Pokazuje rezultate 1 do 50 od 98

Tema: mješoviti razvojni poremačaj i Aspergerov sindrom

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj mrgica prvotno napisa Vidi poruku
    Joj borim se ja za to već dugo vremena, al s obzirom da stanujem u manjoj sredini gdje su slućajevi djece s posebnim potrebama strogo čuvana tajna, tako ni nema dobro educiranog i obrazovanog kadra u tim smjerovima, koji bi mogao raditi s mojim sinom. Razumijem da je u Zagrebu i većim gradovima sve puno jednostavnije.
    Ovaj mjesec bi me konačno trebali primiti na pregled i na EFR-u, pa ću se i tamo probati obratiti za pomoć vezano za asistenta.
    A koliko sam i ćula ti asistenti u vrtićima ( barem u našem ) nisu dobrodošli.
    Asistenti nisu dobrodošli jer je to u mnogim vrtićima nešto novo, nepoznanica, a svi se mi bojimo nepoznatog i normalno je u početku da se asistent čini kao uljez ali s vremenom sve dođe na svoje. U našem vrtiću smo mi probijali led, a osoba koja je bila asistent je studentica psihologije koja nije završila obrazovanje i nema puno iskustva, što meni u konačnici nije bitno jer mislim da bi to bilo tko dobro motiviran mogao odraditi. Njemu je trebalo da mu netko pomogne u odnosima s vršnjacima, da mu svaku situaciju u kojoj se nađe pokuša pojasniti i imenovati, da ga ponekad motivira u aktivnostima koje svi rade, to je sve.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

masovno starci koji se ne slazu sa idejom uzimanja krvi ili pikanja radi ispitivanja alergija i intolerancija na hranu ili ako im je testiranje financijski neprihvatljivo cijelu pricu rjesavaju dnevnikom prehrane. zgulis dijete do prve prehrane pa dodajes namirnicu tjedno i biljezis reakcije

u principu je SCD prilicno rigorozna (termicki obradjeni bademi daju potpuno drugaciji rezultat nego sirovi bademi) i vrlo cesto regenerira cak i kod colitisa i crona

meni je na sve te auti prehrane jako dobro sjeo jerry brunetti sa svojim idejama o lijecenju raka hranom (a u biti se sve svede na prehrnau koju su imali nasi stari, kad jos nije bilo krumpira i paradajza pa se koristila repa, koraba, tikvice.

nasa holisticka nutricionistica je jako protiv paradajza jer spada pod saponines, odnosno kida veze izmedju stanica i stvara porozna crijeva (izmedju ostale stete). ako vec povremeno dajete paradajz u ludilu ga se ne soli, kao ni jedno drugo povrce. (mi u biti sebastianu ne solimo nista osim juhe)

a na temu asistenta u nastavi... to odbijaju i u nl, sto vise nl je nekih 20-ak godina iza hr po tom pitanju. kako su klinci u hr kratko u skoli recimo da se mozete zadovoljiti asistentom koij ce vam samo pokriti socijalnu i emocionalnu komponentu, kad je dijete smireno i osjeca se sretno i sigurno tek tada ce poceti uciti
    Posljednje uređivanje od stray_cat : 08.03.2012. at 13:22

mrgica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Hi, žemske!! Netko mi je stavio bubu u uho da bi mi dijete moglo imati i srčanih problema, pa sam gledala na netu i naišla na DR. i. Malčića kao specijalista dječje kardiologije ! Ima li itko ikakvih iskustava s njim?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Hi, žemske!! Netko mi je stavio bubu u uho da bi mi dijete moglo imati i srčanih problema, pa sam gledala na netu i naišla na DR. i. Malčića kao specijalista dječje kardiologije ! Ima li itko ikakvih iskustava s njim?
    On je kardiolog moje kćeri (naravno nije jedini dječji kardiolog u Hrvatskoj). Netko vam je postavio sumnju na srčanu grešku ili bolest srca?

mrgica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    On je kardiolog moje kćeri (naravno nije jedini dječji kardiolog u Hrvatskoj). Netko vam je postavio sumnju na srčanu grešku ili bolest srca?
    I jeste zadovoljni s njim, jel kad sam malo istraživala, nek me se on jako dojmio!

Da, " netko " mi je postavio sumnju, jel su mu noge i ruke konstantno hladne i kod većih napora se brzo umara!

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

I jeste zadovoljni s njim, jel kad sam malo istraživala, nek me se on jako dojmio!

Da, " netko " mi je postavio sumnju, jel su mu noge i ruke konstantno hladne i kod većih napora se brzo umara!
    Mislim da možeš biti sigurna da si u dobrim rukama ako odabereš bilo koga kardiologa sa Rebra, svi su tamo dobri dijagnostičari.

mrgica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da možeš biti sigurna da si u dobrim rukama ako odabereš bilo koga kardiologa sa Rebra, svi su tamo dobri dijagnostičari.
    Hvala ti!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •