Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 88 od 88

Tema: Prvašići i kako se pripremiti za prvi razred??

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ot
    možemo u Muller zajedno za pauzu gledati.........i ja stalno "gledam" i čopnem pokoju pisanku ili matematičku bilježnicu s Hello Kitty i tako izbjegnem kupovanje istih s meni ružnim slikama.

ja sam nadobudno pokupovala na početku crtanke i pisanke u Profilu, jer su mi bile lijepe, velike. i onda sam sve morala kupiti novo jer te imaju šire crte i nisu odgovarale! tek toliko da znate što vas čeka

naša kutija za likovni je originalna! a imali smo i krasnu kutiju s geometrijskim likovima, isto handmade od nečega.ma obožavam reusable stvari!!!
    Posljednje uređivanje od maxi : 27.03.2012. at 15:00

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mi smo isto ovako kako kaže maxi... običnu kutiju od cipela obložili ukrasnim papirom i/ili naljepnicama
    još bolje ako imate kutiju na preklop, ja je se nisam sjetila, ali mala se ne žali ni ovako

edit evo maxi kaže da ipak ima kupovnu kutiju
    Posljednje uređivanje od AdioMare : 27.03.2012. at 15:02

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I Lea ima kutiju od cipela koju nam je poklonila jedna forumašica, a oblijepili smo je samoljepivom tapetom i izgledala je stvarno super!

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj jadro prvotno napisa Vidi poruku
    Maxi, prosvijetlila si me

ja tražim po knjižarama "kutiju za likovni". Sreća pa nisam nikoga pitala jer za sad ionako samo gledam (dok ne postanem sumnjiva djelatnicima, jer samo gledam ).
    A to je kutija koja se kupi i u nju stavi pribor za likovni?
    A plavuše..ili ?
    Pa postoji.
    http://www.toz-penkala.hr/proizvodi-skolski-pribor (strana 30)
    Mi smo preko škole zajednički naručivali, koštala nas je nešto jeftinije.

Vidim da u slobodnoj prodaji košta 200 kn.

Ti si izračunaj da li će te više koštati da kupuješ pojedinačno.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj pepi prvotno napisa Vidi poruku
    Pa postoji.
    http://www.toz-penkala.hr/proizvodi-skolski-pribor (strana 30)
    Mi smo preko škole zajednički naručivali, koštala nas je nešto jeftinije.

Vidim da u slobodnoj prodaji košta 200 kn.

Ti si izračunaj da li će te više koštati da kupuješ pojedinačno.
    Nekidan je gledala u tisak media centru, ako se ne varam, bila je oko 150-160 kn

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj jadro prvotno napisa Vidi poruku
    pitanje:
    spominju se trokutaste olovke/bojice. Sad sam u Mulleru vidjela (komadno) trokutaste ali debele i tanke. Ima li tu pravila? Koje su bolje za prvašića?

I meni je palo na pamet ovo za tanke teke...ima nešto u tome, da oni neke brzo prerastu.
    Čitam o ovome što piše ms.ivy, i već vidim svoju štrebericu u suzama, kad ne bude imala svoju olovku u pernici. Ta zna što je njeno u pola noći u mraku
    Ja kupim kutiju od 10 ili 12 Mapedovih HB (tako dođu oko 1.10kn/kom.)

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

jadro, ma neće joj nitko otimati olovke.

oni se sami mijenjaju kad žele i kako žele /i koliko im dopustiš - kažeš što svakako mora ostati u pernici, ostalo im je na volju/.

ako ste toliko nestrpljive kupovati bilježnice, nećete promašiti s 3-4 crtanke i matematikom 1. to će za početak svakako trebati. i paket omota za bilježnice.

ali pravila se razlikuju (prvi put čujem ovo s duplim bilježnicama) pa nije pametno pretjerivati dok ne čujete što traži vaša učiteljica.

pribor za likovni isto možete kupiti kad počne škola, a pogotovo mapu. ako ne kupujete toz-ovu kutiju, pribor možete staviti u bilo kakvu kutiju veličine veće kutije za cipele (zamislite sve vrste pribora - bojice, flomastere, vodene boje, tempere, plastelin, škare, ljepilo.. i u što bi stali.) kutija stoji na polici u razredu i uopće ne mora biti neka od 100kn.

no sve ove upute daje učiteljica na prvom roditeljskom pa ne morate brinuti da ćete zakasniti, sad se isplati kupiti torbu i eventualno pernicu a za ostalo ima vremena (mojem školarcu je bio gušt nakon škole otići u NN i kupovati po popisu).

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa Vidi poruku
    jadro, ma neće joj nitko otimati olovke.

oni se sami mijenjaju kad žele i kako žele /i koliko im dopustiš - kažeš što svakako mora ostati u pernici, ostalo im je na volju/.

ako ste toliko nestrpljive kupovati bilježnice, nećete promašiti s 3-4 crtanke i matematikom 1. to će za početak svakako trebati. i paket omota za bilježnice.
    Točno tako. Ja sam predviđala da će bez pola pribora u pernici ostati u prvih mjesec dana, a evo, do sredine drugog polugodišta iz cijele pernice izgubio je tek jedan čep od flomastera.
    Što se tiče pernice, kupila sam mu jednu od onih preklopnih u NN, ali smo malo izmijenjali pribor - smanjili količinu flomastera i povećali količinu bojica. U nastavi uglavnom koriste bojice (i stalno se nešto boja, iz svih predmeta), a flomiće koristi za likovni i slobodno crtuckanje u boravku.
    Školarac si je još naknadno natrpao 4-5 olovaka u tu istu pernicu jer mu se ne da šiljiti ih

Što se tiče bilježnica, mi smo dobili popis u školi, točno u broj koliko kojih bilježnica, i opet je ispalo previše tih crtančica, njih zbilja brzo prerastu. U drugom polugodištu trebaju gotovo samo pisanke B i matematičke. Zapravo, matematičke će im u svakom slučaju trebati, i to dosta.
    Pribor za likovni ne bih kupovala na svoju ruku, jer se to dosta razlikuje od škole do škole. Mi smo, npr., trebali nabaviti crtaći ugljen i tuš, a u drugoj školi znam da se to nije tražilo. Za to ipak pričekajte roditeljski (kao i za likovnu mapu, jer ih ima više, a obično se u školi učiteljice dogovore da svi koriste istu mapu).

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Što se tiče bilježnica, mi smo dobili popis u školi, točno u broj koliko kojih bilježnica, i opet je ispalo previše tih crtančica, njih zbilja brzo prerastu. U drugom polugodištu trebaju gotovo samo pisanke B i matematičke.
    Moj prvaš još uvijek piše u pisanke A.
    Zapravo je učiteljica rekla da mogu prijeći u pisanke B, a, ako tko još ima ovih A, da može nastaviti u njima.
    Ja teško vidim razliku između pisanki A i B, točnije, ne vidim je, ako ne vidim korice.

centar avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

ima li netko informaciju kad dolaze nove torbe? hoce li do prve polovice sestog mjeseca?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sad mi je nešto palo na pamet: probajte se raspitati što kod vas u školi treba za tjelesni, pa nabavite to sad preko ljeta.
    Naime kod nas su trebale crne kratke hlačice/bicke (eventualno tajice) + bijele majice kratkih rukava, a na jesen kad je škola počela ja to više nigdje nisam mogla nabaviti.

centar avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Sad mi je nešto palo na pamet: probajte se raspitati što kod vas u školi treba za tjelesni, pa nabavite to sad preko ljeta.
    Naime kod nas su trebale crne kratke hlačice/bicke (eventualno tajice) + bijele majice kratkih rukava, a na jesen kad je škola počela ja to više nigdje nisam mogla nabaviti.
    a kod koga ste se raspitali? mi jos ne znamo koja ce nam uciteljica biti, a svaka svoju politiku vodi. zar nisu na tjelesnom u trenirkama? tajica trenutno ima svugdje (HM, zara, mana), a obicne bijele majice bez ikakvih aplikacija i slicnog nisam gledala.

