Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku
starci imaju ideju da ce im se djeca na silu ugurana medju NT djecu bolje razvijati. nije mi jasno kako ce se bilo kako razvijati ako su konstantno izlozeni maltretiranju plus sto i starci koji to forsiraju nisu zadovoljni djecom takvom kakvi jesu tako da takvi klinci konstantno zive okruzeni nezadovoljstvom zbog toga kakvi su. prilicno nezdravo tlo za samopouzdanje i bilo kakav napredak
Iskreno, nemam iskustva s tim iz prve ruke, ali vidim da u Hr nema organizirane skrbi o djeci/osobama s dijagnozom iz spektra i to jest problem. Kao prvo, tesko je uopce dobiti dijagnozu, a pogotovo pravu dijagnozu + odgovarajucu terapiju ili sto vec treba. Ima tu puno lutanja.

Roditelji upisuju svoju djecu gdje mogu i gdje im savjetuje ono malo strucnjaka do kojih uspiju doci. Cesto je kvartovska ili mjesna skola jedino, a ne najbolje rjesenje.

Nemam neki sjajan uvid, a ovakvo misljenje stekla sam u razgovoru s bliskim osobama iz uciteljskog jata (ne samo iz Zg) i imam dojam da su obitelji s takvom djecom debelo prepustene same sebi. Tako izgleda meni kao promatracu. S druge strane, ni svako dijete nema u obitelji i skoli podrsku kao Temple Grandin.