Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: Zar mu je mala?

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno Zar mu je mala?

kupili smo konačno autosjedalicu Graco u Turbo limaču... montirali je, indikator sigurnosti je ok, zbilja čvrsto stoji u autu no mene muči i nikako nisam mirna jer kad ga sjednem u nju užasno plače, nogice mu diraju naslon stražnjeg sjedala, a pojas auta mu leži na donjem dijelu trbuha. Ponekad mi se čini da ga on steže i pritišće. Mislim da nikako nije moguće da smo kupili malu (ipak on ima 2 mjeseca) i na deklaraciji piše da je do 13 kg.

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

sjedalica vam, najvjerojatnije, nije mala
    nogice slobodno mogu dirati naslon.
    koliko je bebica teška / dugačka?
    što piše u uputama kada maknuti dodatne jastučiće? (svakako slijediti upute)
    u čemu je u sjedalici? nije dobro vezati djete u sjedalicu u jakni ili jako debelo obućeno. pod 1 nije sigurno, pod 2 ubrzo im postane vruće i neudobno. ako je zima najbolje je vezano dijete pokriti dekicom, jaknicom...
    ako se nije prije vozilo u sjedalici to mu je sad novo i sigurno nije oduševljen 'vašim novim izumom'. probajte ga zabaviti dok se vozi, a ako ne upali, znam da nije utjeha, ali period nezadovoljstva će proći. sigurnost je ipak najbitnija

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

beba ima 5 kg i 57 cm.
    u sjedalici sjedi u tutici (bez jakne) no muči me taj pojas od auta koji stoji preko mjehura i pelene.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Andora prvotno napisa
    beba ima 5 kg i 57 cm.
    u sjedalici sjedi u tutici (bez jakne) no muči me taj pojas od auta koji stoji preko mjehura i pelene.
    šta je to tutica? :?
    nešto tu ne štima jer pojas od auta nikako ne može biti preko bebinog trbuha.

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

tutica = mali plišani kombinezon.... ne znam kako vi to zovete

ma gledam sad službenu stranicu firme Graco i tako ju izgleda i treba montirati... ne znam meni se ne čini udobno.

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

tutica je ono u jednom komadu što se često oblači bebicama

pa pojas stvarno ne bi trebao ići direktno preko mjehura, pelene odnosno bebe, nego preko utora na sjedalici koji idu otprilike preko predjela gdje je bebin trbuh. ja sam to tako shvatila.
    ako je beba stisnuta pojasom auta, a on ide preko sjedalice kao što je u uputama, neššto stvarno ne štima i ja zapravo još uvijek sumnjam na taj dodatni uložak u malim sjedalicama.
    koristite li ga još uvijek?
    što piše u uputama do kada se koristi?

po kilaži i visini beba definitivn nije prerasla sjedalicu

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

jel' možeš pofotkat? (mislim malca u sjedalici)
    Andora gdje si ti?

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ne mogu, nemam digitalni foto aparat.
    ja sam iz Splita

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Inesica prvotno napisa
    i ja zapravo još uvijek sumnjam na taj dodatni uložak u malim sjedalicama.
    koristite li ga još uvijek?
    što piše u uputama do kada se koristi?
    ajd pliz odgovori na ova pitanja i stavi link sa graca na tvoju sjedalicu i upute

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

evo.. na stranici 31

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

znači vi montirate bez baze, jel' da?
    bočna slika sjedalice na str 31 je dobra i vide se dobro utori kroz koje treba ići pojas. ide li vaš baš tako? mislim da u tom slučaju pojas ide preko nogica. guza bebe treba biti u udubini sjedalice. ne podmećite ništa ispod nje.
    jel imate taj uložak sa strane 18?

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

da, montirali smo je bez baze.
    imamo uložak.
    da ga probam skinut? :?

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

probaj ga skinut, jer u biti nije obavezan.
    a jel' vam pojas od auta ide kroz one utore na sjedalici. da vam možda ne slizne prema sredini

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

stoji baš u utorima. ma gle, sad sam zvala muža na posao i rekla mu da na povratku kupi bazu za sjedalicu.
    ja se sa ovim pojasom nikako ne mirim. kad montiramo bazu onda pojas ide ispod sjedalice, zar ne? onda bebu vežem samo pojasevima sjedalice i ona je "slobodna"?