nego, kakve papuce za skolu? moja cura odbija nositi froddo, ciciban visoke na cicak vec tri godine. u vrticu je u "balerinkama", a pred ljeto u crocksicama. mislim da ni jedno od tog za skolu bas nije prikladno

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

ja sam svojoj za malu skolu kupila one obicne skolske a takve cu joj kupit i kad krene u skolu. bijelo dono,a odozgor tekstil crni ili sareni a oko gleznja imaju gumicu cijena je oko 80kn. jedina je ma
    na sto smrdi po nekom ljepili ili necem ????!!!

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

L nosi Frodo kožne tenisice koje rabi za tjelesni. imala je balerinke ali je ovako najjednostavnije, samo promijeni čarapice nakon tjelesnog. te tene su predviđene za dvoranu, imaju neku posebnu gumu na đonu da se ne skliže, što je jako važno

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj centar prvotno napisa Vidi poruku
    a kod koga ste se raspitali? mi jos ne znamo koja ce nam uciteljica biti, a svaka svoju politiku vodi. zar nisu na tjelesnom u trenirkama? tajica trenutno ima svugdje (HM, zara, mana), a obicne bijele majice bez ikakvih aplikacija i slicnog nisam gledala.
    Možda kod roditelja čija djeca već idu u tu školu? Kod nas je oprema za tjelesni propisana na nivou škole.

sandraL avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

tako je i kod nas
    na nivou škole je propisano da svi nose bijele majice, dječaci plave kratke hlačice a djevojčice crvene

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj makita prvotno napisa Vidi poruku

Meni nisu loše mapedove, al stabilo su naj. Komad je 3,5 kn, 12 kom (paket) skoro 50. Al su jako dobre.

Makita - molim te info - gdje kupuješ ove bojice po 3,5 kn komad?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

-- Stabilo - U Splitu ih kupujem u privatnoj papirnici Marlo, nisam ni znala da je to neka povoljna cijena, dođe na isto ako se kupi komadno ili paket. Imaju još skuplje debele stabilo koje su isto trobridne ali uz to izrezbarena mjesta za prst, kao male elipse. Takve ne znam koliko su.
    evo ih
    http://www.stabilo.com/pages-hr/products/easy-colors/

Maped sam kupovala isto u privatnoj, ali drugoj papirnici u centru grada, kod njih je odličan izbor pribora za slikare. Cijena se ne sjećam jer mi je Stabilo bolji od mapeda pa sam se prebacila na njih.

malo sam poguglala, evo ih ima na stranici od Konzuma

http://online.konzum.hr/categories/5...liranje?page=4

samo ne znam jel to imaju u redovnoj ponudi, mislim na ove 12/1 komada, oko 32 kn
    šteta da nisu stavili sliku da budem sigurna da su to te meni najbolje

evo prodajna mjesta u hr

http://www.proximus.hr/index.php?opt...361&Itemid=135

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj hm prvotno napisa Vidi poruku
    Makita - molim te info - gdje kupuješ ove bojice po 3,5 kn komad?
    U Zagrebu je bilo Trio Stabilo olovaka i bojica u papirnici Sinus na Ljubljanici, ali dugo već nisam bila pa ne znam. Oni su imali i Giotto Pyramid pribor i drugi ljevački i početnički program.

Bojica Stabilo (debelih i tankih) na komad znalo je biti i u Grafocentrovoj papirnici na početku ulice Grada Gospića (kod sportske dvorane Peščenica) ali oni ih nemaju stalno nego sezonski, pred početak školske godine kad imaju i omote za knjige i hrpu drugih stvari.

Maped bojice (ali cijelu kutiju) vidjela sam u Bili prije možda tjedan dana, a znaju ih imati i Narodne novine. U Profilu Megastore obično ima uvijek, ali to nije najjeftinije mjesto za kupovinu pisaćeg pribora.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

maped i stadler (nesto skuplje) drže narodne novine
    zadovoljan i prvašić i mi, ne pucaju, dobro se šilje...

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

nego jeste li gledale radne stolove? gdje šta ima, i naravno kakve su cijene?
    Posljednje uređivanje od nahla : 24.04.2012. at 11:57

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj nahla prvotno napisa Vidi poruku
    nego jeste li gledale radne stolove? gdje šta ima, i naravno kakve su cijene?
    Da, i ako netko zna za koji zgodni kutni stol, napišite

Ivček avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Peterlin, gdje na Ljubljanici? Moze li netko dati više inf . o lijevackom priboru?

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ima ga u Mulleru.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Ivček prvotno napisa Vidi poruku
    Peterlin, gdje na Ljubljanici? Moze li netko dati više inf . o lijevackom priboru?
    Mala knjižara i papirnica, zove se Sinus d.o.o.

Adresa je Ljubljanica 8 - to je blizu okretišta tramvaja, samo prijeđeš most i spustiš se stepenicama, na desnoj strani ako ti je remiza iza leđa.

Moj stariji sin imao je motoričke poteškoće u toj dobi, a mlađi je ljevoruko dijete, pa sam dugo nabavljala specijalni pisaći pribor baš u toj knjižari. Malo su mi izvan ruke jer sam ja doma na drugom kraju grada, ali se isplatilo. Zaista ne znam kakva im je ponuda sada.

Vlasnici su bili vrlo okretni i prije nekoliko godina znali su nabavljati stvari i po narudžbi - kad pribora za ljevake baš nije bilo na svakom uglu uredno su imali pisaći pribor za ljevake i djecu koja tek uče pravilni hvat olovke.

- trokutaste bojice debele (za vrtićance)
    - trokutaste bojice standardnog presjeka za školarce
    - kemijske olovke i nalivpera za ljevake
    - škare za ljevake, koje je inače teško nabaviti, a mom sinu zlata vrijede

Od tog pribora najbolje su mi Faber Castell grip olovke (trokutastog presjeka, sa vanjskom zaštitom protiv klizanja). Stariji sada ima i tehničku olovku trokutastu iz iste serije, nabavili smo u Kauflandu.

Inače, kad znaš točno što tražiš, može se danas naći tih olovaka i na brojnim drugim mjestima. Nama je Mercator na Vukovarskoj uobičajena štacija jer nam nisu daleko.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Škara za ljevake i trokutastih bojica i olovaka (debljih i tanjih) ima u Narodnim novinama i u Mulleru.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

.. i to u NN škare za ljevake Mapped, one male škarice, koštaju par kuna, a ja sam iste takve u Woody dućanu platila oko 30-40 kuna. Inače, moja kćer koja piše lijevom rukom baš i ne obožava te škarice za ljevake, kupila sam joj i takve i obične, i ona ih ravnopravno koristi.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Da, sad ima pribora svuda (prije se to smatralo specijalnim, ja sam prvi put čula za trokutaste olovke na roditeljskom sastanku u vrtiću) ali prije to nije bilo baš lako nabaviti. Treba se samo malo ogledati, pa se nađu ljevačke škare za 10 kn u kvartovskoj knjižari, a prije sam obijala pragove po cijelom gradu.

Inače Mima - moj sin NEKE ljevačke škare voli, druge ne voli - kao i ja obične, tako da problem možda nije u tome što su škare ljevačke, nego jednostavno ne valjaju kao i svake druge. Iskusili smo to i sad kupujemo više manje za svaku školsku godinu nove, jer se zatupe, razlohaju ili izgube. Mapedove mislim da isto imamo - nisu ni bolje ni gore od drugih, ali prve koje smo nabavili još su na životu i dobre su.

