Citiraj Matanica prvotno napisa Vidi poruku
Bori se za asistenta, mi smo ga imali jedno vrijeme i isplatilo se, dobili smo ga preko erf-a u sklopu jednog njihovog projekta koji je bio financiran iz donacija. Neki roditelji sami pronađu i plaćaju asistenta, sve ovisi o politici vrtića.

Što se dijete tiče meni je to bolna točka i ne mogu reci da nisam probala ali smo možda pokušali prekasno kada je on već imao neke izričite i teško iskorjenive prohtjeve u prehrani pa sam to još nekako kontrolirala u kućnim uvjetima alli u vrtiću nikako. Imala sam jedno vrijeme dogovor s tetama, nosila poseban kruh, posebno mlijeko, ma uzalud kada njih 23 jede nešto drugo on bi otkinuo od usta drugom djetetu, uzeo tuđe pecivo, puding..
Joj borim se ja za to već dugo vremena, al s obzirom da stanujem u manjoj sredini gdje su slućajevi djece s posebnim potrebama strogo čuvana tajna, tako ni nema dobro educiranog i obrazovanog kadra u tim smjerovima, koji bi mogao raditi s mojim sinom. Razumijem da je u Zagrebu i većim gradovima sve puno jednostavnije.
Ovaj mjesec bi me konačno trebali primiti na pregled i na EFR-u, pa ću se i tamo probati obratiti za pomoć vezano za asistenta.
A koliko sam i ćula ti asistenti u vrtićima ( barem u našem ) nisu dobrodošli.