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

baza je super stvar
    ali i inače bebu vežeš samo pojasevima sjedalice. beba nema veze sa pojasom auta. ne kužim zapravo kako smeta pojas auta. bojim se da nešto ne radite krivo :/

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

:/ a joj, pa ne znam... kupit ću bazu pa će valjda bit bolje. neću odustat od sigurnosti bebice. na žalost nitko od mojih prijatelja nema malu djecu pa ne mogu vidjet kako oni to rade, ostaje mi jedino da virim drugim ljudima u aute

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

andora,
    ja sam u splitu, ali jos nisam prava savjetnica za sutosjedalice, medjutim imam digitalac pa mogu doc poslikati tvoju sjedalicu pa da posaljemo nasim savjetnicama?
    sto mislite?

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

gle, nije mi teško dat 300 kuna i kupit bazu. bitno mi je samo da taj pojas nakon kupnje baze više ne izluđuje ni mene ni bebicu i da bude ispod sjedalice.
    ti si mi zrinka već pomogla pred tri tjedna na sos telefonu (ah taj užasni zastoj mlijeka).
    javit ću se nakon montaže baze. sorry šta sam vas gnjavila!

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Andora prvotno napisa
    :/ a joj, pa ne znam... kupit ću bazu pa će valjda bit bolje. neću odustat od sigurnosti bebice. na žalost nitko od mojih prijatelja nema malu djecu pa ne mogu vidjet kako oni to rade, ostaje mi jedino da virim drugim ljudima u aute
    sa bazom je uvijek bolje jer se ona zacementira a bebica se montira u sjedalicu jednostavnije i onda se sjedalica samo klik-klak.
    to kako naši ljudi sve voze djecu u autima bolje nemoj počet gledat, čast izuzecima.
    zrinka, možda ste si stvarno blizu ili usput pa ak možeš lukni. bez obzira što nisi 'prava savjetnica' sigurna sam da možeš vidjeti ima li problem i kako ga rješiti, a možeš i fotkati

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

još nešto me kopka. Andora jel možeš pogledati ima li autosjedalica naljepnicu atesta sa oznakom ECE R 44/03 ili 04. slikicu imaš na ovom linku:
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...&highlight=ece , malo niže dole.
    ste kupili postolje?

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ima atest ECE R44/03, postolje nažalost još nismo kupili jer ga je privremeno nestalo u "Primi 3" u TL.

makla sam jastučić za glavu.. jučer smo se vozili, manje je negodovao, no ipak ću kupit bazu ma koliko ona nezgrapno izgledala.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

andora, javi se pa da poslikamo

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

hoću kad kupim bazu 8)

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

konaćno sam slikala autosjedalicu. može li mi itko od stručnih osoba dat svoj mail na PP da mu pošaljem sliku.

ne znam stavit sliku ovde. :/ [/img]

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako pojas ide preko trbuha bebe onda nije problem je li sjedalica u postolju ili ne vec u pozicioniranju bebe u sjedalicu. Beba mora biti polegnuta u nju tako da joj je straznjica u prijelomu naslona. Kod vas vjerojatno nije vec je previse prema naprijed.

Posaljem ti adresu na pp Jel mozes poslati sliku s bebom u sjedalici, ne samo sjedalicu?

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

imam sliku s bebom u sjedalicu

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Poslala sam ti upravo mejl. Ajd javi ako ga nisi dobila

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

evo poslala sam, možeš ju slobodno "objavit" ovde pa da i druge mame nauče ako postoji greška!

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Idem vidit

Btw, link na upute koji je gore nije za europsku graco sjedalicu vec za americku pa stoga nije dobar za tebe. Upute za tvoju sjedalicu mozes naci na Graco AutoBaby.

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

hvala! nastojat ću ga manje oblačit (iako je tutica na slici gotovo sve šta ima na sebi).

moram priznat da sam se vježbala na njemu ovih dana, a bogme se i on navikao vozit u njoj pa više ne grinta.

još jedno pitanje; ipak kupit bazu za sjedalicu ili ne?

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako imas love, kupi. Puno su manje sanse da ces krivo namjestit sjedalicu a i puno je jednostavnije vadit je i stavljat u auto. Al nije da se ne moze bez nje. Vecina marki sjedalica nema postolje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •