Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku
dakle, ideja da su autisti operirani od emocija stize iz nekih predpotopnih knjiga.... moj klinac od svoje 2. godine brine o nasim zivotinajma, izrazito je brizan prema svim zivotinjama opcenito.

@matanica, tko ti je radio procjenu i tko se iz procjene ismijava? otkud ti uopce ideja za aspergera

na kraju price sto vam znaci sto ce pisati na nekom nalazu, od samog naslova nemate nista. bitno je da se educirate i pokusate naci dobrog logopeda, dobrog radnog teraputa, fizioterpauta za senzorsku i naucite sami raditi sa djetetom
Iskeno dijagnoza kao dijagnoza nam ne predstavlja puno, al kad nakon 5 god. rehabilitacije u svim smjerovima odjednom ti netko kaže da ti djete ima AS. dijagnozu malo se ipak zabrineš. Jel educiranjem o toj vrsti osobnosti uvidiš da su neke stvari normalne kod te djece, a možda su meni do tada bile neobijašnjive i jako sam se uzrujavala radi njih. Smatram da jako puno možeš pomoći djetetu ako znaš u kojim sferama se on kreće pa onda i neke privatne stvari podrediš tome. Saznanjem da djete ima AS. sindrom mi može pomoći da recimo educiram tete u vrtiću kako i na koji način da surađuju s mojim djetetom.
Ja do sada nisam imala ni jednu konkretnu dijagnozu za koju bi se ulovila i o njoj istraživala a djete ima već 5 god.