Faber Castel Grip program (olovke grafitne i tehničke, gumice, šiljila, bojice) ima i firma Fokus na Žitnjaku: http://www.fokus.hr/ i firma Limes Plus (mislim da smo kod njih našli najjeftinije trokutaste olovke - po 3,5 kn dok su ih u Profilu prodavali po 7 kn).

Kako god bilo, nađe se toga danas već svuda. Rekao mi je prijatelj da je čak i grippere vidio u Muelleru (plastična navlaka za olovku koja služi za korekciju lošeg hvata - svojevremeno sam se potrgala da to nađem i na kraju mi ga je nabavila logopedica u Suvagu).

Ivček avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Hvala na informacijama.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Mapedove standardne trokutaste HB olovke (odlične!) u NN koštaju 1.15 ili 1.30kn, nisam sigurna.
    Mapedove bojice su nešto malo poskupile pa sad 12 komada košta oko 14kn (cijena raste proporcionalno s brojem bojica u kutiji, tj. veća pakiranja nisu povoljnija).

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ima li neka vrsta "pisala" koja bi više odgovarala djetetu kojem se jako znoji ručica?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Maruška prvotno napisa Vidi poruku
    Ima li neka vrsta "pisala" koja bi više odgovarala djetetu kojem se jako znoji ručica?
    Da, olovka mora imati hrapavu vanjsku površinu protiv klizanja. Faber Castel Grip to ima - izvana je "točkasta" tj. ima gumena ispupčenja.

Probat ću staviti sliku: http://polismm.hr/wp-content/uploads...ges/101335.jpg

sandraL avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Da, olovka mora imati hrapavu vanjsku površinu protiv klizanja. Faber Castel Grip to ima - izvana je "točkasta" tj. ima gumena ispupčenja.

Probat ću staviti sliku: http://polismm.hr/wp-content/uploads...ges/101335.jpg
    te su se i nama pokazale kao najbolje za znojne ručice
    kupujem ih u mulleru po skoro 8 kuna
    ima li ih gdje jeftinije?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj sandraL prvotno napisa Vidi poruku
    te su se i nama pokazale kao najbolje za znojne ručice
    kupujem ih u mulleru po skoro 8 kuna
    ima li ih gdje jeftinije?
    Našla sam ja toga u našoj kvartovskoj knjižari po 6,5 kn (s gumicom), pa onda u Tisku u pothodniku kod glavnog kolodvora (ne znam cijenu, ali bilo je jeftinije od Profila gdje su po 7,5 kn). U Narodnim novinama su isto oko 5,5 kn ako se dobro sjećam. Nije svejedno da li kupuješ 3-pak ili pojedinačno.

Evo najjeftinijih: http://www.limes.hr/katalog/rezultati/?txt=grip
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 25.04.2012. at 12:58

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

neko je pitao kada će sniženja na torbe..
    danas sam vidila i tisak mediji imaju dobre ponude. torba + pernica 150 kn, 229...čini m i se tako nešto. nisam zagledala previše torbe jer sam bila u žurbi ali isplati se poć pogledat. pisalo je na plakatu anatomska torba.

Luminitsa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Možda bi klincima sa znojnim ručicama pomogli i oni silikonski "nazuvci" :D za olovke, ima ih u Mulleru. Ovako nešto - http://www.trgovina-lotus-woody.hr/images/6092.jpg

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Tema hop, uvijek aktualna!
    molim uputu ima li gdje kupiti kolica tj kotaci na koje se stavi torba npr herliz? Ili koju torbu za prvi razred preporucujete a da ima ugradjene kotace?

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Lucija Ellen prvotno napisa Vidi poruku
    Tema hop, uvijek aktualna!
    molim uputu ima li gdje kupiti kolica tj kotaci na koje se stavi torba npr herliz? Ili koju torbu za prvi razred preporucujete a da ima ugradjene kotace?
    Kolica u Mulleru.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •