Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku
do petka sam u guzvi

ali na brzinu

ima nekoliko osnovnih ideja o tome sto je okidac za autizam. nekako su se price svele na oralnu upotrebu antibiotika (pa se nadovezuju candida i porozna crijeva) a druga je prica sa cjepivima koja se onda dijeli na ideju sa metalima i ideju sa aktivnim virusima

kako ogromna kolicina djece u spektru paralel vuce i epilepsiju (u ranoj dobi je to absence koja onda u puberttu cesto prelazi u pravu pravcatu epi) tu je ideja sa katogenskom dijetom

za porozna crijeva tu je SCD diet (u principu se bazira na hipoglikemijskom indeksu, dolazi is prehrane za colitis i cron i pokriva i prehrnau za dijabetes. namirnice se iskljucuju preka kompleksnosti ugljikohidrata. najzahtjevnija i ima najbolje rezultate. iskljucuje sve zitarice, krumpir i rizu, iskljucuje soju i kukuruz i sve moguce sto iritira crijeva. umjesto zitarica koristi se brasno badema (moze i ljesnjaka)

GFCF iskljucuje gluten i sve mlijecnog porijekla, sebastain je nakon sto je bio tjedan dana na GFCF progovorio i rekao nam da ga sad vise ne boli trbuh

ketogenic diet

paleo diet

mi ne koristimo skoro nikakve suplemente, ja apsolutno ne verujem u chelation sa dmsa i slicno jer je preagresivno i po meni nije osim biopsijom moguce utvrditi sto je stvarno bilo unutra, sto je stvarno izaslo i sto je ostalo. ako djecu hranite hranom sa pesticidima, mesom iz industrijskog uzgoja (hormoni, antibiotici, zivotinje nisu vidile sunca osim kad su isle na klanje), pa ubijanje na traci i adrenalin i to nikako ne moze biti dobro za hraniti bilo koga (moj pas odbija jesti takvo meso, tek da spomenem usput)

kako imamo problema sa strukturom hrane, motorika usta je losa veliki dio voca unosimo kroz svjeze ocjedjene sokove

seceri.... ne bi smjeli davati djeci (inace) nikakav secer. osim sto su jednostavne strukture pa se brzo razgrade i idu direkt u krv i izazivaju inzulinske shockove hrane candidu (znaci nema kupovnih sokova, nemojte im davati mlijeko jer osim sto je laktoza imate more smeca unutra. ako vec imate ideju da je kravlje mlijeko dobro za nekog osim za kravlju djecu nabavite sirovo mlijeko i mozete od toga (scd diet) raditi svoj jogurt koj je fermentirao barem 24 sata
Vidiš; stvarno mi je teško za povjerovati da stvari kao prehrana i oralna upotreba antibiotika, može biti jedan od okidača za autizam!! za cijepiva sam pročitala na netu već puno puta i nekako za njih i sama smatram da bi stvarno mogla biti okidač, al evo za hranu ( tj. gluten ), ili antibiotik evo nikad nebi rekla. Mislim ćula sam za celijakiju i za gluten free diet i to povezivala jedno s drugim, ali da gluten može biti i presudan u nekim bolestima poput autizma, to nisam mislila.

Vidim da su tu ubrojene namirnice poput krumpira, tijesta, ječma, vočnih kupovnih sokova -- dakle sve što moj sin obožava, osim mlijeka to nije volio od kad se rodio, al zato voli jogurt, svježi sir i sl.

Budem sad počela istraživati i u tom smjeru!! Hvala ti!!