-
riba-jednostavni recepti za pripremu?
kako se naša prehrana ribom svodi na 3 recepta, trebam savjete za lako i brzo pripremanje raznih vrsta ribe.
ja radim samo ovo:
- arbuni frigani u tavici
- orade ili slična bijela riba na roštilju
- zubatac ili škarpina u pečnici s maslinovim uljem, vinom i limunom
dakle, što kupiti i kako to jednostavno spremiti?
-
Fileti oslića "na mornarski"
Nama je dosta jedan paket Ledo oslića.
U slanu vodu staviš kuhati odmrznute filete, kad zakipi kuhaš cca minutu dvije i izvadiš ih iz te vode.
U tu vodu staviš kuhati krumpir naploške, kad je krumpir skoro kuhan, ocijediš ga, ali nemoj baciti vodu od kuhanja.
Na maslinovom ulju provrtiš češnjak narezan na sitno dok zamiriši, na to složiš red krumpira, pa ribu, pa krumpir, podliješ ovom vodom od kuhanja, dodaš još češnjaka, soli, papra, limunova soka i 2 dcl bijelo vina.
Poklopiš i kuhaš par minuta na laganoj vatri.
Kad je gotovo možeš dodati narezano lišće peršina.
Meni je jako fino, lagano je, brzo gotovo, a i djetetu se sviđa.
-
Srdele u šugu:
http://www.coolinarika.com/recept/srdele-u-sugu/
Meni je to otkriće jer ne volim baš friganu ribu.
oslić ala bakalar.
sve vrste riba na gradele.
sve vrste riba na grill tavi (kad nam se ne da palit vatru)
-
Nemojte zaboraviti riječne ribe. Joj, kako dugo nisam fiš kuhala, a baš bih mogla...
Ostalo - šaran na riži, pijani šaran, šaran s povrćem, prženi fileti od šarana, fileti od soma u pivskom tijestu (to sam u subotu radila za večeru), smuđ s bešamelom i slično.
-
Osoblje foruma
meni je ovo jedan od najdražih načina pripreme
http://www.coolinarika.com/recept/zaliveni-oslic/
može i s filetime neke druge ribe
-
-
ajmo polako, redom, biti će ovo dugiiii post 
dajem ideje pa potom ako je potrebno i recepte
srdela:
frigana, pohana ( filet, očišćen od kosti), pečena u pećnici na masnom papiru, pašteta od nje
inćun: lešan zaliven marinadom, frigan
papalina: frigana
šaruni: lešo, na roštilju
lokarde, skuše, : u pećnici sa krumpirom, male lokardice na tavici, jako slatke, ukusne
oslić: pohan, lešan, u pećnici, ala bakalar, fishbugrer
hobotnica, muzgavac: na salatu, u pećnici sa krumpirima, polpete
lignjun: punjen u pećnici, na naglo na tavi ala lignje, rižoto, salata
mora biti potopljen u mlijeko neko vrijeme da omekša
sipa, lignja: rižoto, posebno fine male lignjice- sipice na naglo na tavi, punjene: manje na tavi, veće u pećnici
sa krumpirima u pećnici,....
grdobina, glava za juhu, rep za gregadu, pohano, lešano
kovač, orada, sarag, zubatac, pic, brancin, pastrva, kalifornijska pastrva, hama, kirnja... u pećnici sa krumpirima, u soli, na roštilju
tabinja, pišmolj: na tavi
losos, tuna, palamida, sabljarka.... na naglo na tavi
škampi..lešo, na buzaru, na roštilju
kozice sa zelenom tjesteninom
brodet od razne miješane bijele ribe, paštete,
morski pas: frigan, kuhan na pari, pohan
mora biti potopljen u mlijeku da izvuče miris amonijaka
škarpina: meni osobno najbolja lešana, može i u pećnici sa krumpirima
romb: u pećnici
list, patarač: na tavi
grancigula: meso grancigule sa tjesteninom
dimljeni fileti brancina, orade, pastrve: sa tjesteninom u umaku od rajčice za brzinska jela
razno- razni brodeti, juhe, pohanci, frigano u kukuruznom brašnu, u pećnici ala bakalar, punjeno, preliveno umacima, paštete od ostataka, fishburgeri,.....
ma ima milijon kombinacija, ovisno o trenutnoj ponudi na tržnici
ideja imam jako puno, jedemo dosta ribe na rane načine...
-
trlja: osobno ne volim, ali nju se ili jako voli, ili uopće ne
dagnje, vongole, brbavice: sa tjesteninom, na buzaru
jakobove kapice: zapečene sa sirom u pećnici zalivene masl. uljem
pauk: brodet, voli ga i friganog
čač: lešan, u juhi, u brodetu
-
Nadalje; moram napomenuti
nikako NE: list pangasius ilitiga list -file soma dolazi iz vijetnama, i zaista ne preporučujem nikom
nema loš okus ali s obzirom na porijeklo savjetujem izbjegavati
skuše u jadranskom moru ima jako malo, uglavnom je uvozna.
-
Skuša-očistiti,posoliti i popapriti po želji.Unutrašnjost ribe premazati senfom i staviti nekoliko ploškica luka.Podliti s malo bijelog vina i peći u pečnici; prvo poklopljeno onda maknuti poklopac.
Posljednje uređivanje od Bonavia : 03.03.2012. at 22:50
-
Fishburger od oslića
U posoljenoj vodi skuhati filete.
Kad su kuhani ocijediti ih,narezati ili rukama zgnječiti.
Na oko pola kile mesa dodati: 2 česna nasjeckanog češnjaka ,2 žlice masl. ulja, 2-3 žlice krušnih mrvica,žličicu vegete ako je koristite,1 jaje i oko 5-10 dkg sira(može naribana gauda ili mozzarella ili dr.)
Rukama izmiješati i formirati polpetice i uvaljati ih u krušne mrvice.
Ispeči ih na ulju u tavi.
-
-
da, stvarno wow!
još samo da pitam jedan detalj kod pripreme ribe u pećnici s krumpirom. ja to uvijek zalijem vinom i maslinovim uljem. jel to mora biti tako, ili se moža i samo lagano pouljiti?
-
MamaLare, mene zanima tvoj nacin pripreme u pecnici s krumpirom bijele ribe tipa orada, brancin, zubatac. Takodjer priprema lokarde. Vrijeme pecenja, temperatura, zacini - sve. Hvala unaprijed!
-
Javim se večeras kad ulovim više vremena
)
-
mamaLare 
možeš li mi dati recept za polpete od hobotnice/muzgavaca?
kod nas ovako:
brudet - od mišance, šta bude u ponudi, ili od škarpine (svježe ili smrznute), grdobine, smrznutog oslića, svježih srdela
pržene na ulju (pohano, tj. uvaljano u brašno) - srdele, inćuni, trljice, papaline, bukve, moli, moleti/pišmolji, kozice (ne valjam u brašno), lignje, sipice, kolutići lignjuna (smrznuto)
buzara - škampi i dagnje
zelena tjestenina - sa škampima/kozicama
imam i genijalan recept koji obožavam zelena tjestenina bob i škampi
a la bakalar - pravi bakalar ili smrznuti file oslica
u pećnici - pastrva, orada, skuše (ovo sam počela radit tek u zgb, nikad prije jer pečenu ribu jedemo sa roštilja, al smo zadovoljni i ovim načinom)
u pećnici sa krumpirima - punjeni lignjuni, hobotnica, muzgavci,
lešo - moli, list
najčešće mol jedemo tako da napravim riblju juhu od mola pa meso izmrvim i vratim nazad u juhu.
roštilj jedemo kod svekija i tu bude svakakve super ribe
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma