovjek je lijepo donio ćevape s lukom i polako pojeo

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa

za jedenje mene inspiriraju prijevozna sredstva. Čim krenem na put, ogladnim
    znači odmah se vade pohani piceki

joj, ljetos u vlaku do Dugog Sela, vrućina za riknuti, vlak u 12.25, nismo došli do Branimirove tržnice frajer je izvadio ćevape s lukom, poumirali smo svi

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Iz tog razloga sam ipak odlučila uzeti nešto za gricnuti (npr. bananu ili pecivo), vodu obavezno i dati joj, ako bude tražila, za vrijeme pauza. Jel' to OK?
    Za vrijeme pauze je sve ok, zašto ne? Naravno, malo se izađe iz dvorane, protegnu se nogice... Na kraju krajeva, i u kazališnom kafiću se prodaje klopa, zar ne?

Ajme, Linda, zar je naše kazalište već u petak? :D

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Lovre jede u kazalištu (banana ili neka druga voćka kući 'pripremljena'). Nisam time oduševljena, ali sada je jednostavno tako. U našu obranu, ne ostavljamo smeće i ne pravimo buku. Točnije, ne pravimo buku jedući (Lovre često ima pitanja i komentara na predstavu).
    I da, jedva čekam dan kada mu za jedenje neće biti potrebna animacija.
    Uvijek sjedimo uz prolaz (počeli smo ići u kazalište prije drugog rođendana tako da sam uvijek spremna za eventualni raniji odlazak).

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mi ne jedemo u kazalištu, ali moji dečki, pogotovo ovaj stariji, stalno nešto dobacuju glumcima, npr. kada jedan glumac traži drugoga, moj mali vikne:"Pazi, sakrio ti se ispod kreveta!!!"
    Ja ga tiho ušutkujem, ali za par minuta on opet...
    Pokušala sam sa njima razgovarati kod kuće, sve oni razumiju, ali poslije se toliko opet užive u predstavu da sve zaborave..Nekim ljudima to bude simpatično, a nekim bome i ne...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne jedu u kazalištu, a u kinu smo dosad bili jednom - jeli kokice

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne znam...
    moje dijete ni kod kuće ne jede svaka dva-tri sata.

ni na dugačkoj predstavi mi nije problem reći: strpi se, sada nemam ništa.
    ionako se na te dvoivišesatne predstave vode veća djeca koja mogu izdržati nekoliko sati bez hrane.

inače se u potpunosti slažem s tatekom, iako bih još dodala i aspekt mirisa: koliko mi smeta kad u kazalištu sjedim pored nekoga tko na sebe izlije bocu parfema (zbog čega sam više puta molila da sjedim na stepenicama), toliko mi smeta i miris hrane tamo gdje ga ne bi trebalo biti.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    inače se u potpunosti slažem s tatekom, iako bih još dodala i aspekt mirisa: koliko mi smeta kad u kazalištu sjedim pored nekoga tko na sebe izlije bocu parfema (zbog čega sam više puta molila da sjedim na stepenicama), toliko mi smeta i miris hrane tamo gdje ga ne bi trebalo biti.
    Vidis, taj aspekt olfaktornog dozivljaja kazalista sam potpuno zaboravio ... i tu se, apri, potpuno slazem sa tobom.

Dakle, ekipa, ako vec morate jesti tamo, jedite tiho, ne bacajte smece po podu i ne jedite nesto sa intenzivnim mirisima.
    (npr. cevapi ... no, nekad su i same kokice ubitacne, recimo ako su isprzene kao 101. runda na istom ulju )

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sto se tice kazalista, neprihvatljiva mi je opcija jedenja, suskanja, zvakanja itd. Kad je kino u pitanju, tu sam fleksibilnija pa totalno kuzim ovo sto Snorki spominje. I ja volim pogledati film uz malo opusteniju atmosferu. Snorki

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I mi smo bili neki dan u ZKL i strasno sam se razljutila sto roditelji dozvoljavaju djeci hranu i sokice,
    sto roditelji brbljaju, sto prepricavaju djeci predstavu, sto im ne znaju reci da stisaju ton, sto skacu po stolicama, sto skacu po roditeljima ....

najvise od svega (hrana je definitivno na I mjestu), sto se roditelji ne informiraju za koji uzrast je predstava ....

i onda djeca pocnu urlat, plakat, vristati..... strasno !!!!

ps, ali po meni su to roditelji krivi ...

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Prah prvotno napisa
    I mi smo bili neki dan u ZKL i strasno sam se razljutila sto roditelji dozvoljavaju djeci hranu i sokice,
    sto roditelji brbljaju, sto prepricavaju djeci predstavu, sto im ne znaju reci da stisaju ton, sto skacu po stolicama, sto skacu po roditeljima ....

najvise od svega (hrana je definitivno na I mjestu), sto se roditelji ne informiraju za koji uzrast je predstava ....

Gle, slezem se da sve to ometa pracenje predstave ... ali opet, ne mogu zamisliti predstavu na kojoj ce djeca sjediti k'o lutke i nista ne prokomentirati, pitati roditelje ... ipak je namjera predstave prije svega zabava.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj tatek prvotno napisa
    Citiraj Prah prvotno napisa

Gle, slezem se da sve to ometa pracenje predstave ... ali opet, ne mogu zamisliti predstavu na kojoj ce djeca sjediti k'o lutke i nista ne prokomentirati, pitati roditelje ... ipak je namjera predstave prije svega zabava.
    Potpis. Ne bih željela toliko kruta pravila ponašanja u kazalištu lutaka. Ali sam definitivno protiv jedenja.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Tatek, povedeš kolo, onda se izvlačiš
    Šalim se.
    Jasno je svima nama da kazališne predstave za klince bez njihovih propitkivanja nema i ja ni ne želim da je to tako. Moja cura prva pita (nekada i glasnije nego bih željela, ali dok prati kao u transu to je potpuno normalno) ili joj ja na uho odgovaram na pitanja.
    Nisam se susrela s onima koji jedu, ali je (npr. zadnji puta) pored nas sjedila djevojčica koja se svakih 2,3 minute gušila u kašlju. :/
    OK, ali zar su takve stvari zaista nužne?
    Odnosno, ja ne bih, ali očito drugi ne misle tako.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa
    Ali sam definitivno protiv jedenja.
    I ja.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ne jede i ne pije ..(u kazalištu )
    ali u kino otići bez kokica je nezamislivo..

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Jednako putpuno jednako iskustvo u Trešnji na predstavi Miffy! Jasno mi je da se djeca uzive pa pokusavaju komunicirati s glumcima, da ce zapitat mamu ili tatu za pokoji detalj ali kad krene prepricavanje roditelja tokom citave predstave (gle ovo, gle ono, vidis ona je njoj sad rekla, joj pa miffy je dobila sekicu, ....), suskanje, plakanje male djece pa smirivanje... skroz sam se razocarala. Ja sam imala osjecaj da smo u parkicu ,a ne na kazalisnoj predstavi. Bila nam je prva zajednicka i sa svoje dvije godine izdrzala je bez jela i pica 60 minuta. Imala sam namjeru u slucaju da pocne plakati izvest je odmah van.
    Ne znam jel itko od onih koji suskaju i jedu, umiruju djecu da ne bi plakala, prepricavaju predstavu razmislja kako je glumcima odraditi posao uz stalni zamor, suskanje i plac.. Vjerojatno im nije bilo nije lako.

Ariana avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

U Osijeku, u dječjem kazalištu se ne jede.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •