mamaLare

možeš li mi dati recept za polpete od hobotnice/muzgavaca?



kod nas ovako:

brudet - od mišance, šta bude u ponudi, ili od škarpine (svježe ili smrznute), grdobine, smrznutog oslića, svježih srdela

pržene na ulju (pohano, tj. uvaljano u brašno) - srdele, inćuni, trljice, papaline, bukve, moli, moleti/pišmolji, kozice (ne valjam u brašno), lignje, sipice, kolutići lignjuna (smrznuto)

buzara - škampi i dagnje

zelena tjestenina - sa škampima/kozicama
imam i genijalan recept koji obožavam zelena tjestenina bob i škampi

a la bakalar - pravi bakalar ili smrznuti file oslica

u pećnici - pastrva, orada, skuše (ovo sam počela radit tek u zgb, nikad prije jer pečenu ribu jedemo sa roštilja, al smo zadovoljni i ovim načinom)

u pećnici sa krumpirima - punjeni lignjuni, hobotnica, muzgavci,

lešo - moli, list
najčešće mol jedemo tako da napravim riblju juhu od mola pa meso izmrvim i vratim nazad u juhu.

roštilj jedemo kod svekija i tu bude svakakve super ribe