Pokazuje rezultate 1 do 50 od 98

Tema: mješoviti razvojni poremačaj i Aspergerov sindrom

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Sto se tice iskustva s asistentima, moj sin ima razrednog kolegu koji je u nizim razredima imao asistenta i to je odlicno funkcioniralo, zahvaljujuci u prvom redu uciteljici koja je u korijenu sasjekla mogucnost ruganja i slicnog. To zapravo nema veze sa djetetovom dijagnozom nego s kucnim odgojem i razrednim odgojem ostale djece.

Uciteljica mog starijeg sina sazvala je roditeljski, objasnila RODITELJIMA u prvom redu sto je u pitanju, zasto ce dijete xy imati asistenta, kako ce to biti, zasto se njemu tolerira ono sto druga djeca ne smiju (npr. ustajanje tijekom nastave - adhd je bio u pitanju) i sve pet! Djecak je sudjelovao u svemu, iako moram priznati da nije bio bas uvijek omiljen (jer mu je bilo tesko postivati pravila igre, na primjer). On se s vremenom pomalo ipak prilagodio njima, a oni su naucili koje su njegove slabe strane i to je na kraju bilo sasvim ok.

S druge strane, kod mladjeg sina uciteljica nije uspijevala sprijeciti nepozeljno ponasanje (ruganje, nasilje verbalno i fizicko) u razredu bez asistenta, pa si mislim da su kojim slucajem imali takvo dijete, ono bi bilo jako ranjivo i izlozeno kojekakvom neprimjerenom ponasanju ako asistent sam to ne bi uspio sprijeciti (a to je tesko bez potpore ucitelja).
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 15.01.2013. at 11:44

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •